رئیس سازمان ثبت احوال: مهلت 20روزه ثبت احوال برای به روزرسانی آدرس شهروندان

5c20a3103de84_2018-12-24_12-42
رئیس سازمان ثبت احوال گفت: از امروز مردم فرصت دارند به سایت سازمان ثبت احوال مراجعه کنند و نشانی خود را در صورت تغییر ظرف ۲۰ روز از زمان تغییر به ثبت احوال اعلام کنند.

حمید درخشان نیا در نشستی که به مناسبت صدمین سالگرد تاسیس سازمان ثبت احوال امروز در محل وزارت کشور برگزار شد با بیان اینکه امروز ۳ دی ماه ۹۷ روز ملی ثبت احوال و سالگرد صدمین سال تأسیس این سازمان است، اظهار کرد: امروز روزی است که یادآور تلاش بی وقفه، صادقانه و مخلصانه کارکنان شایسته ثبت احوال و پاسداران واقعی مرزداران هویتی است.

وی با تبریک این روز به تمام ملت ایران و کارکنان ثبت احوال گفت: تنها سازمانی که تمام مردم با آن سر و کار دارند و روزانه همه به آن مراجعه می‌کنند سازمان ثبت احوال است و کارکنان آن بیشترین ارتباط با مردم را دارند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش اضافه کرد: دیروز این موفقیت حاصل شد که پاداش آخر خدمت تمام بازنشستگان ثبت احوال را تا پایان سال ۹۶ پرداخت کنیم که ان‌شاء الله به زودی کسانی که در سال ۹۷ نیز بازنشسته شدند پاداششان در کوتاهترین زمان تقدیم آنها خواهد شد.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: با توفیقات الهی در دوره دولت تدبیر و امید موفقیت‌هایی را کسب کردیم که این موفقیت‌ها جز با تلاش تمام کارکنان ثبت احوال در جای جای کشور امکان پذیر نبود که از جمله این موفقیت‌ها می‌توان به ارتقای سطح کمی و کیفی پایگاه اطلاعاتی جمعیتی کشور، افزایش حجم پایگاه اطلاعاتی از ۳۰۰ ترابایت به ۱۰۰۰ ترابایت و سرعت بخشیدن به پروژه عظیم کارت ملی هوشمند به عنوان کلید ورود به دولت الکترونیک اشاره کرد.

وی اضافه کرد: تا کنون بیش از ۴۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برای دریافت کارت ملی هوشمند تکمیل ثبت نام کرده‌اند که طی سه سال اخیر حدود ۴۴ میلیون کارت صادر شده است و اقدام بزرگی است. همچنین کمتر از ۱۵ میلیون نفر واجد شرایط باقی مانده‌اند تا این پروژه تکمیل شود.

درخشان نیا تصریح کرد:‌ برنامه داشتیم امسال در ۳ دی ماه پروژه کارت ملی هوشمند را به طور کامل به اتمام برسانیم؛ اما با مشکلات بودجه و اعتباری و مشکلات دیگر که در اواخر سال گذشته پیش آمد این کار کمی به تأخیر افتاد اما در کوتاهترین مدت این کار را به پایان می‌رسانیم و به زودی مردم از آثار این پروژه مهم بهره‌مند خواهند شد.

اتصال برخط ۱۹۰ دستگاه اجرایی و نهادهای عمومی به پایگاه‌های اطلاعاتی جمعیت کشور

به گفته وی، بیش از ۱۹۰ دستگاه اجرایی و نهادهای عمومی به پایگاه‌های اطلاعاتی جمعیت کشور به صورت برخط متصل هستند و بیش از ۲۰۰ هزار نقطه در کشور از سازمان ثبت احوال احراز هویت می‌کنند.

تشکیل کارگروه اصلاح و بازنگری قانون ثبت احوال

وی همچنین به دستاوردهای دیگر این سازمان اشاره کرد و گفت:‌ تشکیل کارگروه اصلاح و بازنگری قانون ثبت احوال پس از حدود چهار دهه نیز یکی دیگر از اقداماتی است که در مرحله نهایی بوده است زیرا نیاز داشتیم قوانین را بازنگری کنیم و مناسب با تحولات عظیمی که در ثبت صورت گرفته قانون داشته باشیم که این پروژه از دو سال گذشته با جدیت آغاز شده و به زودی شاهد تحقق این موفقیت خواهیم بود.

رئیس سازمان ثبت احوال در ادامه اضافه کرد: تلاشمان این است که پایگاه اطلاعاتی جمعیت کشور را از حیث ارتباط سببی و نسبی نیز کامل کنیم. همچنین از دیگر اقدامات این سازمان می‌توان به ارائه خدمت سکونت محور برای آحاد ایرانیان با بهره برداری از آرشیو الکترونیکی اسناد و اقدام برای بهره برداری از کارت ملی هوشمند اشاره کرد که از مزایای این اتفاق بزرگ شفاف سازی اطلاعات و جلوگیری از جعل و فساد است.

وی اظهار کرد: دفاتر اسناد رسمی نیز از این پس، با استفاده از کارت ملی هوشمند و اخذ اثر انگشت، تطبیق آن و استعلام بر خط از پایگاه اطلاعاتی جمعیت و تایید انطباق و امضاء، هویت افراد را استعلام می‌کند.

درخشان نیا همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش به رونمایی از سامانه ثبت تغییر نشانی که در این نشست نیز از آن رونمایی شد اشاره کرد و گفت: در این اقدام کد شخصی افراد در کنار مکان و نشانی آنها قرار خواهد گرفت یعنی افراد تغییر نشانی خود را در این سامانه ثبت خواهند کرد و به روز رسانی آدرس افراد انجام خواهد شد.

وی افزود: در ابتدای سال جاری شورای اجرایی فناوری اطلاعات مصوبه‌ای ابلاغ کرد که به موجب آن تکلیف شد همه دستگاه‌های اجرایی مکلفند آدرس، نشانی و کد پستی افراد را فقط از سازمان ثبت احوال استعلام کنند و این تحول بزرگ باعث می‌شود که تمام آدرس‌ها از فرم‌های کاغذی و کاربرگ‌های الکترونیکی حذف شود که این اقدام می‌تواند در جهت توجه به حقوق شهروندی افراد و شناسایی جمعیت و مهاجرت جمعیت باشد.

درخشان نیا در ادامه گفت: از امروز مردم فرصت دارند به سایت سازمان ثبت احوال مراجعه کنند و نشانی خود را در صورت تغییر ظرف ۲۰ روز از زمان تغییر به ثبت احوال اعلام کنند و با این اقدام ظرف یک سال تمام دستگاه‌های اجرایی تکلیف دارند که از مردم آدرس نگیرند و کاربرگ‌های الکترونیکی و فرم‌های کاغذی آدرس حذف شود.

رئیس سازمان ثبت احوال تصریح کرد: امیدواریم این کار که از امروز آغاز شده است ظرف مدت یک سال تمام شود تا بتوانیم با این اقدام بر افتخارات دوره دولت تدبیر و امید بیافزاییم.

برچسب ها:

اجتماعی