به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، طی روزهای اخیر به بهانه اجرای طرح تحول سلامت و کاهش اعتبار این بخش در لایحه بودجه 98، اختلافاتی میان مسئولان سازمان برنامه و بودجه و وزیر سابق بهداشت به وجود آمد.
قاضیزاده هاشمی در تریبونهای مختلف از کمبود اعتبار طرح تحول سلامت در میان رسانهها سخن گفته بود و خواستار پرداخت اعتبار بیشتر از سوی سازمان برنامه و بودجه شده بود، این اختلافات اما با واکنش مسئولان سازمان برنامه و بودجه مواجه شد. در این راستا، سخنگوی ستاد بودجه گفته بود که اعتبارات بخش بهداشت و درمان بیش از 13 درصد افزایش دارد.
طرح تحول سلامت از سه محل اعتبار دریافت میکند که شامل منابع هدفمندی یارانهها، یک درصد ارزش افزوده و منابع بودجه عمومی است.
مسئولان سازمان برنامه و بودجه معتقدند که اعتبارات این بخش طی سالهای اخیر رشد قابل توجهی داشته و بیش از این امکان افزایش آن وجود ندارد. علاوه بر این اینکه مسئولان سازمان برنامه افزایش بیشتر بودجه طرح تحول را منطقی نیز نمیدانند. بر اساس اعلام سازمان برنامه بودجه بودجه طرح تحول سلامت ۳۶ هزار میلیارد تومان و بودجه کل بخش سلامت کشور بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان است.
با این وجود اما روز چهارشنبه اختلافات به اوج رسید و نوبخت در حاشیه جلسه هیأت دولت واکنش تندی به ادعای قاضیزاده هاشمی نشان داد.
نوبخت گفت: «3 هزار میلیارد تومان از محل بودجههای عمرانی به صورت علیالحساب برداشت و برای پرداخت بدهیهای وزارت بهداشت پرداخت شده است که باید بازگردانده شود و ما در این زمینه به هیچ وجه عقبنشینی نمیکنیم.»
این موضوع برای اولین بار بود که در رسانهها مطرح شد.
یک مقام آگاه با اشاره به جزئیات پرداخت 3 هزار میلیارد تومان از بودجه طرحهای عمرانی برای تادیه بدهیهای وزارت بهداشت عنوان کرد: یکی از دلایل اصلی قهر و ادعای وزیر بهداشت که منجر به استعفای وی شد مربوط به همین موضوع است. قاضیزاده هاشمی قصد داشت با لابی و فشار سیاسی از تعهد پس دادن 3 هزار میلیارد تومان شانه خالی کند.
وی افزود: مدتی قبل به دلیل پایان یافتن تمام منابع در اختیار وزارت بهداشت و برای پر نشدن چاله بدهیها که خود نقش اساسی در آن داشت، از دولت خواست اوراق خزانه برای این وزارتخانه منتشر شود. سپس پیشنهادی به شورای سران قوا برده شد تا 500 میلیون یورو از حساب صندوق توسعه ملی برداشت شود. این پیشنهاد خدمت مقام معظم رهبری ارسال شد و ایشان با دو شرط با این پیشنهاد موافقت کردند اول اینکه برداشت به صورت قرضی باشد و دوم سازمان برنامه موافقت خود را اعلام کند.
وی ادامه داد: رئیس سازمان برنامه برای تسریع در حل مشکلات وزارتخانه از جمله پرداخت مطالبات داروخانهها و تهیه دارو و تجهیزات پزشکی از محل اعتبارات عمرانی 3 هزار میلیارد تومان را به صورت نقدی به وزارت بهداشت پرداخت کرد تا پس از مراحل برداشت 500 میلیون دلار از صندوق توسعه این مبلغ طبق نظر مقام معظم رهبری به خزانه بازگردد،اما وزارت بهداشت پس از کسب مجوز حاضر به بازپرداخت 3 هزار میلیارد تومان علیالحساب نشد. این موضوع منشأ اصلی اختلافات در روزهای اخیر است و لذا تأخیر در پرداخت پاداش بازنشستگان دانشگاههای علوم پزشکی بهانه دعوا شد.
انتهای پیام/