عدم ساماندهی و توانمندسازی تشکل‌های کشاورزی مانعی برای ارتقای بهره‌وری آب و خاک

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، دولت موظف است برای حصول اهداف بندهای ششم و هفتم سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در جهت تأمین امنیت غذایی و نیل به خودکفایی در محصولات کشاورزی، زراعی، دامی و آبزی به میزان 95 درصد در پایان اجرای قانون برنامه و افزایش تولیدات کشاورزی به ویژه محصولات دارای مزیت صادراتی، رسیدن به تراز تجاری مثبت، تقویت و تکمیل زنجیره‌های تولید و توسعه صادرات و ارتقای بهره‌وری آب و خاک کشاورزی اقدام کند.

بر اساس این قانون وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه تابعه باید توسعه کشاورزی حفاظتی، توسعه کشت نشایی، به‌نژادی و به‌زراعی، تولید و تأمین و به کارگیری ارقام مقاوم، خوداتکایی در تولید بذر و نهال، افزایش ضریب ماشینی کردن سالانه حداقل 12 صدم اسب بخار در هکتار را در اولویت قرار دهد. 

سازمان برنامه و بودجه گزارش داده که اقدامات صورت گرفته توسط معاونت زراعت در سال 96 شامل عملیات کشاورزی حفاظتی در سطح 170 هزار هکتار، کشت نشایی در سطح 201 هزار و 250 هکتار و بهره‌گیری از توان شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید ارقام مقاوم به خشکی و ارقام جدید داخلی و وارداتی برای افزایش ظرفیت تولید در مزارع انجام یافته است.

همچنین در خصوص خوداتکایی در تولید بذر، میزان تولید ارقام مختلف بذر در سال 96 معادل 587 هزار و 477 تن است. در خصوص افزایش ضریب مکانیزاسیون و ماشینی کردن مبلغ 9381 میلیارد ریال تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی جذب و 10 هزار و 286 دستگاه انواع تراکتور و کمباین و حدود 14 هزار و 360 دستگاه ادوات و تجهیزات کشاورزی تأمین شده است که همه اینها باعث افزایش ضریب مکانیزاسیون به میزان 11 صدم درصد اسب بخار در هکتار شده است.

در گزارش سازمان برنامه و بودجه آمده است که از عواملی که باعث عدم تحقق کامل برنامه شده نبود ایجاد و ساماندهی و توانمندسازی تشکل‌های کشاورزی در راستای ارتقای بهره‌وری آب و خاک بوده است. 

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی