به گزارش مشرق، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور بار دیگر اظهارات قبلی خود درباره عدم ائتلاف روحانی با این اصلاح طلبان در انتخابات ۹۲ و ۹۶ که با واکنش تند چهرههای اصلاح طلب همراه شد را تکرار کرده است.
رئیس دفتر روحانی درباره اظهارات سعید حجاریان در رابطه با ائتلاف اصلاحطلبان با روحانی گفته است: "ائتلاف در ذهن برخی این معنی را میدهد که هر فرد و هر گروهی که از کسی حمایت کرده بهمعنی ائتلاف آن گروه با جریان پیروز بوده است، نه! ما میگوییم اینها همراهان بودند و با ما کار کردند."
بیشتر بخوانید:
مشاییهای حسن روحانی چه کسانی هستند؟
واعظی: با اصلاحطلبان تندرو ائتلافی ندارم
واعظی ادامه میدهد: "ائتلاف در ادبیات سیاسی به این معنی است که ما بنشینیم قول و قرار بگذاریم که دولت را چطوری تشکیل بدهیم، چند نفر از این طرف و چند نفر از آن طرف در دولت باشند. چهمقدار سهم وزیر و چهمقدار سهم استاندار دارند، پس ما چنین ائتلافی با هیچ گروهی از جمله اصلاح طلبان نداشتیم."
وی در این گفتوگو همچنین با توضیح اظهارات گذشتهاش درباره عدم ارتباط دولت با اصلاح طلبان تندرو میگوید: " منظور من از بیان آن اظهارات این بود که ما هم اصولگرای تندرو داریم که به ما انتقاد میکنند و هم اصلاحطلبان تند داریم که به ما انتقاد دارند و ما هیچگاه با این جماعت ائتلاف نکردیم و الآن هم همین را میگویم، بنابراین نه با اصولگرای تند و نه با اصلاحطلب تند هیچ ائتلافی نداشتیم."
تاکنون محمود واعظی دو بار از لفظ تندرو برای اصلاحطلبان استفاده کرده است. اصطلاحی که این جریان سیاسی آن را به مخالفان خود نسبت میداد و داعیه رفتار اعتدالی داشتند. از آنجا که واعظی این صحبتها را در واکنش به سعید حجاریان گفته است، احتمالاً منظور وی از "تندروها" افراد نزدیک به حجاریان همچون احزاب منحله مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب است.
چهرههایی همچون محمدرضا خاتمی، محسن میردامادی، بهزاد نبوی، محسن امین زاده، عبدالله رمضان زاده، محمدعلی ابطحی، مصطفی تاجزاده و… که برخی از آنان سابقه دستگیری و محاکمه در دوران فتنه ۸۸ را دارند و در دوره اصلاحات نیز اقداماتی مانند استعفای دسته جمعی نمایندگان مجلس ششم و تحصن در مجلس را کلید زدند. با اینحال شخصیتهای اصلاحطلب هیچگاه چهرههای فوقالذکر را تندرو خطاب نکردهاند و این ادبیات رئیس دفتر روحانی انتقاد همه اصلاحطلبان را در پی داشته است.
چنین اظهار نظراتی از سوی رئیس دفتر روحانی را میتوان اینگونه تحلیل کرد، همانطور که اصلاحطلبان بهدلیل شرایط بد اقتصادی و عدم تحقق وعدههای روحانی در حال مرزبندی با دولت هستند، افراد نزدیک به رئیسجمهور و حزب "اعتدال و توسعه" نیز هرگونه حمایت و همکاری اصلاحطلبان و نقشآفرینی آنها در پیروزی روحانی را منکر میشوند.
در ماههای گذشته برخی شخصیتهای اصلاحطلب مانند عباس آخوندی و قاضیزاده هاشمی از همراهی با دولت بازماندند و با استعفای آنها، در عوض چهرههای نزدیک به محمدباقر نوبخت دبیرکل حزب اعتدال و توسعه در دولت پررنگ شدهاند و شاید یکی از دلایل انتقادات این روزهای اصلاحطلبان به روحانی، بی توجهی به اصلاحطلبان و در عوض بها دادن به "حزب اعتدال و توسعه" باشد.