تبیین دستاورد‌های ۴۰ ساله انقلاب اسلامی وظیفه همگانی است / حاکمیت ملی و رأی مردم بزرگترین دستاورد انقلاب است / آرامش بازار مورد توجه دولت خواهد بود

رئیس جمهور گفت: قم و حوزه علمیه این شهر در نهضت اسلامی، به عنوان پیشران حرکت انقلابی، نقش بسیار مهم و زیادی داشتند و قیام ۱۹ دی مردم  قم، روند پیروزی انقلاب اسلامی را وارد مرحله نوینی کرد.

تبیین دستاورد‌های ۴۰ ساله انقلاب اسلامی وظیفه همگانی است / حاکمیت ملی و رأی مردم بزرگترین دستاورد انقلاب است / ثبات قیمت‌ها و آرامش بازار مورد توجه دولت خواهد بودبه گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان  به نقل از پایگاه اطلاع رسانی رئیس جمهور، حجت الاسلام حسن روحانی همچنین تبیین اقدامات انجام شده و دستاورد‌های ۴۰ ساله انقلاب اسلامی را ضروری خواند و با اشاره به نزدیک شدن جشن چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: در این ایام مسئولین اجرایی و غیر اجرایی، کارگزاران دولت و نظام و رسانه‌های همگانی، وظیفه مهم تبیین اقدامات انجام شده و دستاورد‌های ۴۰ ساله انقلاب اسلامی را برعهده دارند.

دکتر روحانی افزود: اولین حادثه مهمی که در سال ۴۲ رخ داد، فروردین ماه آن سال در مدرسه فیضیه بود و بعد هم در دیگر حوادث انقلابی، قم همواره پیشران این حرکت انقلابی بود و البته مردم سراسر کشور هم از این حرکت و نهضت حمایت کردند و امام (ره) هم به خوبی رهبری کرد.

رئیس جمهوری با اشاره با روند حوادث و حرکت‌های مهم انقلاب از سال ۴۲ تا بهمن ۵۷ که به پیروزی انقلاب اسلامی انجامید، گفت: یاد و خاطره شهدای ۱۹ دی را که از روز‌های مهم و فراموش نشدنی در تاریخ انقلاب ما است، گرامی داشته و حرکت و ایثار مردم قم و همه شهر‌های ایران در راه پیروزی انقلاب شکومند اسلامی را پاس می‌داریم.

رئیس جمهوری با تشریح سه حادثه مهم در روند اقتصادی کشور از روز پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز، گفت: تغییر ساختار‌های کشور با پیروزی انقلاب، جنگ تحمیلی ۸ ساله و تحریم‌های ظالمانه دشمنان علیه ایران، سه حادثه مهم در روند اقتصادی کشور در طول این ۴۰ سال بوده که به اشکال مختلف روی داده است.

دکتر روحانی تاکید کرد: امروز در آستانه چهلمین جشن پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، اشتغال جوانان و تامین معیشت مردم دو اولویت اصلی و مهم همه ما در کشور است و نباید اجازه دهیم مردم با مشکل مواجه شوند.

رئیس جمهور افزود: مردم توجه دارند که حرکت توسعه‌ای و سازندگی کشور در شرایطی اتفاق افتاده است که با ۳ مسأله مواجه بودیم که معمولاً در این حوادث مهم، ارزش رشد و پیشرفت، چند برابر می‌شود.

دکتر روحانی با بیان اینکه اولاً وقتی انقلاب می‌شود، افراد، کارگاه‌ها، مسئولین سیاسی و ساختاری اقتصادی عوض می‌شود و مشخص است که در همان سال انقلاب، خود به خود فعالیت‌ها نیمه تعطیل می‌شود، ادامه داد: در سال بعد انقلاب نیز تغییرات ایجاد می‌شود و فعالیت‌ها نیمه تعطیل است. با حوادث و مشکلاتی که در سال‌های ۵۸ و ۵۹ برای استقرار انقلاب مواجه بودیم، معمولا حرکت به سمت پیشرفت و توسعه سخت و مشکل می‌شود، اما روند توسعه و پیشرفت حتی در آن شرایط هم ادامه یافت.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه حادثه دوم، مسأله جنگ تحمیلی بود و ما را دچار مشکل کرد، عنوان کرد: جنگی بر ما تحمیل و به کشورمان تجاوز و بخشی از سرزمین ما اشغال شد که در ظاهر توسط بعثی‌ها در عراق و در باطن نیز تقریباً همه از جمله کشور‌های منطقه و قدرت‌های جهانی به استثناء چند کشور در پشت این جنگ بودند.

دکتر روحانی تاکید کرد: همه پشت سر صدام بودند و با جنگی مواجه شدیم که دنیا با ما جنگید و بحمدالله ملت، جوانان، ارتش، سپاه، بسیج، عشایر و همه مردم، با مقاومت و ایستادگی، ما را به پیروزی رساندند.

رئیس جمهوری با اشاره به حادثه سوم و اینکه بعد از جنگ، کشور در مسیر سازندگی و حرکت درست قرار گرفته بود که فشار تحریم‌ها افزایش یافت، تصریح کرد: تحریم آمریکا برای سرمایه‌گذاری نفت و گاز به دولت آقای هاشمی رفسنجانی مربوط می‌شود و درآن زمان خرید نفت را تحریم کردند.

دکتر روحانی افزود: همه این‌ها به جز تحریم‌هایی که از سال ۵۹ علیه ما شروع شد، شرایطی است که بعد از جنگ برای ما رخ می‌دهد و سپس به بهانه مسأله هسته‌ای تحریم‌های شورای امنیت علیه ما آغاز شد که آن تحریم‌ها تا سال ۹۴ باقی ماند و در آن سال توانستیم این تحریم‌ها را رفع و یک فضای تنفسی پیدا بکنیم.

رئیس جمهور اضافه کرد: دوباره از طریق توطئه تندرو‌های آمریکا و صهیونیست‌ها و برخی از کشور‌های منطقه، فشار را بر کشور و مردم ما وارد کردند. این ۳ حادثه بسیار مهم در روند اقتصادی کشورمان می‌توانست کند کننده روند توسعه باشد، اما آمار و ارقام دستاورد‌ها در همه حوزه‌های صنعتی، کشاورزی، اجتماعی، بهداشتی، آموزشی قدرت نظامی، سازندگی و عمران و آبادانی، شرکت‌های دانش‌بنیان و کمک به مردم و مستضعفین، باگذشته قابل مقایسه نیست.

دکتر روحانی با تشکر از مردم به عنوان بانیان اصلی تحقق همه دستاورد‌ها و موفقیت ها، اظهارداشت: البته در این میان همه دولت‌ها نقش و سهم خودشان را دارند، ولی مقاومت و ایستادگی، تلاش، ایثار و فداکاری مردم نقش اصلی و موثر دارد.

رئیس جمهور افزود: امروز شاهدیم کسانی که در جنگ مجروح و جانباز شدند، بعد از سی و چند سال درد و مشقت، با افتخار از حوادث دفاع مقدس خودشان و خانواده شهدا با افتخار از ایثار خود یاد می‌کنند و این به عنوان نمونه‌ای از ایستادگی و عظمت ملت بزرگ ما برای تحقق اهداف بلند انقلاب اسلامی است.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: آنچه در این انقلاب دنبال می‌کردیم، این بود که از حکومت فردی نجات پیدا کنیم. فرد بر ما حاکم نشود، یک نفر به عنوان شاه بر مردم حاکم نباشد و بعد هم منتظر بمانیم که هر وقتی که مرد، پسرش دو مرتبه روی کار بیاید. این سلطنت پدر و پسری را در انقلاب از بین بردیم و مردم حاکم شدند و رأی مردم حکومت را بوجود می‌آورد، مجلس و خبرگان درست می‌کند و این رأی مجلس است که دولت را درست می‌کند.

رئیس جمهور تصریح کرد: همه چیز در کشورمان بر مبنای آراء مردم است و این حاکمیت ملی، بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی ما بود و این را باید تبیین کنیم. این همه انتخاباتی که در کشور برگزار شد و برگزار می‌شود و ان شاء الله سال آینده هم انتخابات داریم، نشان می‌دهد که کشور ما بر مبنای انتخابات، رأی مردم و صندوق آراء است.

رئیس جمهور با بیان اینکه، انقلاب اسلامی، استقلال را برای ما به ارمغان آورد، گفت: قبل از انقلاب دیگران برای ما تصمیم می‌گرفتند و آمریکایی‌ها و برخی از اروپایی‌ها در کشور ما همه کاره بودند و در همه امور از جمله ارتش و نیرو‌های مسلح، صنعت نظامی، اقتصاد، فرهنگ و رادیو و تلویزیون مداخله می‌کردند، اما امروز مردم ایران تصمیم گیر اصلی هستند.

دکتر روحانی افزود: ۳۶ آمریکایی کانال ۲ تلویزیون زمان رژیم گذشته را که یکی کانال آموزشی بود، هدایت می‌کردند و همه کشور دست آن‌ها بود، اما انقلاب اسلامی برای ما حاکمیت ملی و استقلال آورد و امروز مردم ما احساس می‌کنند که دین، فرهنگ و معنویت‌شان بیشتر مورد احترام است و الحمدالله در زمینه توسعه هم گام‌های بسیار مهمی برداشتیم.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با تاکید بر ضرورت تبیین دستاورد‌های انقلاب برای مردم، گفت: از وزرا، معاونین و همه مسئولین دستگاه‌ها و هچنین از رسانه ملی و صدا و سیما و از همه روزنامه‌ها و فضای مجازی و دست‌اندرکاران خواهش می‌کنم که واقعیت انقلاب ما را به خوبی تشریح کنند.

دکتر روحانی یادآور شد: خدای نا کرده اگر این دستاورد‌ها و واقعیت‌های انقلاب را درست توضیح ندهیم، به خون شهدا، فداکاران، جوانان، علما و امام (ره) و همه آن‌هایی که تلاش کردند و این کار عظیم و بزرگ را انجام دادند، خیانت کرده ایم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در آستانه چهلمین جشن پیروزی انقلاب هستیم، گفت: ان‌شاء‌الله در بهمن ماه وارد چهل و یکمین سال انقلاب می‌شویم و در تبلیغات این جشن پیروزی باید واقعیت‌ها را برای مردم بازگو کرد.

دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود دو وظیفه مهم دولت و مسئولین دولتی را در شرایط امروز جامعه مورد اشاره قرار داد و گفت: امروز هر کدام از ما در هر بخشی که کار و تلاش می‌کنم دو وظیفه مهم اشتغال جوانان و معیشت مردم را برعهده داریم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ببینید در این شرایط سخت اقتصادی اگر یک خانواده‌ای دو جوان داشته باشد و هر دو بیکار باشند، چه شرایط سختی برایش پیش می‌آید و چه فشاری بر او وارد می‌شود، پس همه ما در ارگان‌ها و دستگاه‌ها باید تلاش کنیم جوان‌های ما مشغول به کار شوند.

دکتر روحانی تاکید کرد: یکی از وظایف سازمان برنامه و بودجه، اشتغال است. یعنی سازمان برنامه و بودجه و وزارتخانه‌ها باید بدانند، که وظیفه بزرگ همه ما مسأله اشتغال جوانان است. چون می‌دانیم در شرایط سخت یک عده‌ای بیکار یا از کار برکنار می‌شوند و یک عده نمی‌توانند ادامه کار بدهند. باید جبران کنیم و برای آن کسی هم که بیکار می‌شود، باید فکر کنیم.

دکتر روحانی در ادامه با بیان اینکه مساله دوم، معیشت مردم است که نباید در زندگی روزمره و نیاز‌های فوری و روزانه دچار مشکل شوند، تاکید کرد: تورم ماه آذر، ۱۲ ماهه، ۱۸ درصد است، ولی تورم مواد غذایی و خوراکی ما ۲۴ درصد است و این به نظر من مهم است.

رئیس جمهور با بیان اینکه وقتی تورم کل را حساب می‌کنیم، مردم به آن کاری ندارند و ۲۴ درصد به طور متوسط است که برای برخی اجناس ۳۰ الی ۴۰ درصد و برخی دیگر کمتر و بیشتر می‌باشد، گفت: از این بدتر زمانی است که نوسان هفتگی و روزانه در قیمت‌ها داشته باشیم.

دکتر روحانی تاکید کرد: درست است که در مسایل بانکی مشکلاتی داریم و یا ممکن است در حمل و نقل مسایلی داشته باشیم، ولی حتماً این مشکلات نباید به کالا‌های اساسی و زندگی مردم منتقل شود.

رئیس جمهور افزود: برخی از همسایگان می‌توانند رابطه صمیمانه‌تری با ما داشته باشند و این کار امکان‌پذیر است و امروز این را شاهد هستیم و می‌بینیم که همسایگان شرایط بهتری از گذشته دارند.

دکتر روحانی گفت: معیشت مردم و مواد لازم برای زندگی مردم که جزو خرید روزانه است، باید یک مبنایی داشته و ثباتی پیدا کند و بازار باید آرامش داشته باشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز خوشبختانه در زمینه ارز با تلاش‌هایی که بخش اقتصاد و بانک مرکزی کرده است، یک آرامش نسبی وجود دارد، اظهارداشت: می‌خواهیم این آرامش را تداوم بخشیده و حفظ کنیم. تولید بسیار مهم است و باید کاری کنیم که دچار مشکل نشود.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: از نکات ضروری برای جلوگیری از ایجاد مشکل در زندگی مردم، اشتغال است و فرقی نمی‌کند که در بخش کشاورزی، صنعت و یا خدمات باشد. امیدوارم همه بتوانیم در این روز‌های بسیار مهم که یادآور فداکاری مردم در ۴۱ سال پیش در این ایام است، در مسیر آرامش مردم و زندگی بهتر برای آنان و رفع مشکلات روزمره، پر تلاش‌تر باشیم.
 
انتهای پیام/
برچسب ها:

سیاسی