شگرد سلطان کاغذ برای به‌جیب‌زدن ارز دولتی

5c30a440da6a3_2019-01-05_16-04
سلطان کاغذ که با ثبت شرکتی در یکی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و به بهانه واردات کاغذ بیش از ۱۷۰۰میلیارد تومان ارز دولتی به جیب زده بود، دستگیر شد.

سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس پایتخت با بیان این خبر گفت: این فرد و اعضای گروه ۱۶نفره‌اش بالغ بر ۳۰هزار تُن کاغذ با ارز دولتی وارد کردند که هیچ گرمی از این کاغذها وارد بازار نشد و درصورت ورود هم به‌صورت آزاد به فروش رسید. وی افزود: این افراد همچنین مقدار زیادی از ارزهای دولتی را به جای اختصاص‌دادن به واردات کاغذ، به‌صورت آزاد در بازار فروخته‌اند که ارزش پرونده تاکنون بیش از هزار و ۷۰۰میلیارد تومان برآورد شده است.

اما سلطان کاغذ چگونه موفق به دریافت ارز دولتی شد و شگردش برای این کار چه بود؟ بررسی‌های پلیس نشان می‌دهد که این فرد از مدت‌ها قبل در زمینه صادرات میوه به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و به‌ویژه امارات فعالیت داشت. در جریان همین فعالیت نیز تصمیم به واردات کاغذ گرفته و مدتی بدون دریافت مجوز از وزارت صمت و بانک‌مرکزی اقدام به واردات کاغذ به کشور کرد تا اینکه تصمیم گرفت شگرد کاری خود را تغییر دهد. او این بار شرکتی در امارات ثبت کرد که مدعی بود نمایندگی یک شرکت بزرگ ترکیه‌ای است که در زمینه فروش کاغذ به ایران فعالیت دارد و دفترش در امارات واقع شده است.

او با این شگرد یک شبکه فساد راه‌انداخت و با نفوذهایی که انجام داد، در زمانی که اوضاع بازار ارز آشفته و قیمت کاغذ در کشور روزبه‌روز در حال افزایش بود، ادعا کرد که قصد دارد از طریق دفتر نمایندگی شرکت ترکیه‌ای در دوبی، اقدام به واردات کاغذ به کشور کند. با توجه به کمبود کاغذ در کشور و اوضاع نابسامان ارزی، وی توانست برای واردات کاغذ از طریق دوبی ارز دولتی دریافت کند و این در حالی بود که مالک شرکت راه‌اندازی‌شده در دوبی، خودش بود.

سلطان کاغذ با فاکتورسازی و دیگر شگردهای مجرمانه و همدستی افرادی دیگر، ارز دولتی دریافت و وانمود می‌کرد که کاغذ وارد کشور کرده است. حال آنکه در بیشتر مواقع ارز دولتی دریافتی را بی‌آنکه کاغذ وارد کشور کند، در بازار به‌فروش می‌رساند و با فاکتورهایی که در شرکت خودش صادر می‌شد و انجام معاملات صوری، وانمود می‌کرد که کاغذ وارد کشور کرده است. گاهی نیز کاغذی را که وارد کشور می‌کرد در بازار آزاد و با قیمتی گزاف به‌فروش می‌رساند تا اینکه پلیس با بررسی‌ علمی و کارشناسانه و ردگیری‌های تخصصی توانست این فرد و ۱۶عضو شبکه‌اش را شناسایی و تمامی آنها را دستگیر کند. به گفته سردار رحیمی، رئیس پلیس تهران، تحقیقات تکمیلی درباره این پرونده ادامه دارد.

برچسب ها:

اجتماعی