ایران خواستار دوستی و برادری با عراق است/ پیگیر اعزام دانشجوی ایرانی جهت تحصیل در دانشگاه‌های عراق هستیم

ایران خواستار دوستی و برادری با عراق است/ ما دنبال اعزام دانشجوی ایرانی جهت تحصیل در دانشگاه‌های عراق هستیمبه گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج مسجدی با بیان این که نگاه ایران به عراق طایفه‌ای و حزبی نیست بلکه نگاه انسانی، اسلامی و برادری است تاکید کرد: عراق هیچ دوستی صادق‌تر از ایران نخواهد داشت.

 سفیر ایران در عراق به دعوت سرلشکر الشمری، فرمانده و رئیس دانشگاه دفاع ملی عراق در جمع تعدادی از دانشجویان و اساتید این دانشگاه در رابطه با سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه و عراق سخنرانی کرد.

وی در بخشی از سخنان خود با بیان این که جمهوری اسلامی ایران به دنبال زورگویی نبوده و به هیچ وجه زیر بار زور نمی‌رود گفت: به دنبال زورگویی نیستیم زیرا از نظر ما سیادت و عزت ملت‌ها بالاتر از این مسائل است.

این دیپلمات ارشد کشورمان به سیاست‌های زورگویانه برخی از کشور‌ها از جمله آمریکا در عرصه منطقه‌ای و جهانی اشاره کرد و ادامه داد: ما معتقدیم آمریکا هم مثل سایر ملت‌ها یک کشور است و در سازمان ملل مثل سایر کشور‌ها یک رای دارد، ولی چرا آنها  در کشور‌های زیادی پایگاه و نیروی نظامی دارند؟ چرا فکر می‌کنند همه باید تحت امرشان باشند؟ تمامی این تصورات ناشی از سیاست‌های سلطه طلبی آمریکاست که فکر می‌کنند هنوز در قرون وسطی هستند و باید همه تابع آن‌ها باشند، در این مورد ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران مخالف زورگویی ایالات متحده هستیم.

مسجدی با بیان این که ایران با همه کشور‌های دنیا به خصوص همسایگانش روابط سیاسی و اقتصادی خوبی دارد، اظهار کرد: همسایگی با عراق ویژگی‌هایی دارد که این موضوع ناشی از رابطه تاریخی و فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، مردمی، داشتن ۱۴۵۰ کیلومتر مرز مشترک، وجود عتبات مقدسه و مراقد شریفه گوناگون، حضور سالانه قریب ۳ تا ۴ میلیون زائر ایرانی در عراق و بالعکس... است.

وی با تاکید بر این که نگاه ما به عراق نگاهی مبتنی بر دوستی استراتژیک است، افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار صلح، دوستی و برادری با عراق است و بر همین اساس دو کشور همسایه و برادر مرز‌های خود را به مرز‌های دوستی و همکاری تبدیل کرده‌اند، چرا که ما مرز‌هایی امن همراه با حسن همجواری می‌خواهیم.

این دیپلمات ارشد ایرانی در عراق تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران خواهان عراقی قدرتمند و پیشرفته در همه عرصه‌ها است، پیشرفت عراق ما را خشنود می‌کند و از هیچ کمکی برای پیشرفت عراق خودداری نخواهیم کرد. در همین چارچوب معتقدیم همکاری‌های دو کشور همسایه باید آن‌چنان گسترش یابد تا الگویی برای برای دیگر کشور‌ها شود.

وی با اشاره به همکاری ایران با عراق جهت مبارزه با گروه تروریستی داعش در این کشور گفت: ما به درخواست دولت بغداد برای کمک به کشور عراق در نابودی داعش وارد این کشور شدیم، ما بدون هیچ‌گونه تبلیغی وارد عراق شدیم تا به دولت این کشور برای نابودی تروریست‌ها کمک کنیم. پس از حکم مرجعیت دینی عراق و نیاز به سازماندهی، آموزش و تجهیز نیرو‌های مردمی، در این زمینه هم به دولت عراق کمک کردیم. آیا این دخالت در حکومت عراق است؟ از وزارت دفاع و فرماندهان عراقی سوال کنید کمک ما به ارتش بیشتر بوده یا به حشدالشعبی؟ من همیشه می‌گویم ارتش عراق باعث عزت است و حشدالشعبی آمد برای کمک در کنار ارتش قرار گرفت، جنگ با داعش تمام شد نیرو‌های ما برگشتند، اما در حال آماده باشند، چرا؟ چون هر موقع درخواست بشود علیه ترویست سریع وارد عمل بشوند.

سفیر ایران در عراق به همکاری‌های سیاسی دو کشور نیز اشاره کرد و در این ارتباط توضیح داد: بخش زیادی از مسئولان عراقی طی سال‌های متمادی در ایران زندگی کرده اند، رابطه دارند، خانواده دارند، با جمهوری اسلامی ایران مشورت می‌کنند، با من ملاقات دارند، اما خود تصمیم می‌گیرند، مردم و دولت و مجلس درباره عراق تصمیم می‌گیرند، پس از بحث و بررسی به یک وزیر رای می‌دهند. جمهوری اسلامی ایران با مسئولین عراقی رابطه دوستی دارند. - دعوت شما از سفیر ایران در جمع خودتان در این دانشگاه و بیان نظریات مختلف توسط بنده آیا دخالت است؟ یکی موافق و یکی هم مخالف در جلسه شاید باشد، در بحث سیاسی هم همین است، از ما نظر گرفته می‌شود، این یک رابطه طبیعی است. دشمنان دو کشور از اینکه دو کشور هسمایه همکاری کنند، بسیار ناخشنودند به خصوص وقتی نتیجه عالی این همکاری را دیدند والا آن‌ها خوب می‌دانند یکی از محور‌های مهم سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که در فصل دهم قانون اساسی هم تاکید شده عدم دخالت در امور داخلی دیگران است.

وی در مورد روابط اقتصادی دو کشور نیز گفت: امروز در بحث اقتصاد جمهوری اسلامی ایران در حال فروش گاز و برق به عراق است، چون فعلا عراق نیازمند است و ما خوشحال می‌شویم که عراق بتواند در بحث تجارت به همه جاصادرات داشته باشد حتی به ایران. ایران از عراق چه می‌خواهد؟ یک رابطه و علاقه برادری و دوستی و ارتباط متقابل برای کمک به همدیگر در همه زمان‌ها، ایران دوست و برادر عراق است چه دولتی و چه مردمی و به نظرم اگر کسی بخواهد اختلاف افکنی کند، دشمن دو ملت است.

مسجدی خاطرنشان کرد: من به عنوان سفیر ایران در عراق به شما می‌گویم همه عراقی‌ها چه سنی و چه شیعه و چه کرد و عرب و ترکمن برای ما یکی است، شما می‌دانید در ۷ استان ما برادران و خوهران اهل سنت زندگی می‌کنند، لذا نگاه ایران به عراق نه طایفه‌ای است و نه حزبی، بلکه نگاه انسانی، اسلامی و برادری است، مگر بیشتر جنگ با داعش در مناطق سنی نشین عراق نبود؟ فلسطین، سوریه و بوسنی کشور‌های سنی نشین هستند و کمک ما به مردم این کشور‌ها بر اساس مسئولیت اسلامی بوده است اصلا نگاه ما طایفه‌ای نیست و همین باعث نگرانی دشمنان منطقه شده است، چون می‌بینند ما دنبال توسعه اقتصادی کشور‌های منطقه و افزایش امنیت در منطقه‌مان هستیم.


سفیر ایران در عراق افزود: هم اکنون چندین هزار دانشجوی عراقی در ایران مشغول تحصیل هستند و ما دنبال اعزام دانشجوی ایرانی جهت تحصیل در دانشگاه‌های عراق هستیم. ما تجربیات و پیشرفت‌های خودمان در خصوص اقتصاد، صنعت و علوم مختلف را در اختیار همه به خصوص جوانان کشور هسمایه عراق قرار می‌دهیم.
مسجدی با تاکید بر این که هیچ دوستی صادق‌تر از ایران برای کشور عراق نیست، گفت:: ایران به عراق به عنوان دوست و همسایه خوب نگاه می‌کند و باید تلاش کنیم این روابط بیشتر و مستحکم‌تر شود.

این دیپلمات ارشد کشورمان در عراق به روابط تهران با کشور‌های عربی نیز اشاره کرد و افزود: ایران خواستار دوستی و ارتباط با همه کشور‌های عربی است، آمریکا دارد اختلاف می‌اندازد، آمریکا دنبال شیعه‌هراسی و ایران‌هراسی است. از آفریقا تا آسیا هیچ فرقی ندارد، ایران و عراق در کنار هم هستند و خواهند بود. از لحاظ جغرافیا و تاریخی، دولت‌ها می‌آیند و می‌روند، اما این دو کشور همیشه در کنار هم خواهند بود.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی