اختصاص ۹.۵ هزار میلیارد تومان به مسکن مهر و بازآفرینی شهری و مسکن اجتماعی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، دولت در قالب بند «ب» تبصره ۸ لایحه بودجه پیشنهاد داد که در سال آینده مجموعا ۹.۵ هزار میلیارد تومان به تکمیل مسکن مهر و اجرای طرح های بازآفرینی شهری و احیای بافت های فرسوده و مسکن اجتماعی اختصاص پیدا کند.

متن بند «ب» تبصره ۸ لایحه بودجه عبارتست از: به دولت اجازه داده می‌ شود برای عملیات آماده‌سازی، محوطه‌سازی، تامین خدمات روبنایی و زیربنایی و تکمیل واحدهای مسکن مهر، طرح‌های بازآفرینی شهری و احیاء بافتهای فرسوده و همچنین احداث واحدهای مسکن اجتماعی و حمایتی، اقدامات به شرح زیر را بعمل آورد: 

١ -بدهی بانک مسکن به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بابت اصل و سود خطوط اعتباری طرح مسکن مهر تا سقف پنجاه هزار میلیارد (۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال به حساب بدهی دولت به بانک مرکزی منتقل و مبلغ مذکور بعنوان افزایش سرمایه دولت در بانک مسکن منظور میشود. بدهی دولت به بانک مرکزی مشمول تبصره بند (الف) ماده (١٠) قانون برنامه ششم توسعه نمی‌شود. بانک مسکن متعهد به اعطای تسهیلات برای موارد فوق‌الذکر است.

٢ -وزارت راه و شهرسازی(از طریق شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن) مجاز است تا سقف پانزده هزار میلیارد (۱۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال از محل منابع داخلی و یا تهاتر اراضی و املاک متعلق به شرکتهای فوق‌الذکر را به قیمت کارشناسی صرف اجرای طرحهای فوق نماید.

٣ -در صورت درخواست مالکین اعیانی واحدهای مسکن مهر، شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن مجاز به واگذاری قطعی زمینهای اجارهای نود و نه (٩٩) ساله می‌باشند. منابع حاصله پس از واریز به حساب این شرکتها نزد خزانه‌داری کل کشور، صرف اجرای طرحهای فوق خواهد شد.

٤ -وزارت راه و شهرسازی مجاز است زمین‌های متعلق به شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن را تا سقف سی هزار میلیارد (۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال طی قراردادهایی با بانک‌های عامل و صندوق‌های تامین مالی در رهن آنان قرار داده و متناسب با آن تسهیلات لازم برای اجرای طرحهای جامع، تفضیلی و آمادهسازی مصوب را اخذ و صرف تکمیل این طرحها نماید. از محل فروش عرصه و اعیان طرحهای تکمیل شده با رعایت قوانین و مقررات و گردش خزانه، با بانکهای عامل تسویه و باقیمانده را به اجرای طرح‌های صدرالذکر این بند اختصاص دهد.

آیین‌نامه اجرایی این بند به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه و به تصویب هیات وزیران میرسد.

به گزارش فارس، با توجه به اینکه خط اعتباری مسکن مهر برای تولید و عرضه مسکن برای اقشار متوسط و محرومین از مسکن ایجاد شده بود، بازگشت بخشی از اقساط برای تکمیل واحدهای باقی مانده مسکن مهر اقدام مثبتی است. با این وجود، به نظر می رسد باید هم سقف این اعتبار افزایش یابد و هم سهم اختصاصی به مسکن مهر در قانون بودجه مشخص شود.

همچنین با توجه به نیاز مبرم بخش عظیمی از واحدهای روستایی کشور به بازسازی و نوسازی، انتظار می رفت بخشی از منابع درنظر گرفته در این بند به این امر اختصاص یابد که مغفول مانده است.

برچسب ها:

اقتصادی