پدیده‌های ایران در تاریخ جام ملت‌های آسیا +عکس

به گزارش مشرق، بازیکنان تیم ملی ایران امیدوارند که امارات سکوی پرتابی برای آنها باشد. در ادوار گذشته بارها جام ملت‌های آسیا شاهد چهره شدن ستاره‌های جوان ایرانی بوده است. پدیده‌هایی که پس از جام ملت‌ها سال‌ها خوش درخشیدند.

بیشتر بخوانید:

رکورد دست نیافتنی ایران در جام ملت‌ها

۱۹۶۸- حسین کلانی
ایران در اولین حضورش در جام ملت‌های آسیا در خانه جام قهرمانی را بالا برد. در تیمی با حضور بازیکنان شاخصی مثل حسن حبیبی، عزیز اصلی، اصغر شرفی، پرویز قلیچ خانی، مصطفی عرب، جعفر کاشانی، محراب شاهرخی و… یک جوان مو طلایی به خوبی چهره شد. حسین کلانی در آن دوره تنها ۲۳ سال داشت و قبل از جام ملت‌ها تنها دو بازی ملی انجام داده بود. کلانی به خوبی از فرصتی که در اختیارش قرار گرفت استفاده کرد و با زدن دو گل و حضور در فینال در قهرمانی ایران نقش داشت. او پس از آن بازی‌ها به مهره‌‎ای ثابت در ترکیب ایران تبدیل شد و اوج درخشش هم جام ملت‌های ۱۹۷۲ در تایلند بود.
۱۹۷۲- ناصر حجازی

ایران در تایلند در جدال با تیم‌های شرق آسیا موفق شد از عنوان قهرمانی خود دفاع کند. در کنار درخشش فوق‌العاده علی جباری و حسین کلانی دو ستاره ایران در میدان باید به ظهور یک دروازه‌بان آینده‌دار هم اشاره کرد. ناصر حجازی در آن زمان ۲۳ سال داشت و قبل از سال ۱۹۷۲ تنها ۷ بازی ملی انجام داده بود. هر چند قبل از جام ملت‌ها هم حجازی یک دروازه‌بان مهم برای ایران بود اما قهرمانی در جام ملت‌های ۱۹۷۲ نقطه عطفی در کارنامه ورزشی حجازی شد. او پس از آن قهرمانی بارها و بارها درون دروازه ایران قرار گرفت و تبدیل به یکی از اسطوره‌های فوتبال ایران شد. بازی‌های درخشان حجازی در آن دوره باعث شد تا سایت جام ملت‌های آسیا حجازی را به عنوان نامزد بهترین دروازه‌بان تاریخ رقابتها انتخاب کند که این عنوان را هم با آرای کاربران به دست آورد.
۱۹۷۶- حسن روشن
سومین قهرمانی ایران در تهران به دست آمد. حشمت مهاجرانی، سرمربی ایران در این جام از چند بازیکن جوان مانند حسن نظری، آندرانیک اسکندریان و… در ترکیب ایران استفاده کرد که یکی از آنها حسن روشن ۲۱ ساله بود. بازیکنی که از آن به بعد به بازیکن فیکس تیم ملی تبدیل شد و موفق شد در المپیک ۱۹۷۶ و جام جهانی ۱۹۷۸ گل بزند. روشن در جام ملت‌های ۱۹۷۶ دو گل زد که یکی از آنها گل مهمش در نیمه نهایی مقابل چین بود.

۱۹۸۰- بهتاش فریبا

تیم ملی پس از جام جهانی ۱۹۷۸ کمی پوست انداخت. بزرگانی مثل علی پروین کنار رفتند. ایران در جام ملت‌های آسیا ۱۹۸۰ کویت به دنبال چهارمین قهرمانی بود، تا نیمه نهایی هم خوب پیش رفت تا شکست به کویت و آن شرایط عجیب پیش آمد. پدیده ایران در کویت کسی نبود به غیر از بهتاش فریبا. فریبا آن زمان ۲۵ سال داشت و با زدن هفت گل، آقای گل رقابتها شد. البته شرایط برای فریبا و فوتبال ملی طوری پیش رفت که او در سالهای بعد فرصت درخشش دوباره پیدا نکرد.
۱۹۸۴- شاهرخ بیانی
جام ملت‌های ۱۹۸۴ دومین ناکامی ایران در تاریخ جام ملت‌ها بود. تیم خوب ایران البته چند ستاره درخشان در آن تورنمنت داشت که شاهرخ بیانی و ناصر محمدخانی سرآمد همه بودند. شاهرخ ۲۴ ساله پدیده ایران در جام ملت‌ها بود. او از همان سال وارد ترکیب اصلی تیم ملی شد و چندین سال بسیار موفق را پشت سر گذاشت. بیانی و محمدخانی در ۱۹۸۴ هر کدام سه گل زدند و آقای گل مشترک شدند.
۱۹۸۸- احمدرضا عابدزاده

پرویز دهداری تیم جوانی را به جام ملت‌های ۱۹۸۸ فرستاد. استعفای بازیکنان باتجربه فضا را برای جولان جوانها بار کرده بود. جواد زرینچه، مجتبی محرمی، صمد مرفاوی، نادر محمدخانی، مرتضی کرمانی مقدم، مجید نامجو مطلق و … همه در این مسابقات گل کردند اما گل سرسبد این تازه‌واردها کسی نبود به غیر از احمدرضا عابدزاده. او با درخشش در جام ملت‌ها بیش از یک دهه شماره یک ایران شد و خود را به عنوان یکی از بهترینهای تاریخ معرفی کرد.
۱۹۹۲- رضا حسن‌زاده
تیم ملی ایران کارنامه ضعیفی در ۱۹۹۲ داشت. تیمی با ترکیب مسن بدون حتی یک بازیکن تعویضی با جنجال برای اولین بار در مرحله گروهی حذف شد. علی پروین اصلاً از بازیکنان جوان استفاده نکرد و حتی تعویض هم نکرد! در بین این بازیکنان تنها بازیکنی که کمی تازه وارد بود رضا حسن‌زاده ۲۸ ساله بود. حسن‌زاده را باید با ارفاق پدیده ایران در آن تورنمنت دانست. او پس از ۱۹۹۲ چند سالی بازیکن ثابت ایران در خط دفاعی شد.
۱۹۹۶- خداداد عزیزی
تیم ۹۶ برخلاف تیم ۹۲ تیم موفق و پر پدیده‌ای بود. نیما نکیسا، مهرداد میناوند، نعیم سعدوای و … همه در این تورنمنت وارد ترکیب تیم ملی شدند اما پدیده شاخص آسیا در سال ۱۹۹۶ کسی نبود به غیر از خداداد عزیزی. خداداد که به صورت غافلگیرکننده‌ای وارد تیم ملی شده بود همه را حیرت زده کرد و با ارائه بازی‌های عالی به عنوان بهترین بازیکن جام انتخاب شد.
۲۰۰۰- حامد کاویانپور
تیم ۲۰۰۰ تیم ناکامی بود و ستاره خاصی هم نداشت. در بین بازیکنان عمدتاً مسن یک بازیکن جوان به خوبی خودی نشان داد. حامد کاویانپور با ۲۲ سال سن در خط میانی ایران بازیکن ثابتی بود و نمایش قابل قبولی در جام داشت. آن بازی‌ها به حامد کمک کرد تا یکی دو سال بعد هم در تیم ملی جا داشته باشد.
۲۰۰۴- حسین کعبی

در تیم موفق ۲۰۰۴ جوانان زیادی خوب ظاهر شدند، بازیکنانی مثل حسین کعبی، محمد نصرتی، محمد علوی، جلال کاملی و… این جام ملت‌ها اما برای کعبی جوان یک تورنمنت ماندگار شد. محرومیت‌ها فرصت بازی بیشتری در اختیار کعبی قرار داد و او هم به خوبی از این فرصت استفاده کرد. زوج طلایی کعبی-مهدوی‌کیا در سمت راست بلای جان تمامی حریفان ایران شد.
۲۰۰۷- سیدجلال حسینی

جام ملت‌های آسیای ۲۰۰۷ تثبیت جایگاه جلال حسینی در تیم ملی ایران را رقم زد. حسینی به خوبی از فرصت خداحافظی یحیی گل محمدی استفاده کرد و با درخشش در جام ملت‌های ۲۰۰۷ مرد ثابت خط دفاع ایران شد و ۱۱ سال این جایگاه را حفظ کرد.
۲۰۱۱- احسان حاج صفی

در تیم ۲۰۱۱ هم چند بازیکن به خوبی از فرصت جوان شدن تیم استفاده کردند، یکی از آنها احسان حاج‌صفی است. حاج صفی که هم اکنون سومین جام ملت‌هایش را تجربه می‌کند و تنها مرد بالای ۱۰۰ بازی ملی ترکیب فعلی است از فرصت جام ملت‌ها به خوبی استفاده کرد و دیگر به یک مرد باثبات در تیم ملی تبدیل شد.
۲۰۱۵- سردار آزمون

جام ملت‌های ۲۰۱۵ برای بازیکنانی مثل سردار آزمون، وریا غفوری، وحید امیری، مرتضی پورعلی‌گنجی دروازه ورود به ترکیب اصلی تیم ملی بود. در این میان باید به درخشش آزمون جوان اشاره کرد. سردار در استرالیا دو گل مهم به قطر و عراق زد و توانست جای رضا قوچان‌نژاد را در تیم ملی بگیرد.

برچسب ها:

ورزش