بیشتر افراد از ارتباط فیبرومیالژیا با درد شدید و خستگی آگاهی دارند، اما با توجه به نبود مشخصههای کافی در توضیح این بیماری تشخیص آن میتواند مشکل باشد.
علاوه بر این برخی از کارشناسان در رابطه با اینکه فیبرومیالژیا خود یک بیماری است یا نتیجه استرس شدید است به نتیجه قطعی دست نیافتهاند. انجام آزمایش خون و تصویربرداری در تشخیص این بیماری کمک کننده نیست و لازم است بیمار با مراجعه به پزشک علائم خود را با او درمیان گذاشته تا بیماری در او تشخیص داده شود.
سایت تخصصی "مدیکال دیلی" در مطلبی در این باره آورده از جمله علائمی که میتواند با این بیماری مرتبط باشد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
درد، خستگی، بیخوابی
بیمار احساس درد گسترده و ناگهانی و غیرمنتظره را برای مدت سه ماه احساس میکند. این درد اغلب بین کتفها، پایین گردن و به شکل میگرن خود را نشان میدهد. دیگر قسمتهای بدن از قبیل کمر، لگن و گردن مستعد سفتی و درد هستند.
در بسیاری از موارد شدت درد هنگام صبح وخیمتر است. اختلالات خواب نیز در افراد مبتلا به فیبرو میالژیا شایع است که باعث میشود از بیخوابی یا بیدار شدن در نیمههای شب رنج ببرند. همچنین باید تأکید شود سطح انرژی حتی پس از خواب کافی بهبود پیدا نمیکند.
افسردگی و اضطراب
انتقال دهندههای عصبی که بر افسردگی تاثیر دارند با درد مرتبط هستند. ممکن است بیمار به افسردگی یا اضطراب مبتلا شود که ارتباطی با فیبرومیالژیا ندارد. هرچند مشورت با پزشک در مورد احتمال این ارتباط میتواند کمک کننده باشد.
مشکلات شناختی و معده
همچون دیگر اختلالات روان که به آن اشاره شد در مبتلایان به عارضهفیبرومیالژیا مشکلات مرتبط با تمرکز و حافظه نیز مشاهده میشود. به همین دلیل بازه زمانی توجه آنان تحت تأثیر این بیماری قرار میگیرد و امور روزانه خود را به راحتی فراموش میکنند.
همچنین عارضه سندروم روده تحریکپذیر یکی از مشکلات شایع در این افراد است. بررسیها نشان میدهد حدود دو سوم از مبتلایان به فیبرومیالژیا از حالت حالت تهوع، درد شکمی، نفخ، یبوست، اسهال و مشکلات مرتبط رنج میبرند. برای رفع این علائم مشورت با متخصصان تغذیه مفید است./ ای