ساختار کلی اقتصاد کشور و محیط کسب و کار آلوده به پول نفت است

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، ششمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی با حضور علی اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس و هیات امنا و محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی امروز در سازمان مرکزی برگزار شد.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این مراسم با بیان اینکه شکستن ذهنیت های اشتباه و تغییر تفکر سنتی کار سختی است، گفت: حرکت جدیدی که در زمینه پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده، اتفاق و رخداد بزرگی است و جهت گیری جدید این دانشگاه درست و صحیح است.

وی با قدردانی از طهرانچی به خاطر مسیر جدیدی که در پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کرده است، خاطر نشان کرد: با جهت گیری جدید قطعاً اتفاقات خوبی در این دانشگاه به وقوع می پیوندد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به طور جدی از این دانشگاه حمایت می کند، چرا که این جهت گیری، یک حرکت اجتماعی سودمند است.

وی ادامه داد: تمام تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این است که امکانات و نیروی انسانی خود را در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی قرار دهد.

ستاری با بیان اینکه در گذشته برخی از مسیرهای پژوهشی را به اشتباه طی کرده ایم، اظهار داشت: ساختار کلی اقتصاد کشور و محیط کسب و کار آلوده به پول نفت است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطر نشان کرد: بروکراسی، دولت بزرگ، قوانین ضد توسعه و ... سبب ایجاد محیطی می شود که در آن کارآفرینان قادر به کار کردن نیستند و صاحبان ایده و طرح های پژوهشی سرکوب می شوند.

وی با تأکید بر اینکه دولت به تنهایی قادر به حل مشکلات نیست و مردم نیز باید در تمامی زمینه ها مشارکت داشته باشند، افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانسته در 5 سال گذشته محیطی فراهم کند تا کارآفرینان و فناوران مشغول به کار شوند و حاصل این تلاش ها تأسیس بیش از سه هزار شرکت دانش بنیان و نزدیک به 6 هزار استارت­آپ است که خوشبختانه مدیر عامل 400 شرکت، بانوان توانمند کشور هستند.

ستاری با طرح سؤالی مبنی بر اینکه چرا همچون گذشته قادر به تربیت نخبگان و اندیشمندانی در سطح حافظ، مولانا و ... نیستیم، گفت: زیرا محیط یا اکوسیستمی که افراد در آن پرورش یابند و استعدادهای نهفته خود را شکوفا کنند، در حال حاضر وجود ندارد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تأکید بر اینکه مشکل پژوهش کشور بودجه نیست، ادامه داد: نیازمند نگاه جدی در حوزه پژوهش و آموزش هستیم و نوع نگاه به حوزه پژوهش باید متحول شود، با توجه به اینکه نیروی انسانی فوق العاده ای داریم.

وی با بیان اینکه آن چیزی که باعث ایجاد اقتصاد دانش بنیان و مبدأ حرکت می شود، محیط است، خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم محیطی ایجاد کنیم که تمام عناصر اکوسیستم و عوامل کسب و کار وجود داشته باشد و مردم حاصل فعالیت های پژوهشی را در زندگی روزمره خود احساس کنند، به موفقیت دست پیدا کرده و از خروج نخبگان از کشور جلوگیری کرده ایم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دانش و تکنولوژی خریدنی نیست، بلکه یادگرفتنی است، افزود: خروجی فعالیت های پژوهشی برای مردم بسیار مهم است و آنها باید ببینند که تکنولوژی توسط فرزندان این کشور ساخته شده است.

ستاری با اشاره به اینکه باید ایده های دانشجویان در دانشگاه ها تجاری شود، تصریح کرد: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی موفق هستند، زیرا پول شهریه خود را پرداخت می کنند و متکی به توانایی های خود هستند. باید محیطی فراهم کنیم تا ضمن بروز خلاقیتشان، اعتماد به نفس آنها را افزایش دهیم.

انتهای پیام/