به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، 148 هزار و 38 میلیارد تومان از محل واگذاری داراییهای سرمایهای یا همان نفت و گاز در لایحه بودجه سال 98 پیشبینی شده که شامل سه بند است:
1- 142 هزار و 538 میلیارد تومان حاصل از نفت و فرآوردههای نفتی
2- 4500 میلیارد تومان حاصل از فروش و واگذاری اموال منقول و غیرمنقول
3- هزار میلیارد تومان منابع حاصل از واگذاری طرح تملک داراییهای سرمایهای
به گزارش فارس، طبق جدول شماره 4 ماده 7 قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف است 121 هزار و 75 میلیارد تومان از محل واگذاری داراییهای سرمایهای برای سال 98 پیشبینی کند و منابع حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی 115 هزار میلیارد تومان باشد؛ بنابراین دولت برای سال آینده از مصوب قانون برنامه توسعه ششم و هدفگذاری ترسیم شده عدول کرده است.
رقم ذکر شده از سوی دولت برای سال آینده در نسخه اول لایحه 169 هزار میلیارد تومان بوده که با افزایش سهم صندوق توسعه ملی حدود 27 هزار میلیارد تومان کاهش یافت. در حقیقت این موضوع نشان دهنده افزایش وابستگی دخل و خرج بودجه به نفت تلقی میشود.
*در لایحه بودجه، قانون برنامه ششم توسعه درباره پرداخت طرح های عمرانی هم رعایت نشد
همچنین در طرف مقابل برای تملک داراییهای سرمایهای یا همان پرداختهای طرحهای عمرانی 62هزار و 19 میلیارد تومان پیشبینی شده است. این در حالی است که طبق جدول شماره 4 ماده 7 قانون برنامه ششم توسعه قرار بود میزان اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای به طور متوسط در طول برنامه 20.7 درصد رشد کند و برای سال 98 بالغ بر 93 هزار و 710 میلیارد تومان باشد. بنابراین رقم پیشبینی شده حدود 31 هزار میلیارد تومان کمتر از مصوب برنامه ششم است.
پیشتر دیوان محاسبات اعلام کرده بود به دلیل توسعه نیافتن زیرساختها و رعایت نشدن الزامات بودجهای در بخش درآمدها، وابستگی بودجه به نفت افزایش یافته و آثار تامین نشدن منابع در مخارج دولت خود را در بخشهایی مانند اعتبارات طرحهای عمرانی نشان میدهد.
انتهای پیام/