به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد اسلامی امروز در حاشیه جلسه نشست همکاری مشترک نهاییسازی و تدوین موافقتنامه همکاری اقتصادی راهبردی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه در جمع خبرنگاران، گفت: با قراردادن شرایط برای بازسازی و از سر گرفتن فعالیتهای اقتصادی در کشور این زمینه فراهم است که بخش خصوصی ایران به صورت جدی و کاملا فعال در صحنه حضور پیدا کند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: حدود 20 محور برای فعالیت شناسایی شده که این فعالیتها میتواند به صورت سرمایهگذاری مشترک یا سرمایهگذاری طرف ایرانی و یا کار واگذار شده از طرف دولت سوریه به صورت قرارداد پیمانکاری باشد.
وی همچنین با اشاره به به تشکیل کمیسیون مشترک در اواخر دی یا بهمن ماه سال جاری اظهار داشت: این کمیسیون با حضور مقامات عالیرتبه دو کشور در دمشق برگزار خواهد شد و باید بگوییم که کمسیون مشترک نقطه اتصال بخش خصوصی دو کشور است.
وزیر راه و شهرسازی بیان داشت: ما به عنوان دولت باید همکاری بین بخش خصوصی دو کشور را تسهیل و فراهم کنیم و مشکلات سر راه فعالان اقتصادی را احصا و شناسایی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی ایران نباید فرصت سازندگی و نوسازی سوریه را از دست دهد، گفت: زیرا ما هم در زمینه تولیدات و هم در زمینه صنعت و همچنین در زمینه زیرساختها و نیروی انسانی با کفایت دارای ظرفیت هستیم و از قدرت اجرایی حضور شرکتهای ایرانی در سوریه برخوردار میباشیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دولت در زمینه بازسازی سوریه تسهیلگر بخشی خصوصی است گفت: دولت فقط رایزنی و پشتیبانیهای لازم را انجام میدهد و تسهیلات را فراهم میکند، ضمن اینکه اتاق بازرگانی ایران هم اقداماتی را شروع کرده و دفتر نمایندگی اتاق ایران در سوریه در حال آغاز به کار است.
اسلامی با اشاره به موافقتنامه همکاری اقتصادی راهبردی بین ایران و سوریه گفت: این موافقتنامه یک سند راهبردی بلند مدت برای پایهگذاری همکاریهای اقتصادی است و اگر چه همکاری در زمینههای مختلف دیگری بین دو کشور وجود داشته، اما چنین سند اقتصادی وجود نداشته است.
وی گفت: این موافقتنامه هم به تولیدات داخلی شتاب میدهد و هم زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی را فراهم میکند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مشکلات حمل و نقل و ترانزیت و همچنین مسائل بانکی بین دو کشور وجود دارد، گفت: در مورد ترانزیت 3 تا 4 گزینه وجود دارد که برخی از اینها به انعقاد تفاهمنامه سهجانبه بین ایران- عراق و سوریه نیازمند است که باید مسائل مربوط به آن پیگیری شود.
انتهای پیام/ب