به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه گفتوگوی ویژه خبری امشب پنج شنبه ۱۳ دی ماه با موضوع برندسازی فرصت مغفول در صنعت پوشاک برگزار شد.
در ابتدای برنامه شاهرخ جعفری عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک اظهار کرد: صنعت پوشاک در کشور ما سودآوری ندارد چرا که واردات این محصول به صورت قانونی صورت نمیگیرد.
وی افزود: صنعت پوشاک برای سرمایه گزاران حوزه جذابی نیست و کسانی که در حوزه پوشاک فعالیت میکنند ترجیح میدهند که سرمایه خود را از این صنعت خارج کنند.
جعفری تصریح کرد: ورود به حوزه برندینگ هزینههای به مراتب مضاعف تری دارد، در ۴ سال گذشته قاچاق پوشاک رتبه اول را در کشور داشته است.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک گفت: قاچاق پوشاک توسط یک مافیا مورد حمایت قرار میگیرد که این مافیا قاچاق را ارزان کرده است.
وی ادامه داد: قاچاق پوشاک در ایران از ناحیه برندهای تقلبی میخورد به عنوان مثال یک برندی به کشور چین محصولی را سفارش میدهد ممکن است بسیاری از محصولات نهایی مورد تایید آن برند نباشد و چنین محصولاتی با قیمتهای ارزان و به صورت فلهای وارد کشور ما میشود.
جعفری بیان کرد: تولیدات درجه دو برندها وارد ایران میشود، در بزرگترین مرکزهای تجاری کشور کپی لباسهایی از بزرگترین برندهای دنیا که در کشورهایی مانند پاکستان و هند تولید میشود به فروش میرسد.
در ادامه برنامه حمید قبادی دبیر کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد گفت: حوزه مد و لباس در ایران نوپا بوده و نباید توقع داشته باشیم که تجربیات چندین ساله کشورهای دیگر را دارا باشیم، ترکیه و کشورهای مشابه در قالب ساختار صنعتی جلو رفته اند، اما لباس به عنوان یک محصول فرهنگی در قانون و مصوبات شورای عالی فرهنگی پیش بینی شده است.
وی افزود: اکنون با اطمینان میتوانیم بگوییم که در حوزه لباس بانوان بالغ بر ۹۵ در صد محصولات در داخل کشور تولید میشود، موضوع الگوسازی در کشور در حال توسعه است، اما ما به شدت در حوزه برندسازی دچار ضعف هستیم.
قبادی ادامه داد:مهمترین دلیل ضعف ما در حوزه برندسازی این است که طراحان و تولید کنندگان زیر ساختهای مناسب را در اختیار ندارند و ۵ سال طول کشید تا میان تولید کنندگان و طراحان تا حدودی آشتی برقرار شود.
وی گفت: پیش از این نمونهها از خارج از کشور تهیه میشد و نتیجه این بود که بسیاری از نمونههای نامناسب پوشاک وارد جامعه میشد.
در حال تکمیل...