آماری که باید آن‌را جدی گرفت / ۶۰ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند

5c30abf4a240c_2019-01-05_16-37
رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مردم به طور متوسط روزانه حدود ۳۱۰ تا ۳۲۰ گرم نان می‌خورند، گفت: میزان نمک در نان‌ها ۲ تا ۲.۳ درصد بود.

زهرا عبداللهی، روز شنبه در نشست خبری بسیج همگانی تغذیه، به دستاوردهای اصلاح الگوی تغذیه و امنیت غذایی پس از انقلاب اسلامی، اشاره کرد و افزود: در سال ۷۶ در بحث سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال ۱۶.۶ درصد، کم وزنی متوسط تا شدید و ۲۰ درصد کوتاهی قد متوسط تا شدید داشتیم که به دنبال مداخلات با کمک بهورزان و کارشناسان و کارکنان بهداشت و درمان پس از ۲۰ سال در سال ۹۶ کاهش بیش از ۷۰ درصدی در سوءتغذیه داشتیم. در حال حاضر طبق مطالعات سال ۹۶، کم وزنی کودکان زیر ۵ سال به ۳.۸ درصد و کوتاه قدی ۴.۶ درصد رسیده است.

 
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات ما بحث کمبود ریزمغذی‌ها بود، گفت: طبق مطالعات، متاسفانه در کشور فقر آهن و کم خونی در همه گروه‌های سنی مشکلی جدی بود. بر همین اساس برنامه‌هایی مانند مکمل یاری و غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک و مکمل یاری برای دختران دبیرستانی در مدارس را اجرا کردیم. نتایج اجرای این برنامه‌ها نشان می‌دهد که طی یک دوره ۱۰ ساله کمبود آهن در کشورمان به میزان ۵۰ درصد کاهش یافته است.
 
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، ادامه داد: در سال‌های اخیر به دنبال اجرای طرح تحول سلامت، کارشناسان تغذیه برای اولین بار در مراکز جامع بهداشتی در حاشیه شهرها و شهرها مستقر و مراجعین از خدمات تغذیه به صورت رایگان بهره‌مند شدند و کارشناسان تغذیه در اولین سطح ارائه خدمت به مردم حضور پیدا کردند و مردم از مشاوره و تنظیم رژیم غذایی بهره‌مند شدند. در حال حاضر ۱۲۰۰ کارشناس تغذیه در شبکه بهداشت فعالیت می‌کنند و نتایج و ارزشیابی‌ها حاکی از آن است که با این اقدامات در کنترل دیابت و فشارخون، در ۶۰ درصد موارد با توصیه‌ها و آموزش‌ها شاهد بهبود این بیماری‌ها بوده‌ایم.
 
وی با بیان اینکه بیماری‌های غیرواگیر مهم‌ترین عامل مرگ و میر در کشور محسوب می‌شوند و شامل دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها و بیماری‌های مزمن تنفسی هستند، گفت: تغذیه نقش مهمی در کنترل و پیشکیری از بیماری‌های غیرواگیر دارد. در عین حال ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در کشور اضافه وزن و چاقی دارند که خود این عامل دیابت، فشارخون و انواع سرطان‌هاست.
 
عبداللهی افزود: بر همین اساس یکی از اقدامات مهم بازنگری قند، نمک و چربی در محصولات غذایی است و متاسفانه ایرانیان بیش از حد قند، نمک و چربی مصرف می کنند و به همین دلیل باید قند، نمک و چربی در محصولات غذایی کاهش پیدا می کرد که با همکاری صنایع غذایی، سازمان غذا و دارو، سازمان استاندارد محصولاتی در بازار داریم که قند، نمک و چربی آنها کاهش پیدا کرده است و در حال حاضر ۴۰ محصول داریم که قند آنها کاهش پیدا کرده است.
 
وی با بیان اینکه کاهش میزان نمک در نان یکی از مهم‌ترین اقدامات در بهبود تغذیه مردم بود، افزود: مهم‌ترین منبع دریافت نمک در کشور ما نان است. ایرانیان به طور متوسط روزانه حدود ۳۱۰ تا ۳۲۰ گرم نان می‌خورند و میزان نمک در نان‌ها ۲ تا ۲.۳ درصد بود. بر این اساس حدود ۶ گرم نمک دریافتی مردم از طریق نان است؛ در حالی که میزان توصیه شده مصرف نمک ۵ گرم در روز است. با بازنگری استانداردها میزان نمک در نان به کمتر از یک درصد کاهش یافت و بنابراین روزانه۳ گرم از نان دریافت نمک می‌شود.

برچسب ها:

اجتماعی