به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا باهنر در تشریح وقایع سال ۸۸ گفت: فتنه ۸۸ سنگین و سخت بود، چراکه بخشی ناآگانه وارد میدان شدند و بعضی آگاهانه خوابهایی دیدند؛ به ویژه در زمانی که برخی حکومتهای قدیمی و زورگوی منطقه تغییر کردند.
وی با بیان اینکه بحث تقلب در انتخابات در آن برهه در کشور مطرح شد، خاطرنشان کرد: در شرایطی که از ایران به عنوان یک عنصر تعیین کننده در تحولات منطقهای نام میبردند، برخی خوابهایی دیدند که تغییری در نظام ایران به وجود آورند تا انقلاب مخملی شود، اما نظام برخورد نرمی کرد و سران فتنه را در حصر خانگی قرار داد. حالا باید دید آقایان به خودشان بیایند که چه آسیبهایی را متوجه کشور و جامعه کردند.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه مردم در ۹ دی یکپارچه به صحنه آمدند، تصریح کرد: حماسه ۹ دی باید برای جلوگیری از چنین توطئه هایی زنده بماند.
باهنر با اشاره به درگذشت آیت الله هاشمی شاهرودی گفت: او و خانوادهاش هزینه زیادی برای دفاع از اسلام دادند و زندگی پربرکتی داشتند.
وی در ارزیابی حادثه واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: حادثه دانشگاه آزاد اسلامی ناگوار بود اما این نوع حوادث را جزء حوادث غیرمترقبه نباید تعریف کنیم و این مسئله نیازمند تدبیر است.
باهنر با بیان اینکه قوه قضائیه پیگیری کرد تا مشخص شود در این حادثه چه کسی مقصر بوده و قصور داشته است، تصریح کرد: باید کسانی که کوتاهی کردند پاسخگو باشند و دانشگاه آزاد نیز باید تمهیدی بیاندیشد که تکرار نشود.
وی ادامه داد: در نظام مردم سالاری دینی مشکل ما نداشتن چند حزب فراگیر قدرتمند و چارچوب دار است بنابراین برای آینده مردم سالاری دینی نگران هستم. احزاب کوچک و محلی زیاد داریم، اما حزبی که برنامه داشته باشد کم داریم. از جمله آسیبهای این مسئله آن است که جریانات سیاسی در نزدیکی انتخابات برای همگرایی مجموعههای درونی خود صرف انرژی کنند.
باهنر افزود: هر از چند گاهی میبنیم جبهه متحد اسلامی، جمنا و جبهه وحدت عناوین مختلفی است که در زمان انتخابات بروز و ظهور پیدا میکنند.
وی با بیان اینکه سال ۹۸ انتخابات مجلس است و احزاب و جریانات نیز خودشان را برای آن مقطع آماده میکنند، خاطرنشان کرد: باید ائتلافی بزرگ از اصولگرایان به وجود بیاید. جلسات راهبردی اصولگرایان بر همین اساس تشکیل میشود و افراد حقیقی و حقوقی موثر در جلسات حضور پیدا میکنند، اما هنوز به نام تشکیلاتی قوی نرسیدند. به نظر میرسد شورای وحدت از درون آن در بیاید. امیدواری زیادی داریم که این وحدت به وجود بیاید.
وی با بیان اینکه نمیتوانیم بگوییم جمنا برچیده شد گفت: ممکن است اسم جمنا بماند و شاید ساختار کمی تغییر کند، اما هدف ایجاد مرکزیت با همه طیفهای اصولگرا است.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره نظرات راجع به فتنه ۹۸ گفت: تلاش سنگینی را آمریکا و رژیم صهیونیستی انجامی میدهند تا قدرت مردم را بیازمایند و اهداف خود را به اجرا درآورند. آنها برای جنگ اقتصادی تلاش توآمان میکنند و آتش تهیه را با جنگ روانی میریزند؛ بنابراین رهبری گفتند بودجه عادی نیست و باید براساس مقتضیات زمان تنظیم شود بر همین اساس تقدیم بودجه ۲ هفتهای با تأخیر انجام شد.
وی افزود: منابع را باید واقعی دید و باید هزینههای ضروری را در سرلوحه کار قرار دهند. مقوله اشتغال، تولید و بزرگ کردن پایههای مالیات و شفافیت و دولت الکترونیک باید دنبال شود تا اگر فتنهای وجود دارد بتوانیم از آن عبور کنیم. البته، چون سال انتخابات است، کسانی که میخواهند وارد صحنه انتخابات شوند نباید نارضایتی مردم را دامن بزنند تا رأی بیاورند. فشار بیرونی و تحرکات انتخاباتی نباید با هم هماهنگ شود. در مجموع این دوران سختتر از دوران گذشته نیست. تجربههای گذشته را داریم نیازهای ضروری مردم را نیز تأمین شده میبینیم.
باهنر درباره منابع بودجه ۹۸ گفت: منابع درآمدی مشخص است و بیشتر از این هم نمیتوان مصرف و هزینه کرد. تدبیر و موقعیت شناسی و زمان شناسی حکم میکند این بودجه عادلانه توزیع شود. بعضی فکر میکنند که عادلانه یعنی اینکه همه را بین مردم توزیع کرد تا آن را غذا کنند. اما همه جوانب اعم از بهداشت، سلامت، دفاع و آموزش و ... را باید دید.
وی افزود: دولت بخشی از این حوزهها را ندید که این موارد را رهبر انقلاب به دولت منتقل کرد و بودجه بر همین اساس اصلاح شد. بودجه ۹۸ دو سقفی است. یکسری درآمدها محرز است و یکسری درآمدها نیز اگر محقق شود کانالهای هزینهای اش تعریف شده است. هرچقدر بودجه توخالی و پوک باشد دولت نمیتواند آن بودجه را اجرایی کند. البته برخی از مواردی که در سقف دوم گذاشته شده جزء اولویتها است.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره نزدیک بودن پایان مهلت FATF و زمان تعیین تکلیف CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: طرحها و لوایح نباید مغایر سیاستهای کلی نظام باشند. همزمان با بررسیهای طرحها و لوایح در مجلس، هیأت نظارت مجمع سعی میکند با مجلس رایزنی کند تا در مسیر تصویب مغایرتها با سیاستهای کلی برطرف شود.
وی افزود: اصلاح قانون مبارزه با پولشویی شاید هفته آینده در مجمع تمام شود. پالرمو و CFT هم هر موقع به مجمع داده شود انجام میدهیم.
باهنر ادامه داد: اگر یکی دو مرحله را جلو برویم گروه دیپلماتیک ما میتواند رایزنی کند. FATF کشورها را به سه گروه همکار، تعامل با ریسک بالا و مستحق عمل متقابل تقسیم میکند. اکنون ما در گروه دوم هستیم و آنها میگویند اگر این لوایح به موقع تصویب نشود در گروه سوم قرار میگیریم. اما با توجه به مسیری که طی میشود این اتفاق نمیافتد. اما باید طرف ما طوری باشد که منافع ملی رعایت شود؛ بنابراین نباید مهلت FATF را این طور تعریف کرد که به پایان میرسد. ما به FATF با لحاظ تحفظاتی میپیوندیم.
وی ادامه داد: در خانه احزاب همه باید باشند، فکر میکنم مشکلی نیست، اوایل سال ۹۸ وضعیت احزاب پایدار شود و مجمع عمومی را داشته باشیم. انفصال نباید به وجود آید. طبق قانون هم همین است تا انتخاب هیأت مدیره جدید، هیأت فعلی کار خود را دنبال میکند. ما در خانه احزاب با هم رقابت نمیکنیم بلکه گفتگو میکنیم بر همین اساس مدیریت خانه احزاب چرخشی است.
وی افزود: نظارت حتما باید موثر باشد تا اگر جایی تخلف شد، جلوگیری شود. رأی مردم امانت است به این امانت هیچ کس نباید خیانت کند.
باهنر درباره سالگرد ناآرامیهای دی ماه و احتمال موج سواری اصولگراها از اعتراضهای مردمی در سال ۹۸ گفت: آنها که در ۴۰ سال گذشته دنبال هنجارشکنی بودند خاستگاه شان جای دیگر بود. دی ماه سال گذشته نیز دیدیم که مردم به عوامل آن ناآرامیها نپیوستند. مردم به همه ماها اعم از اوصولگراها، دولت و جریانات سیاسی نقد دارند، اما وقتی موضوع نظام باشد، نمیپیوندند. سال آینده باید مراقبت شود فشارهای خارجی و جنگ اقتصادی به تحرکات انتخاباتی برخی نامزدها به هم گره نخورد.
این خبر در حال تکمیل است..