به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری فارس، رضا مدیر قمی معاون سابق اپک و مجامع انرژی وزارت نفت در نشست سیاست های توسعه در مواجهه با تغییر اقلیم که عصر امروز در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه چالش میان دستگاه محیط زیست و وزارت امور خارجه با دستگاههای اقتصادی در عمده کشورهای دنیا رایج است گفت INDC ایران تعهداتی برای وزارت نیرو، نفت، راه و شهرسازی و مردم به همراه دارد و با توجه به ساختار کشور این تعهدات سنگین است.
وی با اشاره به اینکه موافقان پیوستن به این توافقنامه از تعهدآور آن غافل هستند اظهار داشت: تعهدات این توافقنامه همچون انرژی هسته ای دردسرساز است.
وی افزود: این مساله در آخرین نامه وزیر امور خارجه و نفت به رییس جمهور مشخص شده است.
مدیر قمی ابراز داشت: پس از پیشنهاد برنامه های مشارکت ملی هر کشور در جلساتی همچون پیشنهادات دادگاه تک تک کشورهای عضو بررسی و با توجه ظرفیت های موجود سهم کشورها مشخص می شود به همین خاطر در اسناد توافقنامه عنوان شده INDC های مکرری باید ارائه شود.
معاون سابق اپک و مجامع انرژی وزارت نفت با اشاره به اینکه ایران جز صادر کنندگان نفت و گاز دنیاست گفت: موافقتنامه پاریس ما را در استفاده از استفاده از نیمی از منابع نفت و یک سوم منابع گازی منع میکند.
به گفته وی عربستان به لحاظ دیپلماسی بعد از امریکا قویترین چانه زنی را در این توافقنامه داشته و چون احساس می کند تمام حیات اقتصادی اش بستگی به نفت دارد.
مدیر قمی با بیان اینکه ایران تا ۲۰ سال آینده هم نمی تواند تعهدات مورد نظر را اجرا کند ابراز داشت: ما باید در داخل کشور برای مدیریت مصرف بیش از اندازه انرژی فکر جدی کنیم.
انتهای پیام/