اختلاف زیاد قیمت از تولید تا مصرف تولیدکنندگان را خانه خراب می‌کند

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی ضمن بازدید از نمایشگاه رویداد استارتاپی «فین‌تک‌فارم» در بانک کشاورزی پای صحبت‌ها و درد دل‌های آنها نشست.

حجتی در جلسه‌ای که در حاشیه این رویداد با مدیرعامل بانک کشاورزی، معاون توسعه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و صاحبان ایده و سایر مسئولان داشت، اعلام کرد: امیدواریم با اجرای شیوه‌های نو در زمینه تولید و خدمات پس از تولید برای بخش کشاورزی مؤثرتر باشیم.

حجتی با بیان اینکه موضوع آب برای بخش کشاورزی بسیار مهم است و روی آن سرمایه‌گذاری شده است، گفت: تکنولوژی استفاده مؤثر از آب باید به مزرعه ورود کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر با استفاده از سیستم‌های نوین، آب با حداقل پرتی به پای درخت می‌رود اما از این مرحله به بعد بسیار مهم است و در حال حاضر تکنولوژی به این بخش وارد نشده است.

وی در توضیح گفت: زمانی که آب به پای درخت می‌رسد باید با استفاده از تکنولوژی مشخص شود که چه میزان آب و چه زمانی باید به درخت یا بوته داده شود. اگر این روش هوشمندانه  باشد ۳۰ درصد باعث افزایش بهره‌وری آب خواهد شد.

*فاصله قیمت زیادی بین تولید و مصرف دارد

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به فاصله بیشتر قیمت از تولید تا رسیدن به دست مصرف کننده را عنوان کرد و گفت: دغدغه مسئولین کشور ، نگرانی مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان این است که محصولی که تولیدکننده تولید می‌کند تا زمانی که به بازار برسد افزایش قیمت زیادی پیدا می‌کند که به هیچ عنوان با استانداردهای جهانی همخوانی ندارد.

حجتی گفت: فاصله قیمت تخم مرغ از درب مرغدار تا مغازه به 2 هزار تومان و این اختلاف برای مرغ به 3 تا 4 هزار تومان رسیده است.

وی گفت: اگرچه این اجحاف در حق مصرف کننده است اما در برخی مواقع تولیدکننده‌ها را خانه خراب می‌کند. 

حجتی با بیان اینکه استفاده از استارتاپ‌ها برای ساماندهی توزیع می‌تواند کمک مؤثری داشته باشد، گفت: استارتاپ‌هایی که برای توزیع محصولات کشاورزی ورود می‌کنند باید در زمینه خرده فروشی‌ها وارد شوند چرا که مشکل اصلی در این بخش است و اگر چنین چیزی اتفاق بیفتد جلوی هزینه‌های تبعی هم گرفته خواهد شد.

وی ادامه داد: مشکل اصلی اگر بالا بودن قیمت از زمین یا سردخانه تا رسیدن به دست مصرف کننده است اما استارتاپ‌ها می‌توانند هزینه‌های حمل و نقل رفتن برای خرید و گرفتاری در ترافیک را نیز بگیرند.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: پیش از این کارهای تحقیقاتی در بخش تحقیقات وزارت جهاد انجام می‌شد اما این تحقیقات در حال حاضر واگذار می‌شود و ما اکنون ارتباط دوسویه با ۷۴۰ شرکت داریم و ۲۷۰ تفاهم‌نامه با بخش غیردولتی انجام شده است و امیدواریم کاری کنیم که آیندگان به این نسل افتخار کنند.

در این نشست صاحبان استارتاپ در زمینه اتصال زعفران کاران به خریداران خانگی در شهرهای بزرگ همچنین کاهش مصرف آب و ساماندهی توزیع محصولات کشاورزی صحبت کردند و وزیر جهاد سوالات زیادی از آنها کرد و پاسخ شنید.

رویداد استارتاپ فین تگفارم به عنوان رویکرد نوآوری از ۴ دی‌ماه در بانک کشاورزی مرکزی آغاز شد و امروز پایان یافت.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی