نامه رسمی کمیسیون امنیت ملی به دولت درباره بودجه دفاعی کشور/ رقم بودجه دفاعی قابل قبول است، اما به شرط آنکه محقق شود

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: بخش اعظم الزامات قانونی در حوزه بنیه دفاعی به جایی در بودجه متصل شده که درآمد آن سهل‌الوصول نیست.


نامه رسمی کمیسیون امنیت ملی به دولت درباره بودجه دفاعی کشور/ رقم بودجه دفاعی قابل قبول است، اما به شرط آنکه محقق شودحشمت‌الله فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بودجه دفاعی کشور، گفت: در موضوع بودجه دفاعی برای ما اجرای ماده 106 قانون برنامه ششم درباره بنیه دفاعی کشور است.

وی افزود: کمیسیون امنیت ملی در اعتراض به بودجه دفاعی به صورت رسمی نامه‌ای را به دولت ارائه کرده است.

فلاحت‌پیشه با بیان اینکه در بودجه سال 98 حدود 40 هزار و 70 میلیارد تومان درآمد جدید تعریف شده که سهل‌الوصول بودن آن برای ما مقداری جای سوال دارد، بیان کرد: از این مبلغ حدود 20 هزار میلیارد تومان به بنیه دفاعی اختصاص داده شده و مابقی آن در قالب جدول 21 ذکر شده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: در جدول 21 هم نهادهای مختلفی ذکر شده که بخشی از آن بار دیگر مربوط به حوزه نظامی، دفاعی، بسیج، مرزها و مأموریت‌ها در حوزه دفاعی می‌شود که البته در این جدول اعتباراتی هم به نهادها، دانشگاه‌ها و ... تخصیص داده شده است.

وی تصریح کرد: اصل این قضیه خوب است اما به شرط آنکه این درآمدها محقق شود و این درآمدها مشکوک‌الوصول نباشد، زیرا در هیچ جای دنیا بودجه امنیتی، دفاعی و مرزی خود را به منابع ناپایدار متصل نمی‌کنند.

فلاحت‌پیشه تأکید کرد: متأسفانه عملا بخش اعظم الزامات قانون برنامه ششم در حوزه بنیه دفاعی به جایی وصل شده که درآمد آن سهل‌الوصول نبوده و تضمینی وجود ندارد، زمانی که در حوزه امنیتی و دفاعی دستگاه‌های مربوطه باید تضمین امنیتی و دفاعی دهند، پس بودجه آنها هم باید ضمانت شده باشد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: نگرانی ما تنها عدم تحقق این بودجه است وگرنه رقم‌های اختصاص یافته به بودجه ارقام خوب و قابل دفاعی است.

وی گفت: ما در کمیسیون تلفیق بودجه سال 98 در حوزه دفاعی به ویژه مرز‌ها قرار است یک کارگروهی را تشکیل دهیم تا الزامات را بررسی کنند، زیرا ما در مرزها چندین پیشنهاد داریم که با یک دید حداقلی تهدیدات مرزی افزایش پیدا می‌کند و با حفظ شرایط کنونی که البته قابل قبول است اما کمکی به توسعه کشور از طریق مرزها نمی‌شود، لذا پیشنهاد ما در کمیسیون امنیت ملی مجلس، افزایش اعتبارات مرزی است تا مرزها در اختیار توسعه کشور قرار بگیرند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: به طور مثال شاید میزان ضربه‌ای که خروج ترامپ از برجام نسبت به تجارت خارجی ما داشت با کل میزان تجارت ما با عراق جبران شد، یعنی افزایش 50 درصدی تجارت ما با عراق در طول 8 ماه گذشته توانست خروج ترامپ از برجام را جبران کند.

وی تأکید کرد: در سفر اخیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به عراق جای خالی کالاهای ایرانی در بغداد کاملا مشهود بود و شرکت‌های ما در نجف و بصره به سختی می‌توانند مقاومت کنند، لذا آنها نیازمند حمایت‌های زیرساختی و سیاستی هستند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی