به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، عیسی کلانتری رئیس سازمان محیطزیست کشور در دومین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور گفت: بر اساس قانون و شرایط محیط زیست باید دو سوم صنعت تعطیل شوند اما شرایط قانونی محیط زیستی رعایت نمیشود.
وی گفت: این مشکلات از سوی صنایعی است که خودشان بزرگترین پژوهشگاه هارا دارند. برخی از صنایع روزانه چندین هزار بشکه نفت را میسوزانند و بیش از ۴۰۰ هزار بشکه نفت تولید میشود و یک و نیم میلیون آن در داخل و حدود ۴۰۰ هزار بشکه در خارج از کشور سوخته میشود.
رئیس سازمان محیطزیست کشور افزود: ملت دچار مصیبت دو خودروساز شدند و زندگی مردم در خطر است، تیرماه امسال باید ۶ روز تهران را تعطیل میکردیم مردم با آلودگی که از سوی خودشان به دلیل طرح های ناقص ایجاد شده است دچار مشکل هستند.
وی گفت: ما بعد از روسیه بیشترین شدت انرژی را داریم اما بزرگترین هدر دهنده انرژی هستیم. با همکاری دانشگاه شریف دریاچه ارومیه درحال احیا است و با وجود اینکه بسیاری میگفتند این دریاچه را رها کنید اما اکنون درحال احیا است.
کلانتری با اشاره به مشکلات شهر شیراز گفت:چند ماه پیش طی قراردادی که با دانشگاه شیراز داشتیم قرار شد این مرکز مشکلات آب و هوایی را برطرف کند و البته سیستان و بلوچستان به دلیل برخی زیاده خواهی ها همچنان درگیر مشکلات است.
رئیس سازمان محیطزیست با بیان اینکه دانشگاه ها باید برای حل مشکلات کشور به کمک بیایند، گفت: این مراکز باید وارد عمل شوند و مشکل آب را حل کنند مجلس میگوید ۹۵ درصد تولید کالا باید در داخل باشد و این موضوع به ۳۶ میلیون آب نیاز دارد.
وی ادامه داد: ما بزرگترین مصرف کننده اب تجدید پذیر در دنیا هستیم و بیش از ۱۱۰ درصد این اب را استفاده میکنیم درحالی که سهم مجاز آن ۴۰ درصد است.
کلانتری گفت: دانشگاهیان باید مصیبتهایی که ما با تصمیم گیری های اشتباه و عوام فریبانه بر سر کشور آورده ایم را برطرف کنند و دربرابر تصمیم گیری های آینده بایستند.در جهان سوم به اینگونه است که سیاستمداران فقط به فکر خود هستند دانشگاهیان باید جرات و جسارت پیدا کنند و وارد عمل شوند.
وی با اشاره به قانونگزاران گفت: آنها باید کلاسهای آموزشی بروند و برهمین اساس قانون تدوین کنند و تصمیمات منطقه ای دیگر جوابگو نیستند باید تصمیم سازی های علمی داشته باشیم.
کلانتری درباره تالاب انزلی گفت: بر اساس تفکرات قدیمی قرار بود میلیاردها تومان برای احیای آن خرج شود اما دانشجویان با قیمتی بسیار کمتر این تالاب را احیا کردند.
انتهای پیام/