به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از پارک علم و فناوری خراسان، پژوهشگران یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در مرکز رشد فناوری جامع پارک علم و فناوری خراسان، موفق به طراحی، ساخت تجهیزات و راهاندازی خط تولید تیرگرد برق بتنی پیش تنیده شدند.
بر اساس این گزارش مکفی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان از جمله ویژگیهای تیرهای برق پیش تنیده را طول عمر بالاتر نسبت به تیرهای برق سنتی (تیر H)، وزن کمتر، شکل هندسی زیباتر ، سازگاری بیشتر با مبلمان شهری، مقاومت بالاتر نسبت به نیروهای وارده به ویژه نیروی باد به دلیل شکل هندسی مدور آن و همچنین افزایش امنیت به دلیل دشواری صعود از آن دانست.
وی افزود: برای تولید تیرگرد بتنی پیش تنیده، پس از آماده سازی قفسه آرماتور (شامل مفتولهای پیش تنیدگی PC Wire و خاموت فنری پیچیده به دور آن) و قرار دادن آن درون قالب، عملیات بتنریزی و بستن قالب انجام میشود. سپس قالب بر روی دستگاه سانتریفیوژ قرار داده شده و عملیات چرخش قالب و تراکم بتن (توسط نیروی گریز از مرکز) انجام میپذیرد.
مکفی با بیان اینکه این شرکت موفق شده تمام تجهیزات لازم برای ساخت تیرگردهای بتنی از جمله دستگاه سانتریفیوژ آن را بومیسازی کند، قیمت تمام شده محصول را ۵۰ درصد ارزانتر از نوع چینی آن عنوان کرد.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۰ درصد از تیرهای برق کشور از نوع پیشتنیده هستند و بازار این محصول با توجه به کارآمدی آن در حوزه برق به شدت در حال گسترش است و این تجهیزات بتنی به کشورهای ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و عراق نیز صادر میشود.
انتهای پیام/