به گزارش مشرق، در پی انتشار گزارشی در مشرق با عنوان" آیا سعیدرضا عاملی» گزینه مناسبی برای دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی است؟ " دکتر سید محمد مرندی استاد دانشگاه تهران در یادداشتی از انتصاب ایشان به عنوان دبیر شورای انقلاب فرهنگی دفاع کرد که توجه خوانندگان را به آن جلب مینمائیم.
بسمه تعالی
دوستان عزیز و گرامی عرصه رسانهای
چرا در شرایط حساس شخصیتهای علمی، فرهنگی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران آماج تهمت و افترا قرار میگیرند؟ چرا ناخواسته و بصورت ناخودآگاه افرادی عامل تخریب شخصیتهای فکری و فرهنگی کشور میشوند؟ و چرا بیشتر تأمل نمیشود که منافقین و مخالفین بی انصاف و معاند جمهوری اسلامی ایران که غالباً وصل به دشمنان خارجی ملت ایران هستند از ترور فیزیکی جبهه انقلاب به ترور شخصیت اندیشمندان انقلابی تغییر روش دادهاند و ایجاد فضای آشفته و نگران، یک هدف استراتژیک برای تخریب نظام جمهوری اسلامی و ملت شریف ایران محسوب میشود؟
دکتر سید سعید رضا عاملی که از شخصیتهای علمی کشور است و در نظام ممیزی علمی سخت گیرانه دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۵ به رتبه دانشیاری و در سال ۱۳۸۹ به رتبه استاد تمامی رسانه و ارتباطات دانشگاه تهران دست پیدا کرده است و مهمترین جوایز علمی کشور مثل جایزه اندیشمند ان برتر علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان (۱۳۹۱)، پژوهشگر نمونه (۱۳۸۸) و برجسته طرحهای کاربردی (۱۳۹۰) دانشگاه تهران؛ رتبه اول پژوهش فرهنگی سال در حوزه ارتباطات فرهنگی و بین المللی (۱۳۹۰)، مؤلف برتر بین المللی دانشگاه تهران در بخش کتاب (۱۳۹۲)، پژوهشگر نمونه دانشگاه تهران (۱۳۹۲)، برگزیده چهاردهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال در بخش کتاب (۱۳۹۴)، دریافت نشان ویژه برگزیدگان حوزه مسئولیت اجتماعی، دانشگاه تهران (۱۳۹۵) و … را به خود اختصاص داده است.
دکتر عاملی از فرزندان مؤمن و متدین برخوردار است که دو نفر از فرزندان ایشان در حال حاضر جز دانشجویان دانشگاه تهران هستند
ایشان از یک شخصیت انقلابی و عقلانی برخوردار است که قبل از پیروز انقلاب اسلامی جهت تحصیل به آمریکا رفته بود و دانشجوی رشته مهندسی مکانیک بود که انقلاب اسلامی ایران پیروز شد. از قبل از انقلاب برای پیروز انقلاب در آمریکا تلاش میکرد و عضو انجمن اسلامی دانشجویان بود. با پیروز انقلاب اسلامی ایران درس را نیمه تمام گذاشت و برای یاری انقلاب به ایران عزیز بازگشت و طی یک دوره ۱۲ ساله ضمن تحصیل در حوزه علمیه قم در جبهههای حق بر علیه باطل بعنوان یک رزمنده عادی در جنگ حضور داشت و در مقاطعی مثل کربلای ۴ و ۵ معاون فرهنگی لشکر سیدالشهدا علیه السلام و تا پایان جنگ قائم مقام تیپ امام صادق علیه السلام بود. ایشان همواره در مسیر راهبردی ولی فقیه زمان چه در دوره امام رحمه الله علیه و چه در دوره رهبری فرهیخته حضرت آیه الله خامنه ای حرکت کرده و باور به حکمت و جایگاه رفیع رهبری و نقش راهبردی و استراتژیک ایشان در سطح ملی، منطقهای و جهانی دارد.
در سال ۱۳۶۸ بعد از پایان جنگ تحمیلی دوباره به دانشگاه بازگشت و این بار در دانشگاه تهران کارشناسی علوم اجتماعی – پژوهشگری را آغاز کرد و ظرف سه و سال نیم دوره کارشناسی خود را به اتمام رساند. سپس به دانشگاه دوبلین رفت و کارشناسی ارشد خود را در رشته ارتباطات و رسانه به اتمام رساند و بعد از آن به دانشگاه لندن رفت و دوره دکتری خود را در رشته ارتباطات با ارزیابی عالی به اتمام رساند. بعد از پایان تحصیلات بدون حتی یک هفته تأخیر به ایران بازگشت و بعد از ۱۱ ماه فرایند جذب به استخدام دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه تهران در آمد. طی این ۱۷ سال چندین کتاب به زبان فارسی و انگلیسی در حوزههای مرتبط با فضای مجازی، فرهنگ، مطالعه مسلمانان جهان، جهانی شدن و نقد آمریکا به چاپ رسانده است. ایشان از برگزیدگان نظریه پردازی در حوزه ارتباطات محسوب میشود که نظریههای بدیعی در حوزههایی مثل دو فضایی شدنها، استعمار مجازی، قدرت و بی قدرتی فرهنگها، میراث تمدنی ایران، از ایران باستان تا ایران انقلاب اسلامی، معرفی گفتمانهای غالب دانشگاههای اروپا و آمریکا در مورد جهان اسلام نمونههای برجسته آن است. دکتر عاملی پایه گذار و مؤسس دانشکده مطالعات جهان است که با همکاران علمی خود بنیان جدیدی را حوزه مهم مطالعات بین المللی در دانشگاه تهران گذاشته است که هم اکنون با ۳۸ نفر عضو هیئت علمی نقش مرجع در مطالعات کشورهای مهم جهان را به خود اختصاص داده است. علیرغم اینکه عدهای این دانشکده را دانشکده غرب زده یا ضد غرب تلقی می کننده این دانشکده یک دانشکده علمی و تخصصی برای پرورش نخبگان علمی در حوزه مطالعات کشوری معطوف به منافع ملی جمهوری اسلامی ایران به حساب میآید.
در مورد دعوت از گودمن و هیئت آمریکایی، ایشان به هیج وجه هیچ نقشی در دعوت از این هئیت آمریکایی نداشته و به هیچ وجه میزبان ایشان نبوده است.
اما در مورد کم لطفیهایی که این روزها به مناسبت انتخاب ایشان به عنوان دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی مطرح شد؛ باید گفت ایشان فقط تابعیت جمهوری اسلامی ایران را دارد هیج نوع تابعیت دیگری ندارد و این امر بسادگی توسط منابع اطلاعاتی و امنیتی کشور قابل بررسی است. ارائه چهره غرب زده از کسی که مهمترین اقدامات را برای شناخت غرب و نقد عقلانی و نظامند غرب کرده است، اتهامی نارواست، کتابهای استعمار مجازی آمریکا، استثنا گرایی آمریکایی و تحلیل گفتمانی تولیدات فکری غرب بر علیه مسلمانان و … نمونهای از کارهای علمی ایشان در این حوزه است.
در مورد دعوت از گودمن و هیئت آمریکایی، ایشان به هیج وجه هیچ نقشی در دعوت از این هئیت آمریکایی نداشته و به هیچ وجه میزبان ایشان نبوده است. این هیئت توسط وزارت علوم وقت دعوت شده است و به ۱۳ دانشگاه کشور معرفی شدهاند. از جمله به دانشگاه تهران معرفی شدهاند و ملاقاتی با هیئت رئیسه دانشگاه تهران داشتهاند. در این ملاقات دکتر عاملی، ۴۰ دقیقه با گود من در نقد آمریکا و جنایات و فجایع که توسط آمریکا در جهان اتقاق میافتد سخن گفته است که در همان زمان یکی از روزنامههای کشور متأسفانه چهرهای غیر واقعی از این ملاقات را منعکس کرده است. در مورد طرح اراسموس نیز دکتر عاملی هیچ نقشی نداشته، بلکه حوزه بین الملل دانشگاه تهران با هدف خارج کردن طرح اراسموس از دست افراد غرب گرا و معرفی دانشجویان مناسب به این طرح ورود پیدا کرد که به دلیل نگرانیهای امنیتی از ادامه مداخله خودداری کرد.
دکتر عاملی از فرزندان مؤمن و متدین برخوردار است که دو نفر از فرزندان ایشان در حال حاضر جز دانشجویان دانشگاه تهران هستند و همه فرزندان ایشان اهل تدین، اهل راه پیمایی اربعین و عشق به اهل بیت عصمت و طهارت هستند و انشاالله از ظرفیتهای علمی کشور خواهند بود.