چرا نمایندگان امضاهای خود را پس می‌گیرند؟

۲۵، ۱۵، ۱۰؛ این‌ها اعداد جادویی در مجلس شورای اسلامی هستند. قدرت این اعداد هنگام سؤال از رئیس‌جمهور، وزرا، استیضاح، ارائه طرح‌ها، بیانیه‌ها و سلب صلاحیت از اعضای هیأت‌رئیسه جلوه‌گر شده و بازیگردان مجلس می‌شوند.

برخی اعداد، به نظر سرنوشت‌سازترین اعداد برای مردم یک کشور به شمار می‌آیند، چون این اعداد هستند که لایحه‌ای را به تصویب می‌رسانند، قانونی را اصلاح می‌کنند، قانون جدید مطرح و معیشت مردم کشور را تعیین می‌کنند و خلاصه خواص پنهان دیگری که هر یک از این امضا‌ها دارند و هنوز برای برخی از نمایندگان پوشیده است.

در واقع می‌توان مجالس مختلف را محلی برای نبرد امضا‌ها دانست؛ نبردی که بنا به حساسیتش با رایزنی برخی لابی‌من‌های داخل و خارج مجلس یا حتی تهدید و تطمیع، سمت‌وسویش تغییر می‌کند.

اما این روز‌ها شاید بتوان گفت که جمله «چند نماینده امضایشان را پس گرفتند»، معروف‌ترین و پرکاربردترین جمله در مجلس است. همین چند روز پیش بود که نمایندگان امضای خود را از استیضاح وزیر آموزش‌وپرورش، آن هم روزی که چند دانش‌آموز در مدرسه جزغاله شدند، پس گرفتند.

خلاصه موارد بسیاری از پس گرفتن و امضا کردن در میان نمایندگان وجود دارد، که آخرین آن نیز مربوط به استیضاح وزیر کشاورزی است که قرار بود امروز توسط نمایندگان استیضاح شود؛ اما با پس گرفتن تمامی امضا‌ها این استیضاح نیز به ثمر نرسید.

حال در این وضعیت این پرسش احتمالی در ذهن مردم ایجاد می‌شود که؛

* چرا نمایندگان مجلس امضای خود را پس می‌گیرند؟

* چه اتفاقی رخ می‌دهد که یک نماینده امضای خود را از پای استیضاح یا سؤال برمی‌دارد؟

* آیا پشت پرده و ساخت‌وپاختی در جریان است که نماینده امضای خود را پس می‌گیرد؟

* و یا اینکه نمایندگان از پاسخ‌های مقامات قانع می‌شوند و درنهایت امضای خود را پس می‌گیرند؟

نظر شما در این باره چیست؟

نظرات شما در این باره تا ساعت ۱۹ به صورت آنلاین منتشر می‌گردد.

 

برچسب ها:

مجلس