به گزارش مشرق، سال نو میلادی نزدیک است. تصویری که هالیوود از کریسمس و عید سال نوی میلادی نمایش داده بیشتر برف، درخت کاج تزئین شده و بابانوئل و امثال اینهاست و همگی نماد این رویداد در ذهن مخاطب ایرانی است. همچنین ادبیات غرب هم با چنین نمادهایی همراه است که البته بخشی از آن ریشه در سنت مسیحیت دارد، اما در جایی از این عالم، مسیحیانی هستند که در کنار این نمادها و سنتها، تصاویر و عکسهایی قرار میدهند. تصاویری که گذر روزگار بر آنها مشهود است. تصاویری که حاشیههای آنها زرد شده و گوشه آنها ریخته و نشان میدهد صاحب عکس مدتهاست عکسی نگرفته و سالهاست همین تصویر از صاحب عکس موجود است.
بیشتر بخوانیم:
قدردانی «پاپ» از ارسال کتاب «مسیح در شب قدر»
دیدار رهبر انقلاب با مادری مسیحی که همسر و ۲ فرزندش شهید انقلاب شدند+عکس
بهترین زمان برای خواندن «مسیح در شب قدر»
این تصاویر دیده نمیشد یا اگر هم دیده میشد کمتر به چشم میآمد تا زمانی که روایت دیدارهای رهبر انقلاب با خانواده شهدای آشوری و ارمنی منتشر شد. توجه و تفقد رهبر انقلاب از بازماندگان شهدای ارمنی و آشوری که در دفاع مقدس به شهادت رسیدند، سبب شد این عکسها و قابها دیده شود و خانواده شهدای ارمنی و آشوری و عزیزانشان که در دفاع از میهن جان خود را کف دست گرفته بودند، از تنهایی خارج شوند. کتاب «مسیح در شب قدر» روایت دیدار رهبر انقلاب با خانواده شهدای ارمنی و آشوری است که هر سال به مناسبت سال جدید میلادی با آنها انجام شده است.
در این کتاب خواننده در کنار المانهای مرسوم سال نو میلادی، عکس شهید در آغوش مادر یا پدر شهید را زانو به زانوی رهبر انقلاب میبیند. تصویری که هر بیننده و خوانندهای را متعجب میکند و از میزان توجه شخصیتی در جایگاه رهبر انقلاب به این شهدا و خانوادههایشان آن هم در آستانه سال نو میلادی شگفتزده میشود.
در این کتاب، خواننده با رهبر انقلاب وارد خانه شهدای ارمنی میشود، اتفاقات را از نزدیک میبیند و پابهپای رهبر انقلاب به درد دلها گوش میدهد و خاطرات آنها را میشنود. کتاب مسیح در شب قدر ۲۳ فصل دارد و مزیت آن تصاویر رنگی از دیدار است که خواننده را در فضای اتفاقات جلسه قرار میدهد. یکی از نکات جالبی که در این کتاب به چشم میآید نشستن رهبر انقلاب در کنار همان المانها و نمادهای سال نو میلادی است و این تصویر برای خواننده ایرانی مسلمان میتواند جالب باشد. علاوه بر این سلوک رهبر انقلاب با خانواده اقلیتهای مذهبی نیز در این اثر چشمگیر است. تصویری که جزئیات بسیاری دارد و در این مقال نمیگنجد. توصیه میکنیم این کتاب را که نشر صهبا منتشر کرده است، بخوانید.
*ویژه نامه قفسه / روزنامه جام جم