یک عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان گفت: مهمترین عوارض سازمانی فرسودگی شغلی کمکاری است.
دکتر سعید فرحبخش در اظهار کرد: پدیده فرسودگی شغلی در مشاغل مختلف و به میزان متفاوت دیده میشود و به طور معمول عوارض بسیاری را در فرد، خانواده و سازمان ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: مهمترین عوارض سازمانی فرسودگی شغلی از کمکاری، غیبت از کار، تأخیرهای متوالی، شکایات مختلف، کشمکش و تضاد در محیط سازمان، تغییر شغل و مسئولیت و یا درنهایت ترک خدمت است.
فرحبخش ادامه داد: فرسودگی شغلی سندرومی متشکل از خستگی جسمی منفی نسبت به شغل و فقدان احساس ارتباط با مراجعان به هنگام انجام وظیفه میشود.
این مدرس دانشگاه لرستان افزود: فرسودگی شغلی در یک ساختار سه بعدی به خستگی عاطفی، مسخ شخصیت به پاسخهای غیراحساس و خشن نسبت به مراجعان و همکاران مربوط و احساس عدم موفقیت فردی اشاره دارد.وی خاطرنشان کرد: سندروم فرسودگی شغلی خود را به صورت علائم مختلف نشان میدهد که شدت آنها از یک شخص به شخص دیگر متفاوت است.
فرحبخش یادآور شد: کارکنان فداکار و متعهد به سازمان، کارکنانی که زندگی سازمانی برلای آنها بیش از زندگی اجتماعی رضایتبخش است، کارکنانی که شخصیت سلطهطلب دارند و مدیرانی که بیش از حد کار میکنند، به طور معمول از گروههایی هستند که بیشتر در معرض فرسودگی شغلی قرار دارند.