پیشرفت‌های ورزشی نشان توسعه انسانی کشور در 40 سال اخیر است

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی، بیست و ششمین نشست کمیسیون فرهنگی، تربیت‌بدنی و ورزش، با حضور محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل این وزارتخانه تشکیل شد.
در ابتدای این جلسه گزارش فعالیت‌های کمیسیون فرهنگی، تربیت‌بدنی و ورزش ارائه شد.
در این گزارش با اشاره به راهبردهای توسعه فرهنگی حوزه ورزش و تربیت‌بدنی از منظر مقام معظم رهبری «مدظله‌العالی» مواردی مانند ترویج معنویت و اخلاق پهلوانی، ایجاد شادی و نشاط عمومی، استفاده از ظرفیت ورزش برای انتقال پیام انقلاب اسلامی و... مورد اشاره قرارگرفته است.
در ادامه این گزارش با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه فرهنگ و تربیت‌بدنی مسیر تاریخی این مصوبات نیز تشریح شد.
در ادامه گزارش ارائه شده مواردی مانند تدوین پیوست رسانه‌ای ورزش و تربیت‌بدنی توجه به ورزش همگانی، رصد، پایش و سنجش وضعیت تحرک جسمانی اقشار مختلف، تدوین اطلس ورزش‌های محلی و... مورد اشاره قرارگرفته است.
در بخش دیگری از گزارش فعالیت‌های کمیسیون فرهنگی، تربیت‌بدنی و ورزش توجه به فرهنگ شهادت و حماسه، مقابله با ناهنجاری‌هایی مانند استفاده از داروهای نیروزا، رصد بر فعالیت چهره‌های مشهور ورزشی در فضای مجازی و ... نیز مورداشاره قرار گرفت.
در ادامه گزارش ارائه شده با اشاره به مصوبات راهگشای شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ایجاد زیرساخت‌های حقوقی ورزش و تربیت‌بدنی پیوستگی و انسجام دو حوزه فرهنگ و تربیت‌بدنی و برنامه‌های گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مورد تأکید قرار گرفت.
پس از ارائه گزارش اعضای کمیسیون فرهنگی، تربیت‌بدنی و ورزش، دکتر مخبر دزفولی طی سخنانی گفت: از زحمات همه دست‌اندرکاران حوزه ورزش و تربیت‌بدنی سپاسگزارم.
وی افزود: همان‌گونه که در علم در سال‌های گذشته در جهان مطرح نبودیم در ورزش هم مطرح نبودیم ولی امروز در همه سطوح در جهان و منطقه غرب آسیا مطرح هستیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ورزشکاران ما در اکثر رشته‌های ورزشی با تیم‌های قدرتمند ورزشی جهان مسابقه می‌دهند و در بسیاری از موارد پیروز هم می‌شوند.
مخبر دزفولی گفت: در ورزش بانوان نیز با حضور مقتدرانه، خلاقانه و با حفظ ارزش‌ها و اصول در عرصه جهانی حضور داریم.
وی افزود: آمار بانوان ورزشکار، بانوان داور ورزشی و بانوان مربی ورزشی در کشورمان بسیار چشمگیر است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: پیشرفت‌های ورزشی کشور نشان توسعه انسانی کشور در 40 سال اخیر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: کلیدواژه همه این موفقیت‌های کلمه اراده و فعل خواستن و توانستن است.
وی افزود: ورزش بسیار مهم است و جزء اولویت‌های ملی ماست و به همین دلیل همه اجزای این حوزه باید مورد توجه باشد و مشکلات این حوزه در سطوح جزئی هم باید حل شود.
مخبر دزفولی ادامه داد: اصل قهرمان شدن یک ورزشکار کشورمان که موجب حس غرور و عزت نفس ملی می‌شود، یک موضوع فرهنگی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این کمیسیون مهم می‌تواند مدیریت حوزه ورزش از نظر فرهنگی و ایجاد ارتباط بین این دو حوزه را انجام دهد.
وی افزود: حرکت ورزشی کشور روبه‌جلو و در حال پیشرفت است و آنچه در جام جهانی اخیر رخ داد نشان داد توان ورزشی ما چقدر بالاست.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: باید این فعالیت‌ها استمرار یافته و تعمیق شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برخی اسناد خاص و موردی باید تدوین و تصویب شود تا برخی مشکلات برطرف شود و وزارت ورزش و جوانان باید در این زمینه‌ها مانند حضور بانوان در ورزشگاه‌ها پیشنهاد ارائه دهد.
وی افزود: در این بخش باید یک تصمیم عالمانه و متکی به مقتضیات مذهبی و ملی اتخاذ شود.
 مخبر دزفولی ادامه داد: باید ورزش همگانی و ورزش در مدارس و دانشجویی بیشتر مدنظر باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم قهرمانان ورزشی ما در جامعه گروه مرجع هستند و رفتار و گفتار آنان در جامعه اثر می‌گذارد و باید این عزیزان با درک جایگاه اجتماعی و ملی خود نسبت به رفتار و گفتار خود توجه داشته باشند و البته بسیاری از این افراد نسبت به ارزش‌های دینی و ملی مقید هستند.
وی افزود: باید بین مدیریت و ورزش کشور و این قهرمانان یک مفاهمه و گفتگو شکل گیرد تا از ظرفیت این قهرمانان ملی به نحو احسن استفاده شود.
مخبر دزفولی ادامه داد: ترویج روحیه پهلوانی و ایثار و شهادت و برنامه‌ریزی برای معرفی هر چه بیشتر ایثارگران و شهدای ورزشکار باید به یک جریان ملی تبدیل شود.
وی در پایان نیز گفت: ظرفیت فرهنگی حوزه ورزش و تربیت‌بدنی بسیار بالاست و این حوزه جای کار بیشتری دارد.
مخبر دزفولی در حاشیه این نشست در جلسه خبرنگاران نیز گفت: در مورد حضور بانوان در ورزشگاه‌ها، باید مسئولان ذیربط در وزارت ورزش و جوانان پیشنهاد خود را ارائه کنند و پیشنهاد آنان با استفاده از نظرات همه کارشناسان و رعایت همه موازین شرعی بررسی خواهد شد.
انتهای پیام/