افزایش تعرفه آب پرمصرف‌ها در مرحله ابلاغ/ذهن صنوف برای مدیریت مصرف آب فعال شد

بنفشه زهرایی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سئوال که در اظهارات جدید رئیس جمهور خبر از برنامه‌های ویژه دولت برای مدیریت مصرف آب داده شد، جزئیات این برنامه ها چیست؟ گفت: وزارت نیرو برنامه ویژه برای گذر از تابستان ۹۸ به دولت و مجلس ارائه کرده است که آن برنامه یک پیوست برای کاهش مصرف آب و هدررفت آب شهری دارد که در لایحه بودجه ۹۸ نیز این موضوع دیده شده است که نسبت به سال ۹۷ بودجه آن افزایش داشته است. 

وی در پاسخ به این سؤال که چه باید کرد که مردم متوجه کم‌آبی شوند و صرفه جویی آب را جدی بگیرند، گفت: به هر حال کمبود آب را مردم به خوبی درک می‌کنند و نباید با این تصور که بارش‌ها مناسب بوده، مدیریت مصرف آب را در فصل پاییز و زمستان فراموش کنند.

زهرایی افزود: در وزارت نیرو جلسات زیادی با صنوف مختلف برگزار می‌شود و به آنها توضیح داده می‌شود که باید به مدیریت مصرف آب به طور جدی نگاه شود.

در وزارت نیرو جلسات زیادی با صنوف مختلف برگزار می‌شود و به آنها توضیح داده می‌شود که باید به مدیریت مصرف آب به طور جدی نگاه شود

 

وی با اشاره به جلسه هماهنگی با مجموعه هتل‌داران در وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: صنوف مختلف یک ظرفیت قراردادی برای مصرف آب در طول سال دارند و بر اساس آن ظرفیت قراردادی اگر پایین‌تر از آن ظرفیت قراردادی آب مصرف‌کننده بر اساس تعرفه آن صنف با او برخورد و میزان مصرف محاسبه خواهد شد.

دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی ادامه داد: به عنوان مثال برای هتل‌ها این تعرفه صنعتی است که هر مترمکعب ۶۱۰ تومان و تعرفه آب برای مراکز آموزشی حدود ۳۱۰ تومان است، اما اگر این صنوف بالاتر از ظرفیت قراردادی آب مصرف کنند، تعرفه آزاد برای آنها محاسبه خواهد شد.

*تعرفه آب صنوف افزایش یافت

زهرایی اضافه کرد: این تعرفه تا سال گذشته ۱۱۰۰ تومان بود امسال این تعرفه به ۳۵۰۰ تومان افزایش یافته است و مکان‌هایی که بیش از ظرفیت قراردادی آب مصرف کنند، با این محاسبه جدید این جریمه بیشتر شده و پول ‌آب بیشتری پرداخت می‌کنند.

وی ادامه داد: ذهن این گروه و صنوف مصرف‌کننده‌های آب نسبت به گذشته از طریق این قبوض فعال شده است. بنابراین جلسات هماهنگی و توجیهی با صنوف و گروه‌های مختلف ادامه خواهد یافت و به آنها توضیح داده خواهد شد که چرا قبض آب آنها افزایش یافته است و از چه راهکارهایی و یا نصب کاهنده‌های مصرف آب مثل شیرهای چشمی، رگولاتورها و سردوش‌ها می‌توانند به کاهش مصرف آب اقدام کنند.

دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌ آبی، افزود: وزارت نیرو با دانشگاه ها و وزارت علوم و تحقیقات مکاتبه‌هایی انجام داده است و توضیحات لازم برای مدیریت مصرف آب به وزارت علوم ارائه شده است و این وزارتخانه نیز قرار شده این موارد را به دانشگاه‌ها اطلاع‌رسانی کند.

وی با بیان اینکه به زودی با نیروهای مسلح نیز وارد جلسه و ارائه توضیحات خواهیم شد، گفت: مدارس و مساجد از طریق بودجه‌هایی که امسال و سال‌های پیش برای نصب کاهنده آب داشتند، شرکت‌های آبفا برای آنها اقدام به نصب مجانی کاهنده‌های مصرف آب می‌کنند.

به گفته وی، به هر حال وقتی مدارس و مساجد پول آب پرداخت نمی‌کنند، خیلی ذهن آنها بابت تعرفه آب فعال نیست. 

دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌ آبی در پاسخ به این سؤال که آیا این کارگروه برای بحث مدیریت مصرف آب مصوبات جدیدی ارائه کرده است، گفت: اکثر مصوبات کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی در راستای مدیریت مصرف آب بوده است که یکی از این مصوبات، افزایش تعرفه آب پرمصرف‌ها بود که در دولت هم تصویب شد، اما دولت هنوز آن را ابلاغ نکرده است.

زهرایی در پاسخ به این سؤال که قبول دارید ذهن مردم به دلیل بارش‌های اخیر نسبت به مدیریت مصرف آب فعال نیست، گفت: در مصارف خانگی با آگاهی‌بخشی می‌توان مصرف آب را در بخش شرب کاهش داد، اما مشترکان پرمصرف چون استفاده‌های غیرعادی از آب شرب دارند، با قبوض آب نمی‌توان آنها را به کاهش مصرف آب متقاعد کرد، اما به هر حال در مشترکان غیرخانگی اقدامات خوبی شروع شده است.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی