تولد ایده‌های کاربردی در دانشگاه مادر

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، ایران مقام نخست شتاب علمی و مقام شانزدهم تولید علم دنیا را دارد.

این آمار نشان می‌دهد که از نظر تولید مقاله ما هیچ کم نداریم و محققان ما بیشترین تعداد مقاله را تولید می‌کنند، اما آنچه مورد توجه است، اینکه ایران در بحث فناوری و به کاربرد رساندن این مقالات با مشکلاتی روبه‌رو است و هنوز نتوانسته‌ایم آن طور که باید مقالات‌مان را در عرصه کاربرد فعال کنیم.

دانشگاه تهران که به دانشگاه مادر ایران معروف است، به گفته مسئولانش حرکت در این مسیر را آغاز کرده است و محققان این دانشگاه طرح‌هایی را ارائه دادند که علاوه بر ابتکار و اقتدار،  بحث کاربرد را هم برای کشورمان به ارمغان آورده است.

دانشگاه تهران در غرفه‌ای در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری که به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش برگزار شده بود، دستاوردهای محققان این دانشگاه را عرضه کرد که بیشتر این دستاوردها کاربردی و فناورانه بود.

با توجه به اینکه فناوری دانشگاه تهران در بحث تبدیل علم به ثروت موفق عمل کرده است،‌در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری با عباس زارعی رئیس این پارک گفت‌وگو کردیم.

زارعی فضای نمایشگاه را برای ارائه تمام دستاوردهای محققان ایرانی کوچک دانست و گفت:‌دستاوردهای ایران آنقدر زیاد است که در یک نمایشگاه جا نمی‌شود.

وی این نمایشگاه پژوهش و فناوری را یک فرصت  برای سرمایه‌پذیرها دانست و گفت: زنجیره ارزشی دانشگاه تهران برای تبدیل ایده به کسب و کار کاملاً آماده است.

نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه دستاوردهای ایرانی از نظر تکنولوژیکی و کاربردی قوی‌تر شده است،‌گفت: ما در دانشگاه تهران افراد را به کاربردی کردن پژوهش‌ها تشویق می‌کنیم و ارتباط‌مان را با دستگاه‌ها و صنایع توسعه داده‌ایم.

محققان دانشگاه تهران که به گفته خودشان از حمایت‌های پارک‌های علم و فناوری راضی بودند، اعلام کردند: نیاز به مسیر باز قانونی برای تبدیل به علم به ثروت دارند.

ضدعفونی‌کننده بندناف گوساله، کره‌اسب و گوساله‌های نوزاد و اسپری درمانی درماتیت انگشتی از طرح‌هایی بود که محققان دانشگاه تهران در این نمایشگاه ارائه کردند.

کیت‌های آزمایشگاهی و سامانه‌های آموزشی در زمینه‌های مختلف نیز در این نمایشگاه از سوی محققان دانشگاه تهران ارائه شد. تولید انواع نانوذرات طلای دارای ثبت اختراع داخلی و خارجی از دیگر طرح‌های محققان دانشگاه تهران بود که این نانوذرات طلا برای  حمل داروهایی با خواص ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدسرطانی به کار می‌رود.

همچنین دانشگاه تهران در طرح‌های کلان ملی مانند طراحی و ساخت سیتروترون کوچک برای مصارف پزشکی نیز با دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی و سازمان انرژی اتمی همکاری کرده است.

نانواسپری‌های آب‌گریزکننده سطوح، دستگاه مینی‌چیلر گردشی، دستگاه تست دوام سطوح با سیکل دمایی،‌دستگاه اندازه‌گیری زاویه تماس و کشش سطحی و انواع تجهیزات آزمایشگاهی عمومی و تخصصی از سوی محققان ایرانی در غرفه دانشگاه تهران ارائه شده بود.

محققان ایرانی همچنین کیت تشخیص انواع گوشت‌های به کار رفته در محصولات غذایی را نیز ارائه داده بودند تا سلامت گوشت‌ها تشخیص داده شود.

انتهای پیام/