سرخابی‌ها که بدهکار نبودند!

مشرق-
تا جایی که یادمان می‌آید، می‌گفتند بدهی‌های دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را پرداخت کرده‌اند. می‌گفتند هیچ مشکلی در این خصوص وجود ندارد، بعدتر هم اعلام کردند که ۹۰ درصد بدهی‌های آن‌ها پرداخت شده است. اینکه از کجا و چگونه بماند برای بعد، اما امروز سوال این است که ۲۹۰ میلیارد تومان بدهی که عصر یک‌شنبه علی‌اشرف پوری‌حسینی، رئیس سازمان خصوصی‌سازی از آن پرده برداشت از کجا سر برآورده است؟ سوال این است که این ۲۹۰ میلیارد بدهی دو باشگاه همان ۱۰ درصد باقی مانده است یا اینکه جناب سلطانی‌فر به اشتباه فقط ۱۰ درصد بدهی‌های پرداخت شده را ۹۰ درصد دیده است؟

این رقم هنگفت بدهی ماحصل جلسه‌ای است که پیش از این نوشته بودیم؛ باید به آن بخندیم، بخندیم و بعد گریه کنیم. حالا حتماً به ما حق می‌دهید که چرا اینگونه نوشته بودیم. ۲۹۰ میلیارد تومان بدهی برای دو تیمی که فقط و فقط از بیت‌المال می‌خورند، یعنی از جیب مردم کوچه و بازار، همین مردمی که در این وانفسای مشکلات اقتصادی هر روز یک کالای اساسی از سبدشان کم می‌شود.‌

می‌خواهند استقلال و پرسپولیس را به بخش خصوصی واگذار کنند، اما سوال اینجاست که کدام عقل سلیمی به خود اجازه می‌دهد این دو باشگاه را با این حجم از بدهی که به گفته پوری‌حسینی احتمالاً به آن اضافه هم خواهد شد، خریداری کند در شرایطی که نه خبری از حق پخش است، نه قانون کپی‌رایت و نه خبری از درآمد تبلیغات محیطی و بلیت‌فروشی، هرچه هست فقط هزینه است، هزینه‌هایی بدون بازگشت سرمایه و درآمدزایی!

اصلاً همه این‌ها به کنار، سرخابی‌ها می‌دانند و خریداران احتمالی‌شان، اما اینجا تکلیف این همه دروغی که گفته شده چه می‌شود؟! اگر بدهی‌های این دو تیم پرداخت شده، اگر برای جلوگیری از محرومیت و جریمه با سند و مدرک، به تمام عالم اعلام کردیم این دو تیم بدهی ندارند، پس این ۲۹۰ میلیارد تومان که احتمال افزایش آن هم وجود دارد، ناگهان از کجا سر درآورده است؟

باید گریه کرد به حال فوتبال باشگاهی با این همه سوءمدیریت، با این همه دروغ و این همه بدهی. باید تخته کرد در فوتبالی را که مدیران نالایق قبلی حالا به عنوان مشاوران «علمی و اقتصادی» برای واگذاری‌اش تشکیل جلسه می‌دهند، مدیرانی که جز تلنبار کردن بدهی روی بدهی کار دیگری بلد نیستند، حتماً خروجی جلسه آن‌ها نیز یک بدهی کلان است که روز به روز افزایش هم پیدا می‌کند. یک بدهی ۲۹۰ میلیارد تومانی که اگر دو تیم بدهکار واگذار شوند که نمی‌شوند، برای جلوگیری از محرومیت و جریمه باید تمام و کمال از جیب بیت‌المال پرداخت شود، هرچند که مدعی پرداخت بدهی‌ها بودند. حتماً برای از سر باز کردن و دور زدن این ۲۹۰ میلیارد هم راهکارهایی دارند و می‌توانند برای این بدهی نیز سندسازی کنند.
جریان خصوصی‌سازی سرخابی‌های پایتخت همیشه همین‌گونه بوده است. کار به اعلام مبلغ بدهی که می‌رسد، همه چیز تمام می‌شود و به صندوقچه قدیمی این بازی کهنه می‌رود. واقعیت این است که در پس تمام جاروجنجال‌ها و حاشیه‌هایی که بابت روشن شدن وضعیت استقلال و پرسپولیس راه افتاد، نه بدهی‌های این دو پرداخت شد و نه تحقیق و تفحص از آن‌ها به نتیجه مطلوب رسید. دست‌آخر هم مطمئن باشید که دولت هیچ‌گاه این دو باشگاه را خصوصی نمی‌کند، حتی اگر مصوبه قبلی خود را باطل کند تا مثلاً کار خصوصی‌سازی روی ریل بیفتد.
* فریدون حسن (دبیر بخش ورزشی روزنامه جوان)

برچسب ها:

ورزش