عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: دولت تنها به رفع تکلیف در حوزه پیامرسان داخلی و فضای مجازی بسنده کرده و خود را موظف به ورود جدی به این حوزه نمیداند.
سید عزتالله ضرغامی با اشاره به وظایف شورای عالی فضای مجازی، اظهار داشت: شورای عالی فضای مجازی برای هماهنگی دستگاهها و نهادهای دخیل در این حوزه ضروری و لازم بود که با درایت رهبر انقلاب راهاندازی شد.
وی، افزود: اصلیترین دلیل راه اندازی شورا، سیاستگذاری در حوزه فضای مجازی و هماهنگی در این زمینه بود که به اعتقاد بنده با تمام تلاشهای اعضا، دبیرخانه و مرکز ملی، نسبت به ماموریت مهمی که بر عهده دارد دچار عقب ماندگی جدی است.
عضو شورای عالی فضای مجازی، تشکیل جلسات به صورت یک هفته در میان را یکی از اصلی ترین عوامل ناموفق بودن شورا عنوان کرد و گفت: گاهی حتی تشکیل جلسات به صورت هفتگی نیز موجب اقناع نمیشود، در این زمینه رهبری نیز تاکید دارند که همانند زمان جنگ شاید لازم باشد در هفته چند جلسه برگزار شود.
وی، ابراز امیدواری کرد که شورای عالی فضای مجازی در آینده بهتر، پرکارتر، مرتبط تر و مبتنی بر نیازهای کاربردی جامعه حرکت کند.
ضرغامی، با اشاره به بحث پیامرسان های داخلی و دلایل عدم موفقیت در این حوزه، بیان داشت: مجموعه دستگاههای اجرایی همانند وزارت ارتباطات، چون سیاست دولت را مبنی بر عدم ورود به بخش پیامرسان های داخلی میدانند چندان رغبتی به این موضوع نشان نمیدهند هرچند که وزیر جوان و پرکار در راس این وزارتخانه باشد.
وی، با مقصر دانستن نظام اجرایی کشور در بحث ساماندهی فضای مجازی و پیامرسانهای داخلی، ادامه داد: دولت باید خود را در این زمینه پاسخگو بداند ولی متاسفانه شاهد هستیم که تنها برای رفع تکلیف وارد حوزه شده و به همین دلیل در حال حاضر پیامرسان داخلی برای مردم نداریم.
عضو شورای عالی فضای مجازی، با تاکید بر اینکه دولت باید در برابر عدم موفقیت پیامرسان های داخلی پاسخگو باشد و احساس تکلیف کند، گفت: شاید دولتیها بگویند بر اساس مصوبات باید بخش خصوصی وارد شده و با وام و پشتیبانی و سرور حمایت کنیم، اما با این وضعیت صورت مساله را اشتباه مطرح می کنیم، چراکه با توجه به اهمیت موضوع، دستگاه اجرایی کشور باید به منظور بهرهمندی از مباحثی نظیر امنیت ملی در زمینه فضای مجازی، حکمرانی در این حوزه و نیز موضوعاتی از قبیل ارز دیجیتال و موارد امنیتی و ارتباطی تمام امورات را در دست گرفته و به این ترتیب زمینه را برای حضور موفق بخش خصوصی فراهم سازد.
وی، با اشاره به طرح فیلترینگ پیامرسان های خارجی، عنوان کرد: اشکالی ندارد پیام رسان خارجی هم باشد، بحث فیلترینگ در شرایط فعلی کاری اشتباه است و مساله امروز جامعه موافقت یا مخالفت با فیلترینگ نیست. اگر پیامرسان داخلی با فدرت راه بیفتد هیچ مشکلی برای حضور دیگر پیامرسان های خارجی نیست.
ضرغامی، در این زمینه با اشاره به موضوع واردات خودرو و دیگر لوازم مورد نیاز مردم، برخورداری از قدرت انتخاب را حق عموم جامعه دانست و ابراز داشت: در صنعت خودرو نیز برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی شرایط مناسب ایجاد میشود و در مقابل از ورود بی ضابطه خودرو جلوگیری شده و از صنعت داخلی حمایت جدی میشود. فضای مجازی هم باید همانند این امر حمایت شود.
وی، خاطرنشان کرد: وقتی پیامرسان داخلی راه میافتد و در اوج زمان ماموریت آنها به بهانه تلگرام طلایی و هاتگرام و موبوگرام فضایی با پوستر تغییر یافته تلگرام معرفی میشود، امری عادی است که مردم به آنها رجوع کنند و به سرعت آمار پیامرسان های داخلی کاهش یابد. فعالیت موفق پیامرسان های خارجی نیز چند سال طول کشید که مردم وارد شده و زمینه را برای فعالیت خود مناسب ببینند.
عضو شورای عالی فضای مجازی، در خصوص تصمیم نظام برای ایجاد پیامرسان داخلی و لزوم ورود دولت به این حوزه، اذعان داشت: نباید دولت از پیامرسان ها دلایل عدم موفقیت را جستجو کند چراکه خود در این زمینه مسئول است و باید پاسخگوی کمکاری و عدم موفقیت باشد.
وی، تاکید کرد: اگر دولت فعلی در زمان جنگ بود، هیچکدام از صنایع خودکفایی همانند صنعت موشکی که کشور را خودکفا کرد، انجام نمیشد. اگر روحیه زمان جنگ حاکم بود الان یک پیامرسان قوی و ارزان قیمت داخلی داشتیم که مردم با آن کار کنند و مشکلی احساس نکنند.
ضرغامی، در پایان سخنان خود، ابراز داشت: دستگاه اجرایی، قضایی و متولیان فرهنگی باید در کنار یکدیگر به هماهنگی رسیده و در این زمینه اقدام مناسبی انجام دهند، البته در این زمینه با برگزاری جلسات فرعی و انجام هماهنگیها میان این نهادها امیدوار به آینده هستیم ولی اگر به نتیجه نرسد قطعا به مشکل بزرگی برخورد میکنیم.