به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفتهها حاکی از آن است که فضا، محیطی نسبتا خشن و ناملایم است. مطالعات ناسا نشان داد که زندگی در فضا «بیان ژن»_فرآیندی که در آن اطلاعات درون ژن استفاده میشود تا یک محصول کاربردی از آن بدست آید_ در انسانها را تغییر میدهد و گیاهان تحت فشار قرار میگیرند.
براساس گزارش «نیواطلس»، در حال حاضر محققان تاثیر محیط بر روی باکتریها در فضا را مورد بررسی قرار دادند، باکتریها موجودات ریز و سختی هستند که به طور منظم در مکانهایی که گمان میرود برای زندگی نامتعارف باشند، ظاهر میشوند. هنگامی که آنها در معرض خطراتی قرار میگیرند به سرعت تغییر کرده و خود را با شرایط وفق میدهند.
یکی از نمونههای نگرانکننده، وجود افزایش مقاومت سریع آنها در برابر آنتیبیوتیکها است که ممکن است تهدیدی برای سلامت انسان در آینده باشد. مصرف داروهای آنتیبیوتیک تقریبا تمام باکتریها را از بین میبرد اما بیشتر باکتریهای «واجهشی» که از حمله آنتیبیوتیکها جان سالم به در میبرند به صورت باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک ظاهر میشوند.
گفتنی است؛ برخی نگرانیها وجود دارد مبنی براینکه میکروبهای مقاوم به آنتیبیوتیک میتوانند در سختیها و محیط ناملایم فضا ساخته شوند. اگرچه ایستگاه فضایی بینالمللی یک محیط به شدت کنترلشده است اما پاکسازی کامل باکتریها غیر ممکن است. این باکتری ها به طور ناگزیر به فضانوردان و تجهیزات متصل میشوند.
نمونههایی از این میکروبهای فضایی جمعآوری و در پایگاه اطلاعاتی مدیریت شده توسط مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی نگهداری میشوند و سپس مورد مطالعه قرار میگیرند.
محققان دانشگاه «نورتوسترن» در مطالعه جدید خود، ژنومهای باکتریهای یافت شده در ایستگاه فضایی بینالمللی را مورد آزمایش قرار دادند و آنها را با نمونههای زمینی مقایسه کردند. آنها دریافتند که اگرچه این میکروبها در محیطهای متفاوتی وجود داشتند اما هیچ گونه خطری برای سلامت انسان ندارند.
دو نوع از این میکروبهای آزمایش شده «استافیلوکوکوس اورئوس» و «باسیلوس سرئوس» بودند که پیش از این بر روی پوست انسان زندگی میکردند و اغلب در شکل «استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین» بیضررند. این باکتریها در فهرست الوویتهای باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک سازمان جهانی بهداشت هستند.
با توجه بررسیهای ژنومی به نظر میرسد این با کتریها تنها برای زندگی رشد میکنند نه برای بیماریزایی.
«رایان بلستین» نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما هیچ نکته خاصی درباره مقاومت آنتیبیوتیکی یا واگیردار بودن این باکتریها در ایستگاه فضایی پیدا نکردیم.
انتهای پیام/