به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، یکی از الزامات برنامه ششم توسعه دستیابی به رشد متوسط سالانه 8 درصدی در طول سالهای برنامه است که برای تحقق این هدف الزامات کمی، راهبردی و سیاستی نیز تعیین شده است.
طبق این قانون 2.8 درصد از رشد باید از محل ارتقاء بهرهوری کل عوامل تولید باشد و همچنین متوسط سالانه 21.4 درصد سرمایهگذاری در تعامل با اقتصاد جهانی رشد کند که بدین منظور نیاز به سالانه 65 میلیارد دلار سرمایهگذاری است؛ در کنار این مباحث سرمایههای بخش خصوصی نیز باید پا به عرصه اقتصاد گذاشته و نظام جدیدی از فعالیت بنگاهداری را شکل دهند.
در حال حاضر سرمایهگذاری عامل مهم تولید و عامل مهم فناوری به فرایند تولید محسوب میشود که نیازمند بستر خاصی است تا سرمایهگذار علاوه بر افق بلند مدت و محیط امن بتواند در این بستر سرمایهگذاری کند.
طی سالهای اخیر سرمایهگذاریهایی صورت گرفته، اما با نوسان شدید ارزی در سال 96 و 97 و کاهش درآمدهای نفتی آمار کلان اقتصاد و متغیرهای رشد با افت همراه شدند.
طبق گزارش مرکز آمار بهار سال 97 تشکیل سرمایه ثابت ناخالص 0.3 درصد بوده که در تابستان به منفی 5.6 درصد تنزل یافته است. بر این اساس در 6 ماهه نخست 97 این متغیر منفی 2.7 بوده است؛ همچنین تشکیل سرمایه در ماشینآلات از 1.6 مثبت در بهار امسال به 2.6 درصد منفی در تابستان افت کرد.
ماخذ مرکز آمار ایران
طبق این گزارش، بیشترین افت تشکیل سرمایه مربوط به بخش ساختمان است که در تابستان امسال منفی 8 درصد ثبت شده است. یکی از شاخصهای دیگر اجزاء رشد مربوط به هزینه مصرف نهایی بخش خصوصی است، تغییرات و نوسانات ارزی و به تبع آن رکود نشان میدهد، مصرف بخش خصوصی از 4.1 بهار 97 به منفی 0.7 در تابستان کاهش یافته است.
ماخذ مرکز آمار ایران
انتهای پیام/ب