تقریبا کل گازهای مشعل با راه اندازی پروژه های مرتبط جمع آوری خواهد شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، پیرو انتشار گزارشی با عنوان «رکورد هدر دادن گازهای همراه نفت در دولت دوازدهم شکست» در تاریخ ۱۵ دی ماه، روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران جوابیه ای برای خبرگزاری فارس ارسال کرده است که متن کامل آن در ادامه آمده است:

با توجه به موکدات وزیر نفت در مورد پیگیری پروژه های مربوط به گازهای مشعل، هم اکنون برای جلوگیری از سوزاندن این گازها، سناریوهای مختلفی تعریف شده است. بخشی از این گازها قرار است که به کارخانه های ان جی ال ۳۱۰۰، ان جی ال ۳۲۰۰ و ان جی ال خارگ برود. در این راستا تعیین تکلیف قراردادهای سایر ان جی ال ها نیز در دست اقدام و بررسی است که بخشی از این گازها هم در نهایت به این کارخانه ها می رود. برای بخشی دیگر از گازهایی که در حال فلر هستند پروژه تعریف شده است. با راه اندازی این پروژه ها تقریبا تمامی گازهای مشعل جمع آوری خواهد شد. در شرایط حاضر نیز کاملا مشخص است که هر شرکت به چه میزان گاز فلر می کند، چه برنامه ای دارد و چه پروژه هایی در راستای جلوگیری از سوزاندن این گازها تعریف کرده است.

در این راستا تکمیل فاز نخست طرح آماک و نیز راه اندازی کارخانه شیرین سازی گازهای اسیدی در سال ۹۶ پیش بینی شده بود که ضمن جمع آوری روزانه ۱۸۲ میلیون فوت مکعب گاز، ۲۸ هزار بشکه NGL نیز استحصال شده است.

در عین حال با امضای تفاهمنامه اجرای پروژه بازیافت و مصرف گاز فلر پالایشگاه دوم فاز ۲ و ۳ پارس جنوبی در نیمه شهریورماه سال ۱۳۹۶ میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت فرانسوی SOFREGAZ و شرکت ایرانی صنعت سازه ثمین، گام بلند دیگری در راستای بازیافت روزانه ۴۵۰ هزار متر مکعب گاز فلر و کاهش آلایندگی پارس جنوبی برداشته شد.

شرکت ملی نفت ایران همچنین طی ۱۰ سال اخیر در راستای کاهش فلرینگ پارس جنوبی تلاش های بسیاری کرده است که به عنوان نمونه عملی می توان به کاهش فلرینگ پالایشگاه های اول تا پنجم پارس جنوبی، از ۲ هزار و ۹۰۰ میلیون متر مکعب به ۴۰۰ میلیون متر مکعب طی سال های ۸۷ تا ۹۵ اشاره کرد. سال گذشته نیر در اقدامی مناسب یکی از فلرهای پالایشگاه اول پارس جنوبی خاموش شد که این روند ادامه دارد و براساس برنامه همه فلرهای پارس جنوبی خاموش می شود که براساس نظر مدیران مجتمع گاز پارس جنوبی پایان سال ۹۸ زمان تحقق این مهم تعیین شده است.

در عین حال شرکت ملی نفت ایران به منظور جلوگیری از سوختن گازهای مشعل برای نخستین بار در تاریخ صنعت نفت کشورمان، در آبان ماه ۱۳۹۳ اقدام به فراخوان عمومی جهت مزایده گازهای مشعل مربوط به ۶۳ نقطه عملیاتی پراکنده در گستره وسیعی از دریا و خشکی به ظرفیت کل حدود ۲۱ میلیون متر مکعب کرد.

گفتنی است یکی از موانع تعیین تکلیف و جذب سرمایه گذار برای گازهای مشعل مناطق خشکی دور از ساحل که برای استفاده بهینه در صنعت نفت به فروش می رسد، قیمت های یارانه ای برق در کشور و عدم امکان صادرات برق برای سرمایه گذاران گازهای مشعل است که باید با همکاری وزارت نیرو با ایجاد سازوکارهای مناسب در قیمت گذاری و خرید برق تولیدی برای آن اندیشیده شود.

در پایان متذکر می شود، علیرغم تلاش های شرکت ملی نفت ایران در راستای جمع آوری گازهای همراه و وارد چرخه کردن این بخش از منابع هیدروکربوری، جلوگیری از سوزاندن حدود ۴ تا ۵ میلیون متر مکعب گاز در روز در کل کشور به دلیل مشکلات عملیاتی و حسب شرایط خاص، اجتناب ناپذیر است و متذکر می شود که این رقم بر مبنای نرم جهانی است. به عنوان مثال ممکن است یکی از سکوهای پارس جنوبی دچار مشکل فنی شود که در این راستا برای جلوگیری از ایجاد حادثه، گاز معمولا فلر می شود.

پروژه های مربوط به احداث واحدهای ان جی ال ۳۱۰۰ در غرب کشور، ان جی ال ۳۲۰۰ و ان جی ال خارگ با جدیت در حال پیگیری است و در این مدت اقدام های نسبتا خوبی انجام شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی