تثبیت حاکمیت دمشق به دنبال خروج نظامیان آمریکا

محور مقاومت پیروز قطعی جنگ در سوریه خواهد بودبه گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش با اعلام خبر خروج نظامیان آمریکا از سوریه،  بسیاری از کارشناسان این تصمیم  دونالد ترامپ را  نشانه‌ای از پیروزی محور مقاومت در منطقه  دانستند و حتی افرادی نظیر سوزان رایس وزیر امورخارجه وقت دولت جورج بوش بازگشت سربازها به خانه را هدیه کریسمس آمریکا به ایران توصیف کرد. در کنار این موضوع حالا دمشق شاهد بازگشت مهمان‌های  ناخوانده است و سفارتخانه‌های کشورهای عربی یکی پس از دیگری به دنبال گردگیری از ساختمان های خالی شده هفت سال پیش هستند؛ امارات، بحرین و کویت از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند که پس از هفت سال تصمیم به بازگشت گرفته اند و زمزمه هایی برای بازگشت دوباره سوریه به اتحادیه عرب هم مطرح است، درنتیجه به نظر می رسد که تحولات جدیدی در راه بوده و امروز کشورهای حامی تروریست‌ با چرخشی در سیاست های خود خواهان برقراری رابطه دوستانه با بشار اسد هستند.

سیدرضا میرطاهر کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به  بازگشایی سفارت خانه‌های کشور‌های عربی در دمشق، اظهار کرد:خبر بازگشایی سفارت‌خانه‌های چند کشور عربی نظیر  بحرین، امارات و برخی  دیگر  در دمشق حاکی از آن است، دولت‌هایی که در جریان بحران و جنگ داخلی سوریه  به دنبال  سقوط دولت قانونی بشار اسد بودند؛ حال به این نتیجه رسیده اند که باید درصدد احیای مجدد روابط خود با دولت قانونی سوریه برآیند و  این مسئله  به منزله یک شکست بزرگ برای  آمریکا و متحدان عرب آن‌  محسوب  می شود.

کارشناس مسائل منطقه  با اشاره به تلاش‌های همه جانبه غرب و متحدانش در حمایت از تروریست‌های سوریه به جهت تضعیف دولت قانونی دمشق ادامه داد: در سال‌های گذشته شاهد سرمایه گذاری‌های هنگفتی از سوی آمریکا و متحدانش در جهت حمایت و افزایش قدرت گروه‌های تروریستی - تکفیری با هدف فروپاشی دولت قانونی سوریه بودیم.

وی افزود: با کمک‌های عمده و سرنوشت‌ساز حامیان  دولت دمشق به ویژه ایران، روسیه و محورمقاومت  تلاش های آمریکا و متحدانش با شکست مواجه شد، بنابراین  به طور طبیعی از این پس باید شاهد تثبیت هر چه بیشتر حاکمیت دولت سوریه در نقاط مختلف این کشور و یکپارچگی تدریجی آن باشیم.

میرطاهر در ادامه با اشاره به وضعیت وضعیت فعلی سوریه و موفقیت های میدانی ارتش این کشور تصریح  کرد: درحال حاضر استان ادلب در دست گروه‌های تروریستی قرار دارد  و همچنین مناطق شمالی و شمال شرق سوریه هم در اختیار کرد‌ها و شبه نظامیان کرد است. اما به نظر می رسد که پس از خروج نظامیان آمریکا از مناطق شرق فرات، به تدریج زمینه برای تثبیت هرچه بیشتر حاکمیت دمشق فراهم شده و مقدمات شکست کامل گروه‌های تروریستی نیز بیش از پیش ایجاد خواهد شد.

وی  در پاسخ به این سوال که واکنش رژیم صهیونیستی به عنوان دشمن دیرین محور مقاومت  به روند تثبیت حاکمیت دولت دمشق  چه خواهد بود؟ بیان کرد: به طور مسلم اقتدار مجدد دولت سوریه برای صهیونیست‌ها پدیده‌ای منفی تلقی خواهد شد، چرا که برای تل آویو  ایده‌ال‌ترین حالت ممکن ادامه جنگ در سوریه، تضعیف شدید دولت دمشق و به تبع آن ناتوانی محور مقاومت است، اما در حال حاضر و با تغییر ماهوی شرایط منطقه و همچنین تثبیت حاکمیت سوریه به طور قطع محور مقاومت بیش از پیش تحکیم شده و این امر به ضرر متحدان منطقه‌ای آمریکا یعنی رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی خواهد بود.

کارشناس مسائل منطقه همچنین  در پاسخ به  این سوال که  سیاست‌  آتی کشور‌های عربی در قبال سوریه  چگونه خواهد بود؟ اظهار کرد: به نظر می‌رسد  در مرحله اول بسیاری از کشور‌های عربی  مجددا روابط سیاسی خود را با دولت سوریه برقرار کنند که این امر با بازگشایی تدریجی سفارتخانه‌های کشور‌های عربی در دمشق عملیاتی شده است.

وی ادامه داد: در گام های بعدی  انتظار می‌رود  سوریه  دوباره به جامعه عربی بازگردد و عضویت خود را در اتحادیه عرب احیا کند و در نهایت روابط سوریه با بسیاری از کشور‌های عربی به استثناء عربستان  اصلاح شده و به شکل  عادی بازگردد.

میرطاهر درپایان با اشاره به موافقت عربستان برای عضویت مجدد سوریه در اتحادیه عرب، تاکید کرد: امروز عربستان با معضلات متعددی مواجه شده که از جمله آنها باید به پرونده قتل  جمال خاشقجی اشاره کرد که این موضوع بیش از پیش موجب انفعال ریاض  شده است. علاوه بر این، در شرایط کنونی ریاض به این جمع‌بندی رسیده که سرمایه‌گذاری  در پروژه های  پر تنشی مانند سوریه با شکست کامل مواجه شده و باید  بازگشت دوباره سوریه را به عنوان عضو مهمی از اتحادیه عرب به رسمیت بشناسد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی