پرورش گیاهان در فضا با تولید خاک مصنوعی از سنگ گدازه

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دیجیتال ترندز، یکی از چالش های جدی برای پرورش گیاهان در فضا میزان پایین جاذبه و عدم وجود هورمون هایی است که در خاک وجود دارند و می‌توانند به رشد گیاهان کمک کنند.

اما پژوهشگران بر این موانع هم غلبه کرده‌اند و با تولید خاک مصنوعی از سنگ‌های گدازه ای، موجب رشد برخی انواع گیاهان شده‌اند.

محققان نروژی و فرانسوی با همکاری یکدیگر راهی را برای کاشت و پرورش گیاهان در فضا بدون نیاز به خاک ابداع کرده‌اند که در قالب آن بخش عمده مواد لازم برای رشد گیاهان از طریق آب به آنها منتقل می‌شود.

آنها می گویند گیاهان قادر به درک میزان مواد مغذی هستند که در اطراف آنها در دسترس است و زمانی که تمرکز نیتروژن در اطراف آنها پایین باشد، گیاهان آب و نیتروژن بیشتری جذب می‌کنند تا احساس کنند به اندازه کافی این دو ماده را در اختیار دارند.

اماچالش اصلی عدم وجود جاذبه در فضاست که رشد گیاهان را مختل می کند. راه حل این مشکل هم قرار دادن گیاهان در دستگاه سانتریفیوژ به منظور فریب آن و ایجاد شرایط جاذبه قلابی است. همچنین از سنگ‌های گدازه‌ای برای ثابت کردن گیاه و انتقال مواد غذایی به آن می‌توان استفاده کرد.

انتهای پیام/