قرار گرفتن ۲۷۰ هزار مسکن در بافت فرسوده تهران/منابع ساخت ۱۰۰ هزار مسکن در بافت‌ فرسوده تامین نشد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مجید روستا در اولین دوره ملی آموزش بازآفرینی شهری پایدار با بیان اینکه ساخت سالانه 100 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده با توجه به نوع بافت هدفگذاری خوبی است به این شرط که تسهیلات مورد نیاز آن و ابزارهای قانونی موجود باشد، گفت: اگر بتوانیم از ظرفیت توسعه‌گران در این بخش استفاده کنیم، قطعا مشکلات برطرف و اهداف زودتر به نتیجه خواهد رسید.

وی تاکید کرد: اگر بخواهیم به تمام ابعاد بازآفرینی شهری توجه کنیم، در یک سال شدنی نیست، چرا که به هرحال تسهیلات مورد نیاز و ابزارهای قانونی باید فراهم باشد.

* بازسازی سالانه 270 محله کار یکسال نیست

روستا ادامه داد: بازسازی سالانه 270 محله کار یکسال نیست چرا که رویکرد محلات شهری از ابعاد مختلفی مانند کالبدی، محیط زیستی و مسکن برخوردار است و نباید این‌گونه تصور شود که می‌توانیم این مسائل را در بافت فرسوده یک ساله حل کنیم.

عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران خاطر نشان کرد: هنوز منابع مالی ساخت ۱۰۰ هزار مسکن در بافت‌ های فرسوده تامین نشده است، پس باید بدانیم که این اقدام با مشکلات فراوانی همراه است.

به گفته وی، در برنامه امسال ساخت 100 هزار واحد در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در برنامه آمده و هم‌اکنون مباحث مربوط به تامین منابع مالی از صندوق توسعه ملی در دست پیگیری است.

وی اضافه کرد:‌ قرار شده 2150 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای ساخت این میزان واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده لحاظ و پرداخت شود که بر این اساس این مبلغ به‌عنوان وجوه اداره شده در اختیار بانک‌های عامل قرار می‌گیرد و در کلانشهرها 50 میلیون تومان و در سایر شهرها 40 میلیون تومان وام به متقاضیان پرداخت می‌شود.

عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهرهای ایران در مورد اینکه دولت قصد مداخله مستقیم در فرآیند بازآفرینی شهری را دارد، اظهار داشت: دولت قصد مداخله مستقیم در فرآیند بازآفرینی شهری را ندارد و هدف دولت استفاده از سرمایه‌ها مردمی و بخش خصوصی در این زمینه است.

وی ادامه داد: در تهران 3200 هکتار بافت فرسوده داریم که 270 هزار واحد مسکونی در این بافت‌ها قرار دارد که با مشکلات متعددی مواجه هستند.

وی با اشاره به رشد مهاجرت روستاییان به شهر به دلیل بروز پدیده خشکسالی، گفت:‌ همه موارد و اقدامات در ایران با پول حل نمی‌شود، چرا که اگر نگاه‌ها تغییر کند به پول نیاز نخواهیم داشت، پس واقعیت آن است که همه چیز بازآفرینی شهری در کشور پول نیست، بلکه ابزار است.

به گفته وی،در ایران فقر نداریم،‌در ایران فقر می‌سازیم و هیچ وقت نگفتیم که مردم چه سهمی از توسعه دارند.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی