طرح ایران برای تغییر تقویم لیگ قهرمانان آسیا

به گزارش مشرق، لیگ قهرمانان آسیا که در سال ۲۰۰۲ به عموم معرفی شد، ادامه جام باشگاه‌های آسیاست که در سال ۱۹۶۷ آغاز شد. این مسابقات، مهم‌ترین مسابقات باشگاهی در سطح آسیا به شمار می‌رود و می‌توان آن را هم‌ارزش با جام لیبرتادورس، لیگ قهرمانان اروپا، لیگ قهرمانان آفریقا، لیگ قهرمانان کونکاکاف و لیگ قهرمانان اقیانوسیه دانست.

 

با این حال لیگ قهرمانان آسیا را باید با تمام جام‌های عنوان‌شده متفاوت دانست. همه جام‌های قاره‌هایی که در بالا ذکر شد در یک فصل مشخص فوتبالی آغاز و در همان فصل به پایان می‌رسد اما در آسیا این رقابت‌ها مانند اکران یک فیلم با دو بلیت است. در غرب آسیا که اتفاقاً کشورهای زیادی را شامل می‌شود، این رقابت‌ها از یک فصل فوتبالی آغاز و در فصل بعدی فوتبالی به پایان می‌رسد.

وجود چنین تقویم عجیبی سال‌هاست که تیم‌های غرب آسیایی را آزار می‌دهد و باعث می‌شود تیم‌های این منطقه از آسیا به‌سختی فاتح این رقابت‌ها شوند. شاهد این ماجرا آنجایی است که از ۱۶ سال پیش و با آغاز فرمت جدید این رقابت‌ها فقط یک‌چهارم قهرمانی‌ها به تیم‌های غرب آسیا رسیده و در ۱۲ دوره دیگر شرق آسیایی‌ها این عنوان را به خود اختصاص داده‌اند تا مشخص شود برنامه لیگ قهرمانان آسیا در فرمت جدید به سود تیم‌های منطقه شرق است و به همان‌اندازه که برای این تیم‌ها چنین برنامه‌ای مفید است، برای غرب آسیایی‌ها مضر و دست‌اندازی در راه رسیدن به موفقیت برای این تیم‌ها.

بیشتر بخوانید:

پیگیری پرسپولیسی‌ها برای دریافت پاداش نایب قهرمانی آسیا

به‌طور مثال در کشورمان سال‌هاست که مربیان ایرانی فریاد می‌زنند این تقویم به سود تیم‌های شرق آسیایی است، چراکه لیگ قهرمانان آسیا با آغاز فصل جدید کشورهای شرق آسیایی آغاز و با پایان فصل همین کشورها نیز به پایان می‌رسد اما تیم‌های ایرانی مانند کشورهای غرب آسیا باید با دو تیم و دو سروشکل متفاوت این رقابت‌ها را آغاز کرده و به پایان برسانند. نکته جالب آنجایی است که حتی تیم‌های متمول عربی نیز از همین فرصت برای تقویت تیم‌های خود استفاده کردند و تیم‌های ایرانی در هر فصل دو سر سوخت خواهند شد.

اما حالا فدراسیون فوتبال ایران برنامه‌ای را آماده کرده که طی آن قرار است از سال ۲۰۲۱ کمی تا اندکی این برنامه به سود تیم‌های غرب آسیا تغییر یابد. در همین راستا سعید فتاحی، رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ که به‌تازگی در جلسه کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا شرکت کرده بود، پیش‌نویس تقویمی را ارائه کرد که طی آن با توجه به برگزاری جداگانه لیگ قهرمانان آسیا در دو منطقه غرب و شرق، قرار است از سال ۲۰۲۱ لیگ قهرمانان آسیا به شکلی دنبال شود که در منطقه غرب، رقابت‌ها طی یک فصل منطبق با فصول کشورهای این منطقه آغاز و تا پایان مرحله نیمه‌نهایی در همین منطقه ادامه پیدا کند. این به آن معناست که رقابت‌ها در منطقه غرب آسیا از اوایل دی‌ماه آغاز می‌شود و تا خرداد سال بعد ادامه می‌یابد تا فینالیست این منطقه مشخص شود.

از سوی دیگر برنامه شرق آسیا طبق روال گذشته برگزار می‌شود و تیم‌های فینالیست مثل همیشه آبان‌ماه مشخص خواهند شد.

سعید فتاحی درخصوص اینکه چه زمانی این مشکل تقویم لیگ قهرمانان حل خواهد شد، گفت: «برای دور فعلی امیدی نداریم اما امسال در جلسه کمیته مسابقات که خودم حضور داشتم، طرحی را ارائه کردم تا به موجب آن برنامه مسابقات در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ تغییر کرده و شرق از غرب جدا شود. تا امروز می‌گفتند امکان آن وجود ندارد اما این‌بار تمام کشورهای غرب آسیا از این طرح دفاع کردند. در حال حاضر تقویم فوتبال ایران تا چهار سال آینده را آماده کرده و حتی بازی‌های شرق و غرب را هم مشخص کرده‌ایم. در پایان جلسه با کشورهای غرب آسیا در جلسه دیگری مقرر شد یک تقویم واحد را به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارائه کنیم تا دیگر ایرادی از آن گرفته نشود.»

با توجه به توضیحات فتاحی، تیم‌های غرب آسیا به‌خصوص تیم‌های ایرانی می‌توانند از سه فصل آینده با یک برنامه‌ریزی درست که منطبق با فصل فوتبالی کشورهای خود خواهد بود، به قهرمانی در مهم‌ترین رویداد باشگاهی قاره کهن بیش از هر زمان دیگری امیدوار شوند.

برچسب ها:

ورزش