حضور در نیمه‌نهایی رؤیای کی‌روش است نه مردم +عکس

به گزارش مشرق، کارلوس کی‌روش سرمربی تیم ملی فوتبال ایران کمتر از دو هفته مانده به آغاز جام ملت‌های آسیا، در حال کم کردن توقعات از تیمش است. در حال تنزل دادن به رؤیای 80 میلیون ایرانی که اکنون پس از 8 سال حضور این مربی روی نیمکت تیم ملی و دریافت دستمزد بالا به عنوان گران‌ترین مربی آسیا و هفتمین مربی‌گران‌قیمت دنیا، از او فقط قهرمانی می‌خواهند. کی‌روش در مصاحبه روز گذشته‌اش اعلام کرده که رؤیای فوتبال ایران صعود به نیمه نهایی آسیاست.

 

تیم ملی فوتبال ایران صعودهای زیادی به نیمه نهایی آسیا داشته و اتفاقاً از آخرین صعود ایران به نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا هم سال‌های زیادی نمی‌گذرد. از قضا رقیب شماره یک کی‌روش در رسانه‌ها یعنی برانکو ایوانکوویچ توانسته به این موفقیت برسد و صعود ایران به نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا در سال 2004 را رقم زد. به گواه بسیاری از کارشناسان در نیمه نهایی نیز داوری‌ها به سود تیم میزبان یعنی چین بود که مانع از صعود ایران به فینال شد.

اینکه در آستانه جام ملت‌ها بگوییم صعود به نیمه نهایی رؤیای مردم است شاید فقط به جهت کم کردن توقعات باشد وگرنه مردم ایران هم نیمه نهایی جام ملت‌ها را دیده‌اند و هم قهرمانی در این مسابقات را، شاید حضور در نیمه نهایی برای کی‌روش رؤیا باشد که در سال 2015 تا مرحله یک چهارم نهایی را بیشتر ندید.

به صحبت‌های کارلوس کی‌روش برگردیم. سرمربی تیم ملی در حالی صعود ایران به نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا را یک رؤیا تلقی کرده که می‌گوید جایگاه سه تیم ژاپن، استرالیا و کره‌جنوبی در نیمه نهایی تضمین شده و سایر تیم‌ها از جمله ایران باید برای این یک جایگاه بجنگند. کی‌روش در حالی صحبت از حضور تضمین شده ژاپن، استرالیا و کره‌جنوبی در نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا می‌کند که گویا اصلاً جدول مسابقات را هم ندیده است. این ایراد بزرگی نسبت به سرمربی تیم ملی است که در آستانه حساس‌ترین مسابقات هم هنوز نقشه راه تیمش و رقبایش را نمی‌داند. به این دلیل که کی‌روش به قدرت فنی سه تیمی که نام برده اشاره داشته است.

با فرض ضمانت قدرت این رقبا برای حضور در نیمه نهایی، گویا کی‌روش به این نکته توجه نداشته که اگر ژاپن و استرالیا به عنوان صدرنشین‌های گروه خود (ژاپن از گروه F و استرالیا از گروه B) به یک هشتم نهایی برسند و موفق به عبور از این مرحله شوند، در مرحله یک چهارم نهایی روبه‌روی هم قرار می‌گیرند. یعنی در این صورت یکی از تیم‌های ژاپن و استرالیا پیش از نیمه نهایی حذف خواهند شد و البته در صورت صدرنشینی در گروه خود، راه دشوارتری هم نسبت به ایران برای صعود به نیمه نهایی خواهند داشت.

بیشتر بخوانید:

ماندن یا رفتن کی‌روش؛ مسئله این است!

حالا نقشه راه تیم ملی فوتبال ایران برای صعود به نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا را بررسی می‌کنیم که البته پیشاپیش بگوییم که تمام احتمالات روی کاغذ است. با این حال در صورتی که تیم ملی به عنوان صدرنشین گروه D صعود کند، در مرحله یک هشتم نهایی با تیم سوم برتر یکی از گروه‌های B یا E یا F روبه‌رو خواهد شد که در گروه B اگر استرالیا به عنوان صدرنشین به دور بعدی صعود کند، احتمال دوم و سوم شدن هر کدام از تیم‌های سوریه، فلسطین یا اردن در این گروه وجود دارد. در گروه E عربستان و قطر برای صدرنشینی تقابل دارند که در این صورت باید منتظر سومی لبنان یا کره‌شمالی باشیم. در گروه F هم ژاپن و ازبکستان جدی‌ترین رقبا برای یکدیگرند که برای صعود به عنوان تیم اول یا دوم تلاش می‌کنند و احتمالاً یکی از تیم‌های عمان یا ترکمنستان می‌توانند برای سومی رقابت داشته باشند.

تیم ملی پس از صعود به عنوان صدرنشین گروه خود و مصاف با یکی از تیم‌های سوریه، فلسطین، اردن، لبنان، کره‌شمالی، عمان یا ترکمنستان در یک هشتم نهایی، در مرحله یک چهارم نهایی باید با برنده دیدار تیم‌های دوم گروه A و دوم گروه C مصاف دهد. با توجه به چیدمان گروه‌ها می‌توان اینطور پیش‌بینی کرد که اگر امارات صدرنشین گروه A شود، تایلند و بحرین می‌توانند تیم دوم گروه خود باشند. در گروه C هم با احتمال صدرنشیی کره‌جنوبی، شانس چین مقابل فیلیپین و قرقیزستان برای دوم شدن در گروه از همه بیشتر است. یعنی در این صورت ایران در مرحله یک چهارم نهایی با یکی از تیم‌های تایلند، بحرین یا چین مصاف خواهد داد و در صورت برتری می‌تواند راهی نیمه نهایی شود.

با در نظر گرفتن برتری استرالیا و ژاپن نسبت به رقبایی که در جام ملت‌ها حضور خواهند داشت، تیم ملی ایران در صورت صدرنشینی در گروهش و صعود به نیمه نهایی، اولین بازی سخت خود را روی کاغذ در نیمه نهایی مقابل یکی از تیم‌های استرالیا و ژاپن برگزار خواهد کرد که به این صورت نمی‌توان گفت که صعود به نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا یک رؤیا تلقی می‌شود. همچنین در صورت قطعی شدن این نقشه راه، یکی از تیم‌های استرالیا یا ژاپن قبل از نیمه نهایی حذف شده‌اند.

مسیر تیم ملی برای صعود به نیمه نهایی، جایی سخت خواهد شد که اتفاقات غیر قابل پیش‌بینی رخ دهد و تیم ایران در گروهی که یمن، ویتنام و عراق حضور دارند، به عنوان تیم دوم به مرحله بعدی صعود کند. در آن صورت اگر عربستان یا قطر به عنوان تیم اول گروه E به مرحله یک هشتم نهایی برسند، حریف ایران خواهند شد. تیم ملی کشورمان در صورت برتری مقابل عربستان یا قطر و در صورتی که کره‌جنوبی را صدرنشین گروهش حساب کنیم و این تیم هم در یک هشتم نهایی مقابل یکی از تیم‌های سوم برتر گروه A یا B یا F به برتری برسد، حریف ایران در مرحله یک چهارم نهایی خواهد بود. شاگردان کی‌روش در این صورت مسیر دشواری تا نیمه نهایی خواهند داشت. در این صورت در نیمه نهایی می‌توان روی کاغذ یکی از تیم‌های امارات، اردن، سوریه یا ازبکستان را حریف احتمالی ایران در نیمه نهایی دانست.

برچسب ها:

ورزش