شرط کارگران برای آغاز مذاکرات مزد ۹۸/ تکلیف مزد ۹۷ باید روشن شود

فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: علی رغم اصرار و درخواست های مکرر جامعه کارگری از وزارت کار به عنوان ریاست شورای عالی کار برای تشکیل این شورا تا این لحظه وزارت کار با بی‌توجهی از کنار این درخواست‌ها گذشته است. 

وی تاکید کرد: وزارت کار می داند که پیش از آن که تعیین تکلیفی برای مزد ۹۷ نشود و برای بلایی که بر سر معیشت خانواده کارگری آمد، فاصله عمیقی که بیش از پیش بین دستمزد و هزینه معیشت ایجاد شد چاره اندیشی نشود، ورود به مباحث دستمزد ۹۸ بلاموضوع خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه وزارت کار می‌خواهد با زمان کشی  تشکیل نشست شورای عالی کار را به زمان بررسی مبل ۹۸ بازدید کند گفت متاسفانه با این زمان کشی ها و وقت خریدن ها می‌خواهند مذاکرات درباره کاهش قدرت خرید کارگران را تا مذاکرات مزدی سال آینده بکشانند و بلاموضوع کنند اما بدون به نتیجه رسیدن این مساله ورود به مباحث دستمزد ۹۸ باطل است و بهتر است که حتی برای دستمزد ۹۸ هم شورای عالی کار تشکیل نشود و خودشان بنشینند و حقوقی برای کارگران تعیین کنند.
این نماینده کارگری با انتقاد از عدم اجرای قانون و سه جانبه گرایی از سوی وزیر کار گفت: سه جانبه‌گرایی در حالی مورد بی‌توجهی قرار گرفته که ایران عضو هیئت رئیسه ILO است؛ چطور ممکن است که ایران عضو ILO باشد اما مقاوله‌نامه های ابتدایی آن را اجرایی نکند و اعتقادی به سه جانبه گرایی نداشته باشد.
این نماینده کارگری تاکید کرد: قانون به صراحت می‌گوید که شورای عالی کار حداقل هر ماه یکبار باید تشکیل جلسه دهد، حالا ۱۰ ماه از سال می گذرد و ما عملا ۳ جلسه داشتیم.

بی تدبیری دولت، باز گذاشتن دست سوداگران و سوء استفاده‌کنندگان و صاحبان سرمایه و خودتحریمی داخلی باعث شد کارگران طی ۷ ماه ۸۲ درصد قدرت خرید خود را از دست بدهد، چطور می خواهند برنامه پنج‌ ساله بنویسند و سبد معیشت را به دستمزد نزدیک کنند.

وی ادامه داد: همچنین قانون صراحت دارد که اگر حداقل سه عضو دائم این شورا درخواست تشکیل نشست فوق‌العاده داشته باشند باید در اسرع وقت برگزار شود اما تا به حال دوبار این نامه داده شده و نشست شورای عالی کار برگزار نشده است.

توفیقی یادآور شد: وزیر کار می گوید ما تصمیم داریم در یک بازه زمانی ۵ سال سبد معیشت را به دستمزد نزدیک کنیم اما واقعاً این سوال مطرح است که با این رویه چطور ممکن است که این فرمول اجرایی شود.
این نماینده کارگری تأکید کرد: بی تدبیری دولت، باز گذاشتن دست سوداگران و سوء استفاده‌کنندگان و صاحبان سرمایه و خودتحریمی داخلی باعث شد کارگران طی ۷ ماه ۸۲ درصد قدرت خرید خود را از دست بدهد، چطور می خواهند برنامه پنج‌ ساله بنویسند و سبد معیشت را به دستمزد نزدیک کنند.

وی خطاب به وزیر کار و دولت گفت: شما که هنوز مسئولیت خود را در به وجود آمدن این شکاف نپذیرفته اید و راهکار ندارد نداده‌اید، حالا به سمت تکالیف اجتماعی دولت سمت و سو پیدا کرده و امروز اعلام می‌کنید که فهرست کارگران را برای سبد حمایتی در آورده ایم و منتظریم بودجه بیاید؛ مگر کارگران به دنبال صدقه اند؟
وی تأکید کرد: کارگران به دنبال بسته حمایتی و یا صدقه گرفتن نیستند ما فقط به دنبال این هستیم که دولت نسبت به اتفاقی که بر سر معیشت خانوارهای کارگری افتاد و ۸۲ درصد قدرت خرید خود را از دست داد پاسخگو باشد.
انتهای پیام/آ

برچسب ها:

اقتصادی