به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، محققان دانشگاه علم و صنعت به منظور رسوبگیری مبدلهای حرارتی نیروگاهی علاوه بر ساخت دستگاه توپکرانی، گویچههای پلیمری را بومیسازی کردند.
محمد فصیحی دستجردی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه در این مطالعات موفق به طراحی و ساخت سیستم آنلاین توپک رانی برای مبدلهای حرارتی شدیم، گفت: دستگاه توپکرانی برای رسوبگیری از مبدلهای حرارتی طراحی شده که میتوان به هر نوع تجهیز دیگری متصل کرد، بدون آنکه عملکرد آن تجهیز را مختل کند.از طرفی این فناوری علاوه بر پیشگیری رسوب مجدد حین عملکرد مبدل سبب بازده پایدار حداکثری در آنها می شود.
وی با اشاره به روشهای کنونی رسوبگیری در صنایعی همچون نیروگاه ها، اظهار کرد: در نیروگاهها برای رسوبگیری لولهها ابتدا نیروگاهها خاموش شده و مبدل از خط خارج میشود و بعد از آن شروع به اسیدشویی میشود که این روش علاوه بر آنکه هزینه بر است، موجب خوردگی لولهها خواهد شد، ضمن آنکه میزان رسوبگیری کمتری نسبت به روش توپکرانی دارد.
فصیحی با بیان اینکه ما در این پروژه روش پلیمری- مکانیکی را ارائه دادیم، خاطر نشان کرد: ما یکسری گویچههای پلیمری را تولید کردیم که دانش فنی این گویچهها در انحصار دو شرکت آلمانی و چینی است و ایران سومین کشور دارنده این دانش فنی است.
وی با بیان اینکه گویچهها با مهندسی معکوس در کشور به تولید انبوه رسید، یادآور شد: این گویچهها در داخل کالکتور دستگاه تزریق میشود و با پمپ توپک وارد مبدل آب گرم میشود و بعد از وارد شدن به داخل مبدل، به داخل لولهها وارد خواهد شد تا عمل رسوبگیری لولهها انجام شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت عمل رسوبگیری به این روش را به مدت ۳۰ تا ۴۵ روز ذکر کرد و ادامه داد: با این روش رسوبگیری به طور کامل انجام خواهد شد، ضمن آنکه هزینههای مربوط به رسوبگیری نیز به میزان زیادی کاهش خواهد یافت، به گونهای که هزینهای برای کارفرما در پی ندارد.
انتهای پیام/