به گزارش مشرق؛ شب گذشته جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با دستور کار انتخاب دبیر این شورا برگزار شد. در جلسه شب گذشته (سه شنبه ۱۱ دی ماه) برخلاف بسیاری از جلسات قبلی، رئیس جمهور و رئیس مجلس حضور داشتند.
اعضاء شورا پس از بحث و جدلهای بسیار، نظر خود را جهت انتخاب جانشین دکتر مخبر دزفولی - دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی - اعلام کردند. گزینه نهایی برای نظرخواهی از اعضاء شورا، آقای «سعیدرضا عاملی رنانی» بودند که با حضور در جلسه شورا، به سوالات و ابهامات پاسخ دادند.
آقای علی لاریجانی رئیس مجلس پس از نزدیک به ۲ سال غیبت، در این جلسه حاضر شدند. رئیس مجلس در ابتدای دیدار علت حضور در جلسه پس از این غیبت طولانی را «تماس» با ایشان برای حضور در رأیگیری جهت انتخاب دبیر اعلام کردند. اما چه کسی با رئیس مجلس برای حضور در رأیگیری انتخاب دبیر شورا تماس گرفته است؟
عزت الله ضرغامی عضو حقیقی این شورا در توییتر خود جزئیات بیشتری را از چرایی حضور علی لاریجانی و آنچه در جلسه دیشب گذشت، منتشر کرده است.
بررسی سوابق و ابهامات پیرامون زندگی شخصی-علمی آقای «عاملی رنانی» یکی از مسائلی بود که محل اختلاف جدی بین اعضاء شورا شد. اقامت آقای عاملی و فرزندانش در انگلیس (همراه با اخذ اقامت - تابعیت) از موضوعاتی بود که ایشان داشتن هرگونه اقامت و تابعیت از کشور دیگر را در جلسه دیشب تکذیب کردند و اظهار داشتند که فرزندان ایشان در انگلیس درس میخوانند و برای خدمت به وطن، به ایران بازمیگردند. همچنین آقای رنانی دفاعیاتی نیز درباره برخی شبهات موجود پیرامون سابقه علمی-تحقیقاتیشان مطرح کردند.
در این جلسه آقایان ابوذر ابراهیمی ترکمان، صادق واعظ زاده و حجت الاسلام قمی در حمایت از عاملی رنانی صحبت کردند. همچنین بحثهایی نیز بین دیگر اعضاء شورا بویژه با حسن روحانی نیز صورت گرفت.
در همین زمینه بخوانید:
دو تخلف محرز در انتخاب دبیر جدید شورایعالی انقلاب فرهنگی
آیا «سعیدرضا عاملی» گزینه مناسبی برای دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی است؟ +عکس
در نهایت رای گیری از اعضاء انجام شد که آقای عاملی رنانی با ۱۹ رأی مثبت، ۱۶ رأی مخالف به عنوان گزینه این شورا برای دبیری انتخاب شد. رویه معمول انتخاب دبیر شورا تا کنون بصورت اجماعی بوده و چنین اختلاف اندکی میان موافقان و مخالفان تاکنون سابقه نداشته است.
همچنین این انتخاب درصورتی نهایی تلقی میشود که آقای عاملی رنانی ابتدا با حکم رهبر انقلاب به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی درآیند و سپس رئیس جمهور به عنوان رئیس شورا حکم دبیری ایشان را صادر نماید.