رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران گفت: با تلاش کمیته میراث فرهنگی شورا و دیگر اعضا و نیز انجمن های دوستدار میراث فرهنگی امیدواریم کار تملک خانه نیما تا پایان سال به انجام برسد.
حسن خلیل آبادی رییس کمیته میراث فرهنگی شورا با اشاره به موضوع تملک خانه نیما اظهار داشت: تصمیم ما تملک خانه نیما است که امیدواریم این مهم یا از طریق سازمان میراث فرهنگی و یا از طریق شهرداری به سرانجام برسد.
وی ادامه داد: حفظ و نگهداری و ساماندهی خانه های متعلق به نام آوران فرهنگی و هنری یکی از اولویت های کمیته میراث فرهنگی شورا بوده و در این راستا تملک و احیای خانه نیما از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
خلیل آبادی با بیان اینکه هنوز تملک این خانه محقق نشده گفت: این در صورتی است که بسیاری از همشهریان مرحوم نیما اعلام آمادگی کرده اند که اگر بودجه دولتی برای این امر محقق نشود با یک عزم عمومی اقدام به تملک خانه نیما کنند.
رییس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورا در ادامه افزود: البته در این مدت کمیته میراث فرهنگی با مالکان جلسات زیادی داشته و سعی کرده ایم به آنان این موضوع را بقبولانیم که این موضوع یک موضوع فرهنگی است و نگاه منفعت طلبانه به آن نداشته باشند که تا حدود زیادی هم موفق بوده ایم.
خلیل آبادی ادامه داد: امیدواریم تا پایان سال کار تملک خانه نیما به اتمام برسد و این خانه در اختیار دوستداران شعر و ادب و فرهنگ ایرانی قرار بگیرد.
عضو شورای تهران، ری و تجریش در ادامه سخنان خود با اشاره به خانه های امین الضرب و رهنما و تعیین تکلیف آنها افزود: این خانه ها تملک نشده اما مالکان، خود خواهان حفظ و نگهداری این خانه ها هستند لذا ما نیز از این موضوع استقبال می کنیم.
رییس کمیته میراث فرهنگی در ادامه با ابراز گلایه از تجاوز به حریم برخی از خانه های ثبت میراثی افزود: متاسفانه معضلی که ما شاهد آن هستیم این است که بعضا حریم این خانه ها در معرض تهدید قرار می گیرد و با اینکه خود خانه ها نگهداری می شود اما حریم آنها تحت الشعاع ساخت و ساز ها قرار گرفته و بر سیما و منظر این بناها نیز تاثیر منفی می گذارد.
خلیل آبادی گفت: وقتی سازمان میراث فرهنگی بنایی را ثبت ملی می کند باید حریم این بنا را نیز مشخص کند که در چه فاصله ای مجاز به ساخت و ساز خواهند بود و اینگونه تکلیف شهرداری ها نیز مشخص می شود. در حال حاضر در فاصله چند متری برخی از بناهای ثبت شده ساختمان های مرتفع در حال ساخت است که کاملا اثر گذار بر حریم این بناها می باشند و شهرداری ها نیز ناگزیر به اعطای مجوز هستند و لذا هر چه زودتر باید مصوبه ای در این خصوص وضع و به تصویب برسد تا حریم این بناها نیز دستخوش تغییر و تهدید قرار نگیرد.
رییس کمیته میراث فرهنگی شورا با بیان اینکه حفظ هویت و بناهای دارای ارزش تاریخی و میراثی یک آرمان برای ما است افزود: بر همین اساس ما از هر اقدامی در این جهت استقبال می کنیم و تسهیلاتی را هم برای دوستداران فرهنگ و میراث کشور در نظر گرفته ایم ضمن اینکه در این زمینه اتکا ما به بخش خصوصی و مردم است چرا که دولت و نهاد های عمومی نظیر شهرداری ها به دلیل سیستم حاکم بر فعالیتشان نمی توانند آنطور که باید از این بناها نگهداری کنند. بنابراین ضرورت دارد زمینه مشارکت مردم و بخش خصوصی در نگهداری این بناها بیش از پیش فراهم شود.