به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محسن صالحینیا امروز در حاشیه سومین نمایشگاه بینالمللی خودرو تهران در جمع خبرنگاران گفت: صنعت خودرو این روزها در شرایطی به سر میبرد که لازم است، در حمایت از این صنعت همیاری لازم صورت گیرد تا این صنعت از شرایط فعلی به شرایط بهتری برسد.
معاون وزیر صنعت در پاسخ به این سوال که با توجه به گلایهمندی قطعه سازان و عدم پرداخت بدهیهای آنها توسط خودروسازان وزارت صمت چه راهکاری برای حل مشکلات قطعهسازان دارد، گفت: گلایههای قطعهسازان در بسیاری از موارد صحیح است، زیرا عوامل مختلف دست به دست هم دادهاند تا این شرایط پیش آمده است.
وی با اشاره به کاهش تولید خودرو اظهار داشت: در حال حاضر 800 هزار خودرو تولید میشود که این رقم نسبت به سال گذشته 300 درصد کاهش نشان میدهد و نسبت به برنامه نیز 40 درصد کاهش تولید خودرو داشتهایم.
وی با تاکید بر اینکه برنامههای جبرانی برای افزایش تولید خودرو پیشبینی شده است، گفت: کاهش تولید به معنای کاهش سقف قراردادها است و بر این اساس شرکتهای قطعهساز از این قضیه متضرر شدهاند و با ید اقداماتی صورت گیرد تا مشکل قطعهسازان حل شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به شکایات متعدد مردم از خودروسازان نظارتی بر عملکرد خودروسازان وجود دارد، حتما این نظارتها صورت میگیرد و شکایت مردم به دو دسته تقسیم میشود یک مورد از شکایتهای مردم در مورد خودروهایی است که در روند تولید وجود دارد. براین اساس خودروسازان متعهد هستند بخش اعظمی از این خودروها را تا آخر سال تولید و به مردم تحویل دهند و بخش دیگر را تا اواخر خرداد ماه سال آینده باید تحویل دهند.
صالحینیا اظهار داشت: اما در برخی خودروها که به دلیل محدودیت و خروج شرکتهای همکار از ایران تولید آنها با مشکل مواجه شده و مردم نسبت به آن گلایهمند هستند، باید گفت تا آنجا که امکانپذیر است خودروسازان متعهد شدهاند تا خودروهای جایگزین را با توجه به نوع قرارداد به خریداران تحویل دهند.
وی بیان داشت: همچنین خودروسازان براساس توافق با مشتری به میزان پرداختی مشتری میتوانند رقمی را به عنوان سود مشارکت و جریمه در تاخیر به مشتری پرداخت کنند و یا در شکل سوم با توافق با مشتریان میتوانند با توجه به مبلغ پیشفروش مشتری برای خرید خودرو دیگری اقدام کنند.
وی همچنین درمورد قیمتگذاری خودروها اظهار داشت: مقدمات کار برای قیمتگذاری خودروها انجام شده و نحوه قیمتگذاری خودروهایی که خارج از شمول قیمتگذاری شورای رقابت بوده اعلام شده و قیمت سایر خودروها هم با توجه به توافقات انجام شده در سطح ستاد تنظیم بازار به زودی به خودروسازان اعلام و خودروسازان با تعیین تکلیف که برای آنها در ستاد تنظیم بازار صورت گرفته میتوانند عمل کنند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک بیان داشت: بنابراین یک سری مشتریان خودرو خود را با قیمت قطعی از خودروسازان خریداری کردهاند که خودروسازان باید قیمت خودرو تحویلی را بر اساس قرارداد به مشتری تحویل دهد، برخی دیگر هم خودرو خود را براساس قیمت روز پیش خرید کردهاند و برخی با توجه به شرایط جدید اقدام به خرید کردهاند که برای همه آنها تعیین تکلیف شده است.
وی بیان داشت: خودروسازان تاکنون خودروهای تولید خود را تحویل دادهاند و این طور نبوده که خودرویی تولید شود و تحویل داده نشود و آمارها نشان نمیدهد که خودروسازی جلوی فروش و پیشفروش خودروها را گرفته باشد.
انتهای پیام/ب