به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مدت زیادی طول میکشد تا برگهای همیشهسبز و سوزنی کاج تجزیه شوند، به همین منظور محققان روشی را ارائه کردند که این برگها را به رنگها و شیرینیها تبدیل میکند.
براساس گزارش «نیواطلس»، «سینتا کارتی» دانشجوی دکترای دانشگاه «شفیلد» بریتانیا، به دنبال روشهایی برای شکستن «لیگنوسلولوزی»، دریافت که با استفاده از ترکیب حلالهای ارزان دوستدار محیط از جمله گلیسیرین در یک فرایند شناخته شده به نام « پیرولیز (تجزیه در اثر حرارت)» میتوان یک پلیمر را به یک مایع روغنی زیستی و یک جامد بیوچار (زغال تهیه شده از زیستتودههای گیاهی و ضایعات کشاورزی) تبدیل کرد.
ترکیبات روغن زیستی گلوکز، استیکاسید و فنول میتوانند به طور نسبی در شیرین کنندههای غذا، رنگها، چسبها و ضدعفونیکنندهها مورد استفاده قرار گیرند.
این ذغال مشابه محصولات فرعی بیوچار، به عنوان یک کاتالیزور در واکنشهای شیمیایی صنعتی مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین این فرآیند ضایعات بازیافت برگهای سوزنی کاج را به صفر میرساند.
گفتنی است؛ پیش از این دانشمندان دانشگاه «باث»، پلاستیک تجدیدپذیری را ارائه کردند که از مواد شیمیایی مشتق از ضایعات برگهای سوزنی کاج ساخته شده است.
انتهای پیام/