آقای گلهای ایران در جام ملتهای آسیا
ایران اولین حضور خود را در سال ۱۹۶۸ تجربه کرد که همایون بهزادی با ۴ گل آقای گل مشترک بازیها شد. در دوره بعدی در ۱۹۷۲ حسین کلانی با ۵ گل به تنهایی این عنوان را کسب کرد. جام ملتهای ۱۹۷۶ سه آقای گل مشترک داشت که ۲ آقای گل از ایران بودند که غلامحسین مظلومی و ناصر نورایی با ۳ گل به این موفقیت رسیدند. در سال ۱۹۸۰ هرچند نوار قهرمانیهای ایران پاره شد ولی بهتاش فریبا با درخشش خیره کننده و زدن ۷ گل آقای گل مسابقات شد در دوره بعد نیز وضعیت به همین منوال بود و شاهرخ بیانی و ناصر محمدخانی با ۳ گل بهترین گلزنان مسابقات شدند.پس از آن دو دوره در آقای گلی بازیکنان ایران وقفه ایجاد شد تا اینکه در جام ملتهای ۱۹۹۶ علی دایی همه چشمها را به خود خیره کرد و با ۸ گل آقای گل مسابقات شد این بیشترین تعداد گلی است که یک بازیکن در یک دوره از بازیها را به نام خود ثبت کرده است.پس از آن علی کریمی در سال ۲۰۰۴ با ۵ آقای گل مسابقات شد تا آخرین آقای گل ایرانی بازیها باشد.
امیدوار به آقای گلی پس از ۱۵ سال
پس از سال ۲۰۰۴ همان طور که تیم ملی موفق به حضور در جمع ۴ تیم برتر آسیا نشد در کسب عنوان آقای گلی نیز ناکام ماند ولی این دوره وضعیت تیم ملی به گونهای است که امیدها را برای پایان بخشیدن به ناکامی ادوار اخیر زنده شده و به جز آن میتوان خوشبین بود که باز هم آقای گل مسابقات ایرانی باشد.
گروهبندی مسابقات نیز به گونهای است که به آقای گل شدن ایرانیها کمک میکند. تیم ملی در ۲ بازی نخست باید با تیمهای یمن و ویتنام روبهرو شود.این ۲ تیم سابقه درخشانی در فوتبال آسیا ندارند و با توجه به شرایط جدول ایران برای سرگروهی محکوم به پیروزی پرگل برابر این تیمهاست تا شانس آقای گل شدن مهاجمان تیم ملی بیشتر شود.مهدی طارمی و سردار آزمون دو مهاجم اصلی تیم ملی در بازیهای تدارکاتی اخیر تیم ملی آماده نشان دادند تا امیداوری به کسب عنوان آقای گلی بیش از بیش شود.