علیرضا دلیری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به اینکه همواره گلایه نابغهها، مخترعان و ایدهپردازان این است که دولت از آنها حمایت نمیکند و این عاملی برای فرار مغرها از کشور شده است، چه برنامههایی برای حمایت از این گونه افراد دارید، گفت: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بستر بسیار خوبی را برای حمایت از استارتآپها انجام دادیم، بیش از 120 خدمت به شرکتهای دانشبنیان ارائه میدهیم و آنها از تسهیلات، معافیت مالیاتی، گمرکی و مکان محل خدمت بهرهمند میشوند و حتی نیروی انسانی آنها را با امریه حل کردیم و این خدمتها باعث میشود که ریسک تولید آنها پایین بیاید.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی رئیس جمهور افزود: اعتقاد داریم اکثر کسانی که ایدهپرداز و نابغه هستند، تفکر اقتصادی ندارند، نمیدانند مسیر را چگونه شروع کنند و انتظار دارند که کسی به دنبال آنها بیاید، در حالی که آنها باید خودشان حرکت کنند، به زمین بخورند و دوباره حرکت کنند.
وی ادامه داد: سرمایهگذاریهایی برای اینها راه انداختیم که در کنار ایدهپردازان و نابغهها قرار بگیرند و با گرفتن درصدی از سهام کاری که انجام میدهند، تأمین مالی پروژههای آنها را به عهده بگیرند.
وی با بیان اینکه تاکنون مجوز 15 صندوق سرمایهگذاری در بورس را گرفتیم، گفت: اینها با نام صندوق جسورانه با راهاندازی شده که 7 تا 8 صندوق سرمایهگذاری کردهاند، این صندوقها یک سال است شکل گرفته و حتی هلدینگهای بزرگ اقتصادی مانند ستاد اجرایی فرمان حضرت امام سرمایههایی را که در زمینههای مختلف بود، در این مسیر آوردیم و آنها روی این ایدهها سرمایهگذاری میکنند که آنها به سمت بانکها نروند. آنها تأمین مالی میکنند و در کار آنها سهامدار میشوند.
دلیری افزود: بنابراین صاحب ایده و سرمایهگذار با همدیگر شریک و همکار میشوند و کاری را انجام میدهند و سرمایهگذار به ازای سرمایهای که وارد میکند، سهام آن کار را میگیرد و این میتواند نتیجه خوبی برای افرادی داشته باشد که خودشان تفکر اقتصادی ندارند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی رئیس جمهور ادامه داد: اینکه دولت بخواهد اینها را سروسامان دهد، این تفکر اقتصادی نیست و تنها راهکار این است که سرمایهگذاران به سراغ این جوانهای نابغه، مبتکر و ایدهپرداز بروند و با همکاری همدیگر کاری را آغاز کنند.
وی در پاسخ به اینکه تاکنون چند صندوق در این زمینه راهاندازی شده است، گفت: طی سال گذشته 15 صندوق راهاندازی شده و 15 صندوق دیگر هم راهاندازی میشود و حتی هلدینگهای دیگر هم در این مسیر آمدند و سرمایهگذاری میکنند. مثلاً آستان قدس یک صندوق صد میلیاردی تومانی راهاندازی میکند، دانشگاه آزاد صندوق صد میلیارد تومانی راهاندازی میکند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی رئیس جمهور افزود: این هفته سامانهای را معاونت فناوری ریاست جمهوری با همکاری بخش خصوصی راهاندازی میکند که صاحبان ایده میتوانند ایدههای خود را در این سامانه بگذارند و سرمایهگذار آن را بردارد و پس از آن چند سامانه دیگر هم راهاندازی خواهد شد تا بین آنها رقابت ایجاد شود.
انتهای پیام/ب