به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، در پایان سال 2018، «نیللوسین» زیستشناس و «نیت داپن» فیلمبردار موفق به کشف گونهای از مارمولک در کاستاریکا شدند که قادر است در زیر آب تنفس کند.
براساس گزارش «ساینس آلرت»، این موجود باورنکردنی «آنول رودخانهای» نام دارد که میتواند به مدت 15 دقیقه در زیر آب پنهان شود.
با تماشای این رفتار تصور میشد که آنها به خوبی نفس خود را در زیر آب حبس میکنند اما با تماشای فیلمهایی از این موجود محققان متوجه شدند که آنها قادرند اکسیژن را ذخیره و در زیر آب تنفس کنند. این رفتار پیش از این هرگز در مارمولکهای دیگر دیده نشده بود.
در این فیلم یک آنول ماده در زیر آب رودخانه به مدت 10 دقیقه مانده بود اما نفسش را نگرفت بلکه با انبساط حبابهای کوچکی از هوا و انقباض در بالای سرش تنفس میکرد.
گفتنی است؛ در حال حاضر این رفتار نیاز به مطالعه بیشتری دارد اما تصور میشود که این مارمولکها همانند یک غواص در زیر آب از یک منبع اکسیژن برای تنفس استفاده میکنند.
طبق این گزارش، موجودات دیگری نیز وجود دارند که رفتاری مشابه این مارمولک دارند که از جمله آن میتوان عنکبوت آب را مثال زد اما این مارمولک نخستین نمونه مستند از مهرهدارانی است که این رفتار را از خود نشان میدهند.
انتهای پیام/