وزیر علوم با بیان اینکه آمار نشان میدهد که ۹۰ در صد جوانان و نوجوانان به وجود خداوند و معاد معتقد هستند، گفت: این آمار خوبی است که دفاتر نهاد و همچنین سایر مسئولان دانشگاهی باید در افزایش این میزان کوشا باشند.
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در همایش سراسری مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: براساس مصوبه قانون برنامه ششم باید ساماندهی اساسی در مراکز آموزش عالی صورت گیرد و دانشگاههای بزرگ استانها با تجمیع دانشگاههای کوچک و ضعیف استانها در قالب یک دانشگاه سعی کنند شاخصهای آن دانشگاه را ارتقا دهند، در این راستا بحث انحلال دانشگاهها مطرح نیست؛ بلکه انسجام و اتحاد و انجام کارهای علمی مشترک مدنظر است.
وی با بیان اینکه آمار نشان میدهد که ۹۰ در صد جوانان و نوجوانان به وجود خداوند و معاد معتقد هستند، اظهار داشت: این آمار خوبی است که دفاتر نهاد و همچنین سایر مسئولان دانشگاهی باید در افزایش این میزان کوشا باشند.
وزیر علوم افزود: جامعه دانشگاهی و بهویژه دانشجویان عزیز شاید در مواردی انتقادهایی داشته باشند ولی در آخر کار آرامش و اطمینان و امیدواری به آنان باز میگردد و دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این آرامش و اطمیناندهی به دانشجویان نقشی اساسی ایفا میکند.
غلامی با بیان اینکه بهدلیل محدودیتها در اجرای برنامهها در دانشگاهها با مشکلاتی مواجه هستیم، گفت: در ستاد وزارت اموری را که اثرات کارهای اجرایی را افزایش دهد، حتماً اعمال میکنیم و در این راستا از تمامی اقشار و نخبگان دانشگاهی و بهویژه از نمایندگان دفاتر نهاد رهبری در دانشگاهها تقاضا میکنیم جهت کمک به ساماندهی امور ما را یاری دهند.
وی افزود: خوشبختانه در این دوره در ارتباط با دفتر نهاد رهبری هیچ مشکلی نداریم و هر از گاهی معاونان وزارت با رئیس و معاونان این نهاد جلساتی را ترتیب میدهند که این به نفع ماست و امیدوارم این هماهنگی به دانشگاهها هم سرایت کند.
وزیر علوم با بیان اینکه باید حساسیتهای مقام معظم رهبری را در توسعه علمی و علم نافع، درک، حمایت و ترویج کنیم، گفت: انتظار عموم از دانشگاهها این است که مشکلات جامعه و کشور را حل کنند.
غلامی افزود: در راستای خدمات دانشگاهها به جامعه، برای اعضای هیئت علمی فرصت مطالعاتی در بخش صنعت تدوین و ابلاغ شده و در این راستا برای تبدیل وضعیت، اعضای هیئت علمی پیمانی در سال ۹۸ باید ۶ ماه فرصت مطالعاتی بگذرانند و سپس رسمی شوند.
وی افزود: امسال در هفته پژوهش و فناوری برای اولین بار از بخش صنعت و سایر بخشها خواهش کردیم نیازهایشان را اعلام کنند و دانشگاهها و مراکز پژوهشی نیز در راستای انجام این نیازها اعلام آمادگی کنند و تلفیقی از این دو پدید آید که همه این موارد بهعنوان یک بسته مطرح شود تا دانشگاه بهصورت عملیاتی به کمک بخش صنعت و خدمات برود.
وزیر علوم گفت: با پیروی از فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص لزوم کند نشدن شدن سرعت علمی کشور، شورای عالی عتف را در حوزه پژوهشی ساماندهی کردیم و معتقدیم در این راستا رتبههای علمی کشور در مجامع بینالمللی نباید کاهش یابد.
غلامی در ادامه افزود: درانتصاب روسای دانشگاهها هم روسای جدید بهطور متوسط ۹ سال جوانتر از روسای قبلی هستند و معتقدیم نباید توان مدیریتی تنها در ید مدیران سالخورده و بازنشسته باشد.
وی افزود: در حوزه فرهنگی تشکلها، کانونها و انجمنهای دانشجویی در دانشگاهها به خوبی فعال بوده و نکته مهم این است که در یک سال گذشته دانشگاهها منشا هیچ تلاطم اجتماعی نبودند.
وزیر علوم با اشاره به اینکه دانشجویان ما بهدنبال بحثهای تشنجآفرین در دانشگاهها نیستند، گفت: اگر انتقادی هم از سوی دانشجویان صورت میگیرد، عمقی نیست و اگر خطایی هم صورت میگیرد باید همگی تلاش کنیم تا این موارد در داخل دانشگاه حل و فصل شود.
وی گفت: در حوزه آموزش تعداد زیادی از دروس و سرفصلهای درسی دانشگاهی بازنگری شده و در حال انجام است.
به گفته وزیر علوم، براساس مصوبه قانون برنامه ششم باید ساماندهی اساسی در مراکز آموزش عالی صورت گیرد و دانشگاههای بزرگ استانها با تجمیع دانشگاههای کوچک و ضعیف استانها در قالب یک دانشگاه سعی کنند شاخصهای آن دانشگاه را ارتقا دهند، در این راستا بحث انحلال دانشگاهها مطرح نیست بلکه انسجام و اتحاد و انجام کارهای علمی مشترک مد نظر است.
وزیر علوم در پایان گفت: کارهای خوبی هم در حوزه خیرین دانشگاهساز صورت گرفته و از شما نمایندگان مقام معظم رهبری در دانشگاهها تقاضا میکنیم تا کمک کنید این سنت حسنه تقویت شود و با کمک به خیرین بتوانیم قدمهای موثری در ساخت و ساز دانشگاهها و سایر مواردی از این قبیل برداریم.