پست علی‌علیزاده درباره شهدای عملیات کربلای۴

به گزارش مشرق، علی علیزاده در اینستاگرام خود با انتشار فیلمی از صحبت‌های محمدباقر قالیباف درباره عملیات کربلای ۴ و حواشی ایجاد شده در فضای مجازی پیرامون این عملیات دفاع مقدس نوشت:

کربلای چهار ی ها هر از گاهی ما را به «بهانه‌ای» احضار می‌کنند. غواص‌هایشان بعد از بیست و نه سال دستهای بسته را باز می‌کنند و بیرون می‌آیند و وسط شهر رژه می‌روند تا ما که زیر لایه‌لایه خاک مصرف‌گرایی و سرمایه‌سالاری و جناحی‌-زدگی و هویت-طلبی و شهوت برای زندگی نمایشی، سنگ شده‌ایم و له شده‌ایم و جسد شده‌ایم، را کمی زنده کنند و حافظه‌هایمان را کمی به حرکت وادارند و به ارواح نیمه جان مان تنفس مصنوعی بدهند و به یادمان بیاورند آنچه اصلی است و انچه ما را ما کرده. و حالا از دیشب هم دوباره برگشته‌اند.

به بهانه توییتی غیرمصلحت آمیز از محسن رضایی که با زبانی که سرد و ابزاری به نظر می‌آید گفته «‫کربلای چهار‬ برای فریب دشمن انجام شد.» از دیشب برگشته‌اند و خلسه فراموشی ما را دوباره آشفته‌اند. و صدایشان و صورتهایشان رهایمان نمی‌کند. و چه اهمیتی دارد حتی اگر پشت پرده این دعوا هم، دست‌هایی جناحی و قدرت-محوری پنهان باشد؟ صداهای بازگشته وحضور آنها واقعی‌تر از هر واقعیتی است.

دیشب تصادفی به این فیلم برخوردم. روایت برادر یکی از شهیدان غواص. با هزار پیش فرض و گارد دفاعی شروع به دیدن کردم. و خیلی زود فراموش کردم همیشه منتقد مفهوم «رضاخان اسلامی» بوده‌ام. نقدهای جناحیم، عناصری فرعی شد و در مقابل تکان دهندگی همان چند صحنه‌ای که تعریف کرد فرو ریخت و مرا اول متواضع و شرمنده کرد. فیلم را دوباره میبینم. و تا صبح، بی‌خواب برمیگردم و فیلم را میبینم و احساس خردی وکوچکی می‌کنم. و میپرسم چگونه بخشی از نسل من توانست تاریخ جزئیات زندگی روشنفکران پاریسی و رقاصان کالیفرنیایی را بیشتر از این پرابهت‌ترین لحظات تاریخ خودش بداند؟ وچطور توانستیم این اوجهای تاریخ خود را ان قدر که باید نخوانیم و ندانیم و در زیستمان نیاوریم؟

لینک دانلود

والبته بواسطه بازگشت کربلای چهاریها میپرسم:
آقایان فرماندهان جنگ! پیشاپیش قضاوتی نداریم. اما سی و دو سال گذشته. صدامی هم در کار نیست و پوشاندن اسناد هم دیگر ضرورتی امنیتی ندارد. آیا تاریخنگاری و حقیقت_یابی کربلای چهار کمترین حق آن زیباترین فرزندان این تاریخ نیست؟ و حق بازمانده‌هایشان؟ که هنوز اینگونه دلتنگشان هستند؟

و مطمئن باشید اگر در داخل به شبهه‌ها درباره جنگ پاسخ داده نشود، زودتر از آنکه فکر کنید بی‌بی‌سی فارسی و منوتو با پاسخ‌های شبه-واقعی و روایتهای استعماری، تاریخ جنگ را هم از ان خود می‌کنند. مطمین باشید شبهه-نوردان حرفه‌ای سازمان پروپاگاندایی دولت بریتانیا همین الان ساخت مستند بعدی بی‌بی‌سی با محوریت # کربلای_چهار را شروع کرده‌اند

برچسب ها:

سیاسی