مسلم ناصری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: مشکلات انتقال و تخصیص ارز به واردات محصولات پروتئینی وجود دارد و کار واردات را بسیار سخت کرده است.
نایب رئیس انجمن فرآوردههای خام دامی گفت: اگر شرایط به این شکل ادامه یابد طی دو سه ماه آینده مشکلات واردات بسیار سختتر خواهد شد.
به گفته وی، حدود سه الی چهار ماه است یک محموله پنج هزار تنی گوشت منجمد گوساله از برزیل در بندرعباس متوقف است و به دلیل عدم انتقال ارز هنوز ترخیص نشده است.
ناصری با بیان اینکه برای هر محموله ۲۵ تنی روزانه هزینه سنگینی بابت دموراژ پرداخت میشود که برای واردکنندگان بسیار سنگین است، گفت: بانک مرکزی باید راهکار انتقال ارز به شرکتهای خارجی را پیدا کند که میتواند در این زمینه از صرافیهای فعال استفاده کند.
نایب رئیس انجمن فرآوردههای خام دامی گفت: علیرغم اینکه بانکهای عامل پول این محموله را از حساب واردکنندگان برداشت کردهاند اما حدود ۸۰ روز است که نتوانستهاند آن را به حساب شرکتهای صادرکننده انتقال دهند.
ناصری افزود: پیش از این با بانکهای کنلون چین و هالکبانک ترکیه برای انتقال ارز استفاده میکردیم که پس از تحریمهای آمریکا این شرایط امکانپذیر نیست.
نایب رئیس انجمن فرآوردههای خام دامی گفت: با هماهنگی که انجام شده است دو الی سه هزار تن از این محموله در سردخانههای تحت نظارت گمرک نگهداری میشود تا هزینه دموراژ پایینتری پرداخت شود اما هنوز امکان ترخیص وجود ندارد.
به گزارش فارس ایران و اروپا به دنبال راهاندازی مکانیسم انتقال مالی به نام SPV بودند که به رغم وعدهها و قولهای فراوان تاکنون به نتیجه نرسیده است.
توقف گوشت وارداتی با تناژ بالا دربندرعباس در حالی است که به دلیل کاهش عرضه قیمت گوشت در داخل به کیلویی 80 هزار تومان رسیده است.
انتهای پیام/